Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO Bayern Munchen, umilită de Eintracht Frankfurt (1-5) / Monchengladbach, Dortmund și Leipzig profită

Publicat

in

Eintracht Frankfurt a făcut unul dintre cele mai bune meciuri din istoria sa recentă, a învins-o cu 5-1 pe Bayern Munchen și a urcat pe locul 6 în Bundesliga. Monchengladbach, Dortmund și Leipzig (a reușit scorul etapei: 8-0 vs Mainz) au profitat de eșecul bavarezilor și ocupă primele trei poziții, după 10 etape.

La Frankfurt, Boateng l-a faultat pe Paciencia în apropierea careului (‘9) din poziție de ultim apărător. Arbitrul a arătat inițial punctul cu var, dar a fost ajutat de VAR, a dictat lovitură liberă și l-a eliminat pe fundașul bavarezilor. Kostic (’25), Sow (’33) au marcat primele goluri pentru Eintracht, Lewandowski (’37) a readus-o pe Bayern în joc, însă Abraham (’49), Hinteregger (’61) și Paciencia (’85) au reușit să aducă prima victorie pe teren propriu a „vulturilor” în fața celor de la Munchen după nouă ani. Aici poți vedea cele mai importante momente ale partidei.

Leipzig a făcut spectacol împotriva lui Mainz. Sabitzer (‘5), Werner (’30, ’48, ’87), Nkunku (’35), Halstenberg (’39), Poulsen (’44) și Mukiele (’50) au înscris pentru echipa lui Julian Nagelsmann. Vezi aici reușitele celor de la RB.

Rezultatele înregistrate sâmbătă în Bundesliga:

Bremen vs Freiburg 2-2
Dortmund vs Wolfsburg 3-0
Frankfurt vs Bayern Munchen 5-1
Leverkusen vs Monchengladbach 1-2
Leipzig vs Mainz 8-0

Clasament:

1. Monchengladbach (21-10) 22 puncte
2. Dortmund (23-11) 19
3. Leipzig (25-10) 18
4. Bayern Munchen (25-16) 18
5. Freiburg (19-12) 18
6. Frankfurt (10-15) 17
7. Wolfsburg (11-8) 17
8. Hofffenheim (14-13) 17
9. Schalke (14-9) 15 (-1 meci)
10. Leverkusen (15-15) 15 etc.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Călin Dobra, preşedintele CJ Timiş: ‘Aeroportul Timișoara se dezintegrează! Schimbări doar de dragul schimbării’

Publicat

in

De

Călin Dobra, preşedintele Consililului Judeţean Timiş, acuză PNL că distruge Aeroportul Timişoara prin schimbarea de la conducerea acestuia a directorului Dan Idolu.  „Aeroportul Timișoara se dezintegrează! Schimbări doar de dragul schimbării”, scrie Dobra pe Facebook.

„“Timișorenii mei”, vorba unui clasic în viață, pot să își ia adio de la una dintre cele mai bine manageriate instituții din județul nostru, Aeroportul Internațional „Traian Vuia” din Timișoara. Liberalii din Timiș au decis că este momentul să acționeze și să pună la pământ o altă poartă de intrare în oraș.

În ultimele luni, prin decizii controversate și forțate, s-a încercat – și acum au și reușit – schimbarea din funcție a directorului Dan Idolu.

Pe Dan, ca om, poți să îl placi sau nu, dar când vine vorba de Aeroportul Timișoara, nu poate nimeni să îi nege competența. În mandatul său compania a înregistrat o creștere continuă, după ce, cu ani în urmă, a preluat-o praf, după un nou mandat “de dreapta”. Ba mai mult, a reușit accesarea unui mega proiect cu fonduri europene pentru extinderea aerogării, pe care îl puteți vedea cu ochii voștri, pentru că este în execuție.

Și încă ceva. S-a luptat ani întregi cu miniștri și parlamentari pentru a descentraliza Aeroportul, adică să poată fi preluat de autoritățile locale și județene din Timiș.

Acum însă, tot ce pot să sper este că planul liberalilor nu este activarea unui vis mai vechi al unora “de dreapta”, prin care sediul central să fie mutat la Arad, prin comasarea celor două aeroporturi.

Dan Idolu, felicitări pentru munca depusă și sunt convins că experiența acumulată va fi de folos în viitorul apropiat. Chiar mai apropiat decât se așteaptă unii!”, mai scrie preşedintele CJ Timiş.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Pădurile România au ajuns să fie protejate de străini: Comisia Europeană ameninţă România cu judecata CJUE dacă nu se opresc tăierile ilegale

Publicat

in

De

Comisia Europeană ar putea deschide proceduri de infringement la adresa României în domeniul mediului privind exploatarea forestieră ilegală, calitatea aerului și protejarea rețelelor Natura 2000, transmite Mediafax.

CE solicită României să combată exploatarea forestieră ilegală și să protejeze mai bine pădurile aflate pe siturile Natura 2000 de pe teritoriul său.

De asemenea, îndeamnă insistent România să pună în aplicare în mod corespunzător Regulamentul UE privind lemnul, care interzice producerea și introducerea pe piața UE a produselor obținute din bușteni recoltați în mod ilegal.

„Autoritățile naționale nu au fost în măsură să verifice efectiv operatorii și să aplice sancțiuni corespunzătoare. Inconsecvențele din legislația națională nu permit autorităților române să verifice cantități mari de lemn recoltat ilegal”, arată CE.

Comisia Europeană a constatat că autoritățile române gestionează pădurile, inclusiv prin autorizarea exploatării forestiere, fără a evalua în prealabil impactul asupra habitatelor protejate.

După ce a analizat în detaliu argumentele prezentate de România în urma unei scrisori de punere în întârziere trimise în februarie 2020, CE a ajuns la concluzia că problemele de la fața locului nu au fost soluționate.

„Prin urmare, Comisia emite un aviz motivat. Dacă România nu ia măsuri în termen de o lună, CE poate sesiza Curtea de Justiție a Uniunii Europene în legătură cu acest caz”, a mai arătat CE.

Comisia a mai solicitat României să ia măsurile necesare pentru a-și proteja și a-și gestiona rețelele Natura 2000, în condițiile în care România nu a desemnat până în prezent arii speciale de conservare și nu a stabilit obiective și măsuri de conservare detaliate specifice fiecărui sit.

„CE a decis să trimită o scrisoare de punere în întârziere României, acordându-i un termen de trei luni pentru a remedia situația”, au subliniat oficialii europeni.

O altă procedură de infringement poate fi deschisă în ceea ce privește calitatea aerului.

CE solicită României să pună în aplicare integral normele UE privind autorizațiile pentru instalațiile industriale și să îmbunătățească punerea în aplicare, pe teritoriul său, a normelor UE privind autorizațiile pentru instalațiile industriale.

„România permite instalațiilor industriale să funcționeze fără autorizațiile necesare care stabilesc condițiile de funcționare în conformitate cu legislația UE”, a mai arătat CE.

În România sunt trei instalații care continuă să funcționeze fără să respecte cerințele din directivă, iar două instalații mari de ardere care au făcut inițial parte din planul național de tranziție al României, nu respectă valorile-limită de emisii aplicabile pentru dioxidul de sulf, oxidul de azot și praf.

„CE trimite un aviz motivat, iar România are la dispoziție trei luni pentru a adopta și a comunica toate măsurile necesare pentru a asigura aplicarea deplină și corectă a directive. În caz contrar, Comisia poate sesiza Curtea de Justiție a Uniunii Europene cu privire la acest caz”, au precizat reprezentanții CE.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend