Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO Cât de mult se poate apropia un elicopter inamic de o navă de război a SUA? Iranienii au testat apele

Publicat

in

Mass-media iraniană a publicat luni o înregistrare video care arată un elicopter militar al Teheranului apropiindu-se la câțiva metri de USS Essex, o navă de asalt amfibiu a Marinei Statelor Unite ce se afla în Golful Oman, relatează Fox News.

Pentagonul a acuzat Iranul de o conduită „periculoasă și lipsită de profesionalism” după ce elicopterul naval s-a apropiat la 23 de metri de Essex și a înconjurat nava de război de trei ori.

„Fără a intra în detalii, echipajul Essex a luat măsurile de protecție adecvate pe care le-a considerat necesare și a acționat în concordanță cu dreptul internațional”, a declarat John Kirby, secretarul de presă al Pentagonului.

Incidentul a avut loc pe 11 noiembrie, Kirby notând că acesta nu a afectat în vreun fel operațiunile navei.

Institutul Naval al SUA a relatat că USS Essex se află acum în Golful Persic unde desfășoară exerciții comune cu HMS Queen Elizabeth, nava-fanion și singurul portavion al Marinei Regale a Marii Britanii.

„Când ai o altă forță armată, în cazul de față marina iraniană, care se comportă în felul ăsta, cu siguranță riști un fel de escaladare sau o greșeală de calcul din partea oricăreia dintre părți”, a mai declarat Kirby, citat de revista militară Stars and Stripes.

Citește și:

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Duminică intensă pentru procurori și polițiști: 40 de persoane duse la audieri, după percheziții în București, Prahova și Călărași

Publicat

in

De

Patruzeci de persoane au fost duse la audieri, după percheziții în București, Prahova și Călărași, într-un caz de evaziune fiscală și delapidare comise pe o perioadă de 4 ani. Prejudiciul este de aproape 1 milion de lei.

Procurorii din cadrul Parchetului Curții de Apel Ploiești, împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, au făcut duminică patru percheziții domiciliare, în București și în județele Prahova și Călărași, la domiciliile a doi bărbați cu vârstele de 35, și respectiv 58 de ani și la domiciliul unei femei în vârstă de 43 de ani, bănuiți de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și delapidare.

40 de persoane au fost duse la sediile unităților de poliție, pentru audieri.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada decembrie 2017- august 2021, persoanele în cauză ar fi înregistrat în contabilitate achiziții fictive în valoare de aproximativ 4.200.000 lei , cu scopul de a influența negativ obligațiile fiscale datorate bugetului de stat.

„Ulterior, sumele de bani achitate prin plăți interbancare care reprezentau contravaloarea achizițiilor fictive au fost retrase de către administratorii societăților cu un comportament fiscal inadecvat și restituite ordonatorului plății, acesta din urmă însușindu-și banii pe nedrept. Prejudiciul cauzat este de 994.800 de lei”, transmite Poliția Prahova.

În urma perchezițiilor, au fost identificate și ridicate mai multe înscrisuri și documente de evidență contabilă.

Activitățile au beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Joe Biden a ieșit din izolare

Publicat

in

De

Preşedintele SUA, Joe Biden, a fost testat negativ pentru COVID-19 duminică a doua zi consecutiv şi îşi va putea relua angajamentele şi deplasările, a anunţat duminică medicul Casei Albe, relatează Reuters.

Joe BidenFoto: Profimedia Images / Kent Nishimura/Los Angeles Times

Testat prima dată pozitiv pe 21 iulie, Biden (79 de ani) părea să se fi vindecat după ce a urmat un tratament împotriva coronavirusului şi a avut în urma acestuia mai multe teste negative, astfel că pe 27 iulie a ieşit din izolare.

Dar pe 30 iulie el a fost testat din nou pozitiv, ceea ce medicul Casei Albe a descris drept o ”recădere”, caz observat la un mic procent dintre pacienţii care au fost trataţi cu medicamentul antiviral Paxlovid.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend