Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO Băsescu explică de ce Kovesi nu a dat o soluție în Dosarul Revoluției: ‘A fost făcută procuror general, nu a fost vreo lumină a Parchetelor să se facă ea’

Avatar

Publicat

in

Ieșire spulberătoare a fostului președinte Traian Băsescu, la adresa fostului procuror general Laura Codruța Kovesi. Băsescu a declarat în direct la realitateaPlus, că Kovesi „a fost făcută șef la DNA și apoi procuror general nu s-a făcut ea”, pentru că nu ar fi fost „vreo lumină a Parchetelor”. Afirmația a fost făcută în contextul în care fostul președinte a povestit că în perioada în care a fost șef al statului i-a cerut de mai multe ori o decizie în Dosarul Revoluției, fără niciun rezultat.

Citește și: Medic: ‘Dacă nu credeți că există COVID19 mergeți voluntari la un spital ce tratează astfel de bolnavi. Țineți de mână un pacient speriat care abia respiră’ .

„Astăzi am văzut la televior câteva minute cu doamna Kovesi care își făcea un bilanț al gloriei sale, dar a avut două mandate de procuror general și nu a rezolvat lucrurile (în Dosarul Revoluției – n.r.). N-am învinuit-o știind că totul este la Secția Militară, dar vreau să-i transmit un mesaj la bilanțul pe care și l-a făcut: Nu s-a făcut dânsa, a fost făcută procuror general și procuror-șef la DNA! A fost făcută! N-a fost vreo lumină a Parchetelor ca să se facă. România are aceste două dosare care îi marchează istoria și așează toată evoluția democrației pe un fundament de nisip, Dosarul Revoluției și Dosarul Mineriadei. Aceste două dosare, nerezolvate, pun la temelia democrației pe care vrem s-o construim, nisip și nu beton. Aceste două dosare trebuie rezolvate, nu pentru că are cineva ambiții, ci pentru că trebuie stabilit punctul din care a plecat democrația din România”, a declarat Traian Băsescu.

Citește și: Medicul Adrian Marinescu: ‘Pas cu pas vor fi luate măsuri. Vom vedea că din ce în ce mai multe zone, le vom avea în varianta de lockdown’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

TOPUL ZONELOR afectate de pandemie: 41% din cazuri sunt în CINCI județe

Avatar

Publicat

in

De

41,1% din cazurile noi de Covid-19, înregistrate în perioada 1-7 martie în România, au fost raportate în București, Timiș, Cluj, Brașov și Ilfov, arată datele Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).

De asemenea, 33% din totalul deceselor au fost înregistrate în Timiș, București, Maramureș, Dâmbovița și Suceava, conform Mediafax.

Citește și: Vești EXCELENTE pentru români, în plină criză economică generată de pandemie: ce anunță patronii legat de salarii

De la începutul pandemiei până în prezent unul din 66 de cazuri a fost înregistrat la personal medical.

Totodată, INSP arată că 85.4% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 59.4% din decese au fost la bărbați.

Specialiștii Institutului mai arată că 95.3% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

China introduce un ‘paşaport de sănătate’ pentru călătoriile internaţionale

Avatar

Publicat

in

De

China a lansat pentru cetăţenii săi un paşaport digital care le va permite să-şi dovedească statutul sanitar în timpul călătoriei spre sau dinspre străinătate şi va putea contribui la o deschidere sporită a frontierelor chineze, relatează marţi AFP.

Acest “certificat de sănătate pentru călătorii internaţionale” este o aplicaţie pentru smartphone care afişează sau autentifică datele sanitare ale pasagerilor, cum ar fi testele lor pentru COVID (PCR şi anticorpi) şi statutul lor privind vaccinarea.

Pentru moment, aplicaţia nu este obligatorie şi este rezervată chinezilor.

Ea le “va oferi mai multă comoditate” în călătoriile lor “pe măsură ce acorduri de recunoaştere reciprocă a certificatelor de sănătate vor fi încheiate între China şi alte ţări”, potrivit Xinhua.

Aplicaţia are scopul “să promoveze relansarea economică mondială şi să faciliteze trecerea frontierelor”, a indicat Ministerul de Externe chinez, fără să precizeze care sunt beneficiile concrete la care ea dă dreptul şi nici dacă alte ţări intenţionează să o recunoască.

Vezi și: Membrii Familiei Regale Britanice, noapte albă pe fondul crizei provocate de interviul cu Prințul Harry și Meghan Markle – Va exista o declarație oficială?

SUA şi Marea Britanie intenţionează să lanseze sisteme similare. În Uniunea Europeană, ideea unui “paşaport verde” va fi prezentată de Comisie la Bruxelles la 17 martie.

Cu excepţia focarelor localizate, China s-a debarasat în mare parte de COVID-19 din primăvara anului 2020 datorită lockdown-urilor, testelor în masă, portului generalizat al măştii şi carantinei impuse la intrarea în ţară.

Lansat luni printr-un miniprogram integrat pe populara aplicaţie WeChat, noul paşaport de sănătate chinez va putea fi de asemenea imprimat şi pe hârtie.

De la sfârşitul lunii martie 2020, China nu autorizează intrarea pe teritoriul său decât chinezilor, precum şi unui număr limitat de cetăţeni străini. Ţara asiatică şi-a redus de altfel considerabil zborurile internaţionale.

Printre cetăţenii străini, doar diplomaţi, oameni de afaceri şi persoane deţinătoare de permis de sejur şi de muncă valid pot intra în ţară în anumite condiţii.

Toţi călătorii, chinezi şi străini, trebuie de altfel să efectueze la sosire o carantină de cel puţin 14 zile într-un hotel pe cheltuiala lor.

Lansarea acestui paşaport de sănătate digital lasă să se întrevadă posibilitatea unei generalizări pe termen mediu a acestui sistem pentru străini sau chiar o ridicare parţială a restricţiilor de călătorie la intrarea sau ieşirea din ţară.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend