Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO Bătaie în Parlamentul Turciei. Un deputat a ajuns la terapie intensivă

Publicat

in

​Un deputat turc din opoziţie a fost internat la terapie intensivă, după ce a fost lovit în cap în timpul unui scandal izbucnit în Parlamentul de la Ankara, scrie AFP.

Bataie în Parlamentul din TurciaFoto: Captura

Anunțul privind spitalizarea parlamentarului a fost făcut de către o colegă de partid a acestuia.

„Am constatat că starea sa s-a deteriorat în urma loviturii primite în cap (…) La spital a fost defibrilat”, a spus Aylin Cesur, deputată din partea Iyi Parti („Partidul Bun” – naţionalist).

Deputatul, în vârstă de 58 de ani, este la terapie intensivă, iar starea sa este considerată „critică”, a precizat sursa citată.

În imagini difuzate de presa turcă se poate vedea cum deputatul este lovit de un parlamentar al partidului aflat la putere, AKP (Partidul Justiţiei şi Dezvoltării, islamo-conservator). AKP, partidul preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, nu a comentat acest incident.

Scandalul a izbucnit în timpul dezbaterii privind bugetul pe 2023, scrie News.ro, citând AFP. „Deputatul nostru a fost victima unui atac. Este o zi ruşinoasă pentru Parlamentul turc şi pentru cei care au comis această agresiune”, a reacţionat purtătorul de cuvânt al Iyi Parti, Kursat Zorlu.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Profitul Samsung a avut cea mai mare scădere trimestrială din ultimii opt ani

Publicat

in

Samsung a anunțat că profitul trimestrial a scăzut cu 69%, cea mai ridicată scădere din ultimii opt ani, pe fondul deteriorării climatului economic și a scăderii cererii pentru smartphone-uri și alte produse. Pentru întreg anul, trecut compania a anunțat venituri record de 245 miliarde dolari, cu 18 miliarde dolari peste rezultatele din 2021.

SamsungFoto: Hupeng | Dreamstime.com

Pe piața mondială a smartphone-urilor, dar și pe cea a PC-urilor, au fost scăderi record mai ales pe final de 2022, pe fondul scăderii cererii, mai ales fiindcă a scăzut peste tot în lume puterea de cumpărare, după ce prețurile au crescut mult mai mult decât veniturile la toate categoriile de produse.

Pentru ultimul trimestru din 2022, Samsung a anunțat venituri de 57,3 miliarde dolari (scădere de 8% față de Q4 2021) și profit de 3,5 miliarde dolari (scădere de 69%, cel mai mare procent din Q3 2014 încoace).

Cei de la Samsung au spus că cererea a fost mai slabă la smartphone-uri și PC-uri, iar divizia de microprocesoare a avut și ea de suferit, clienții cumpărând mai puțin din cauza incertitudinilor de ordin financiar. Samsung spune că nu va micșora investițiile în producția de procesoare, dar va face mici ajustări ale producției, în funcție de cerere și de alți factori.

Compania estimează că piețele vor începe să-și revină în a doua parte din 2023.

Samsung a livrat în lume 260 de milioane de smartphone-uri anul trecut, având o cotă de 21,6%. Pe locul doi a fost Apple, cu un total de 226 milioane, conform datelor IDC.

Surse: CNN, Reuters

Sursa foto: Dreamstime.com

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Recensământ 2022: Județul cu cea mai mare contracție a ortodocșilor / Locurile din țară în care BOR se poate baza pe 83% din locuitori

Publicat

in

​​Din cele 18 culte religioase din chestionarul de la Recensământul din 2022, doar 3 și-au sporit numărul de adepți: „măsurate”: Biserica Armeană, Biserica Ortodoxă Sârbă și Cultul Creștin Penticostal. A mai crescut numărul ateilor și a celor „fără religie”, iar la acest recensământ au fost numărați și agnosticii.

Catedrala Mantuirii NeamuluiFoto: Vlad Barza / HotNews.ro

Cele mai mari „pierderi” le-au avut ortodocșii (ei fiind majoritari, cu peste 73%, dar în scădere de la 81% la recensământul anterior)

Situația, județ cu județ

În țară, județele din Sud sunt cele cu ponderea cea mai ridicată de credincioși ortodocși. (Olt, Vâlcea și Gorj, cu peste 89% declarați ortodocși).La polul opus găsim Harghita (puțin peste 10% ortodocși), Covasna (aproape 20%) și Satu Mare (46,6%)

Capitala a pierdut peste 17 puncte procentuale ca pondere a ortodocșilor, urmată de Ilfov (aproape 13 p.p.) și Iași (peste 10 p.p.). În medie, ortodocșii au coborât cu circa 8 puncte procentuale ca pondere între cele două Recensăminte

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend