Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO Călin Popescu Tăriceanu l-a transferat pe omul pe care Traian Băsescu l-a numit cel mai bun ministru de finanțe din România

Avatar

Publicat

in

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul ALDE, că Gheorghe Ialomiţianu s-a înscris în partid şi va fi candidatul formaţiunii pentru Primăria Braşov.

Fostul ministru de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu, a demisionat din PNL, pe 24 iunie 2019. Acesta a avut două mandate de deputat în legislaturile 2008-2012 şi 2012-2016. Despre Ialomițianu, Traian Băsescu, fostul său șef din PDL, spunea, în urmă cu câteva zile, că este cel mai bun ministru de finanțe pe care l-a avut România, alături de Theodor Stolojan.

Citește și: EXCLUSIV Mare atenție! Se propagă un imens fake-news: ‘Se schimbă vârsta de pensionare de la 1 iulie’ .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

VIDEO Astra Giurgiu nu scapă, anunță Răzvan Burleanu, după ce Kehinde Fatai, Takayuki Seto şi Alexandru Ioniţă s-au dopat

Avatar

Publicat

in

De

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, marţi, la finalul şedinţei Comitetului Executiv, comentând cazul de doping al jucătorilor formaţiei Astra Giurgiu, că în acest dosar comisiile jurisdicţionale ale FRF vor aplica sancţiunile prevăzute de legislaţia naţională şi de regulamentele interne după o decizie definitivă a Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS).

Întrebat dacă Astra Giurgiu riscă excluderea din Liga I ca urmare a cazului de doping în care sunt implicaţi trei jucători de-ai săi, Burleanu a răspuns: “Aşteptăm finalizarea anchetei Agenţiei Naţionale Anti-Doping, după care, conform procedurii, ANAD, clubul sau jucătorii se pot adresa TAS. În urma unei decizii definitive, organizatorul de competiţie poate sesiza comisiile jurisdicţionale ale FRF unde se vor aplica sancţiunile prevăzute atât de legislaţia naţională, cât şi de regulamentele interne. Deci acesta este contextul în care ne aflăm. În momentul de faţă nu cunoaştem nici declaraţiile, nici probele care sunt în acest dosar… de aceea trebuie să avem puţină răbdare, să aşteptăm finalizarea întregii proceduri la nivel naţional, adică cele două instanţe ale ANAD… să vedem dacă entităţile implicate vor face un recurs la TAS, după care se va intra pe procedura comisiilor jurisdicţionale interne”.

Citește și: Doina Pană, după ce expertiza a confirmat că a fost otrăvită: ‘Nu e o singură persoană. Din analize a reieșit că a fost ceva programat, nu o singură doză’

El a menţionat că FRF este fermă în ceea ce priveşte dopingul. “De aceea sunt organisme de control şi o politică antidoping, iar noi ca federaţie suntem foarte fermi din acest punct de vedere. Faptul că se întâmplă, înseamnă că organismele de control îşi fac treaba”, a explicat Burleanu.

Trei jucători ai echipei Astra Giurgiu, Kehinde Fatai, Takayuki Seto şi Alexandru Ioniţă, au efectuat la o clinică din Bucureşti o terapie IV Drip, cu vitamine, a cărei concentraţie poate fi considerată interzisă de regulamentele antidoping.

Citește și: Ludovic Orban nu renunță la șefia partidului: ‘Am preluat PNL într-un moment greu, după o înfrângere în alegeri, când partidul avea 17-18% în sondajele de opinie’

Cei trei jucători au fost suspendaţi provizoriu de către Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) până la finalizarea anchetei deschise în acest caz. Fotbaliştii nu au mai jucat şi nu s-au mai antrenat cu echipa Astra Giurgiu de la sfârşitul lunii septembrie a anului trecut.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Raluca Turcan: 32.000 de vârstnici trăiesc cu 200 de lei/lună

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, afirmă că în România sunt 32.000 de bătrâni care trăiesc cu o sumă medie de 200 de lei pe lună, cât e ajutorul de la stat, și care care nu pot beneficia nici măcar de pensie socială.

Vezi și: Scandal la Antena 3: Diana Șoșoacă a plecat din emisiune, după un schimb de replici cu Mihai Gâdea / VIDEO

„În România sunt 170 000 de titulari de venit minim garantat, dar numărul total al beneficiarilor reali este de peste 413 000: 257 000 sunt adulți, dintre care 120 000 sunt persoane apte de muncă, 32 000 au vârsta peste 65 de ani și 156 000 sunt copii, iar dintre aceștia 55 000 au vârsta sub 7 ani. Aceasta este realitatea din România în momentul în care dăm startul campaniei naționale de evaluare a beneficiilor de asistență socială. Această evaluare, obligatorie prin lege la fiecare 6 luni, nu a mai fost făcută în România de 2 ani”, a scris Raluca Turcan pe Facebook.

„În acest moment 30% din locurile de muncă existente la nivel național sunt pentru necalificați, dar ne propunem ca, în timp scurt, să oferim sprijin pentru obținerea unei calificări prin acces la cursuri de formare. Un loc de muncă înseamnă la vârsta activă, un salariu și la bătrânețe, o pensie – adică un nivel de trai mai bun decât cel oferit de ajutorul social. Acesta este motivul pentru care am solicitat reprezentanților AJOFM-urilor să facă o evidență a tuturor locurilor de muncă disponibile pe plan local care ar putea fi ocupate de actualii beneficiari de ajutor social și să le prezinte acestora. De asemenea, le-am solicitat și o evaluare a cursurilor de calificare accesibile în acest moment, pentru a vedea în ce măsură putem facilita accesul pe piața muncii a beneficiarilor de ajutor social care își doresc să obțină o calificare și un loc de muncă stabil și mai bine plătit”, a adăugat ministrul.

„Știu că această campanie a generat emoție în spațiul public. Tocmai de aceea, spun limpede, din nou, că sensul ei NU este să priveze oamenii vulnerabili de ajutor din partea statului. Dimpotrivă, statul trebuie să devină mai eficient și mai util pentru oamenii vulnerabili, prin sprijinul pe care îl acordă. În cazul de față, acces la educație, la servicii de sănătate și la un nivel de trai decent pentru acei 156 000 de copii care trăiesc acum din ajutor social, locuri de muncă pentru cei 120 000 de beneficiari care pot munci, servicii medicale și acoperirea nevoilor de trai pentru cei 32 000 de vârstnici care trăiesc acum cu o sumă medie de 200 de lei pe lună, cât e ajutorul de la stat și care nu pot beneficia nici măcar de pensie socială. O astfel de evaluare națională va asigura premisele unei mai bune calibrări a efortului de ajutor social al statului și va permite identificarea acelor mecanisme care și-au atins limitele și care necesită adaptări pentru a deveni utile unui număr cât mai mare de persoane vulnerabile”, a mai scris Raluca Turcan.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend