Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO Bangladesh: Un bărbat dispărut acum aproape o jumătate de secol a fost găsit de familie grație unui videoclip viral

Publicat

in

Un bărbat din Bangladesh, căutat de familia sa de aproape o jumătate de secol, a fost găsit de rude grație unui videoclip care a devenit viral pe Facebook, scrie AFP.

Habibur Rahman era un om de afaceri de 30 de ani și tată a patru copii, în localitatea Sylhet (nord-est), atunci când a dispărut în 1972 după o călătorie de afaceri în orașul portuar Chittagong, a afirmat luni familia sa.

Rudele, dintre care majoritatea trăiesc în prezent în străinătate, l-au căutat ani de zile, fără succes. Până când soția unui dintre nepoții săi, stabilită în Statele Unite, l-a reperat într-o înregistrare video postată în această lună pe Facebook.

„Ne-a alertat și ne-am grăbit la spital și l-am descoperit pe bunicul meu în viață”, a povestit pentru AFP Kefayat Hussain, unul din cei 13 nepoți ai bărbatului, care trăiește în Sylhet.

Tânărul de 20 de ani a povestit că Habibur Rahman a confirmat numele soției sale, decedată în 2000, și al altor membri ai familiei.

Potrivit ajutorului său Rajiya Begum, care se ocupă de bătrân de cinci ani, acesta a devenit un ascet și trăia în sanctuarele sufi din districtul Moulvibazar, la sud de Sylhet.

A fost internat în spitalul din Sylhet la începutul lunii după ce și-a rupt o mână. Neavând bani pentru operație, ajutorul său i-a cerut unui alt pacient să facă un videoclip și să-l posteze pe Facebook în încercarea de a strânge fonduri.

Distribuit de alți internauți, înregistrarea a depășit un milion de vizualizări.

„Nu ne-a recunoscut la început dar atunci când a văzut verii mai mari ai tatălui meu a știut imediat că suntem noi. A plâns ca un copil”, a povestit Kefayat Hussain.

„A pus multe întrebări despre bunica mea și unchii mei care trăiesc în străinătate”, a adăugat acesta.

Familia lui Habibur Rahman a menționat că nu știe motivele dispariției sale dar se bucură că l-au găsit pe bărbat în viață.

Cel de-al treilea fiul al său, Jalal Uddin, în vârstă de un an și jumătate la dispariția sa, a declarat: „inima mea a sângerat timp de 48 lungi ani deoarece de-abia îmi amintea chipul tatălui meu”.

Rudele bătrânului urmează acum să vină în Bangladesh din Marea Britanie și din Statele Unite pentru o reuniune familială nesperată.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Un tânăr de 19 ani a murit electrocutat la o fermă din Brașov

Publicat

in

De

Un tânăr de 19 ani a murit, sâmbătă, electrocutat la o fermă din localitatea Voila, județul Brașov. Polițiștii au deschis o anchetă pentru a stabili cum s-a produs accidentul, anunță MEDIAFAX.

Polițiștii din Voila au fost sesizați prin apel la 112 că la o fermă situată în localitatea Voila, un bărbat s-a electrocutat, fiind în stare de inconștiență.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 86: A început DICTATURA! Statul poate să-ți ia copiii

Oamenii legii au stabilit că este vorba de un tânăr, în vârstă de 19 ani. Cadrele medicale sosite la fața locului nu l-au putut salva pe băiat, fiind declarat decesul persoanei.

„Cadavrul urmează să fie preluat și transportat la spital în vederea efectuării autopsiei și stabilirii cauzei reale a decesului. Polițiștii efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate cauzele și împrejurările în care s-a produs evenimentul”, a spus Nadia Olaru, purtătorul de cuvânt al Poliției Brașov.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Dr. Adina Alberts desfiinteaza legea carantinarii: ‘Nicolae Ceaușescu ar fi râs cu lacrimi de ar fi fost azi printre noi’

Publicat

in

De

Medicul Adina Alberts desfiinteaza legea carantinei si izolarii, sustinand pe Facebook ca `pare a fi un cal troian impins adanc in miezul democratiei`.

`Legea carantinării, un început în forță al NAȚIONALIZĂRILOR? Nicolae Ceaușescu ar fi râs cu lacrimi de ar fi fost azi printre noi.

Doi ierarhi CANDIDEAZĂ pentru scaunul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, după moartea IPS Pimen

Legea privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, pe scurt „Legea carantinării”, pare a fi un cal troian împins adânc în miezul democrației. Un articol din legea care s-a împotmolit, momentan, la Senat, specifică faptul că un „infectat” își poate pierde temporar, chiar și dreptul la proprietate, pe lângă faptul că poate fi luat cu forța din propriul domiciliu atunci când DSP-ul o cere!
Așadar, dragii mei, întrebați-mă să vă întreb! Deschidem poarta DICTATURII?! Doar pentru că politicienii ne spun că dau o lege dură, pentru că „ne vor binele”, că vor „să salveze vieți”? Dar ce treabă au bunurile unui bolnav cu boala propriu-zisă?!
Alineatul 44, punctul 2: „Carantina bunurilor se instituie pentru bunurile suspecte de a fi contaminate, mijloace de transport sau alte bunuri suspecte de a fi contaminate, sau distrugere, după caz. Procedura de decontaminare sau distrugere se stabileşte prin ordin al ministrului Sănătății.”
Deci, ne luați casele, domnilor politicieni? Legiuți că ne veți distrugeți bunurile dacă dvs veți decide că este spre binele sănătății noastre?! Dacă ești SUSPECT CĂ AI FI INFECTAT, practic nu mai ai nicio proprietate, pentru că orice ai atins se carantinează, nu? Nu credeți că mergeți mult prea departe, domnilor politicieni?! Vă reamintesc un vers din Imnul țării noastre DEMOCRATE, domnilor politicieni:
„Viață în libertate ori moarte!, strigă toți.”

PS: Mâine, duminică, 12 iulie, ora 18:00, voi fi împreună cu colaboratorii mei, în Parcul Herăstrău, la intrarea dinspre Arcul de Triumf. Sunt nerăbdătoare să vă cunosc personal pe câți mai mulți dintre dvs, stimații mei prieteni virtuali!`, scrie medicul pe Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend