Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

VIDEO – Balul Bobocilor, la Colegiul ”Vlaicu Vodă”, o ediție de colecție: Iulia Uță și Alexandru Atanasescu, Miss și Mister Boboc 2019

Publicat

in


Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă” din Curtea de Argeș și-a desemnat, vineri seara, într-un eveniment de cea mai bună calitate, câștigătorii Balului Bobocilor 2019. Titlurile de Miss și Mister au fost câștigate în acest an de Iulia Uță și Alexandru Atanasescu, care vor reprezenta cu mândrie generația clasei a IX-a, iar premiile de Popularitate au ajuns la Ștefan Denisa și Baciu Sebastian. Miss și Mister Boboc au fost premiați de cunoscuta artista de muzica pop Nicole Cherry, invitata specială a serii. Aceasta a susținut un electrizant show în fașa unei săli arhipline.

Miss și Mister Boboc: Iulia Uță și Alexandru Atanasescu
Miss și Mister Boboc: Iulia Uță și Alexandru Atanasescu

Ediția din acest an a tradiționalului eveniment a fost un spectacol dominat de talent, bun gust și spirit de echipă pentru care organizatorii – elevii clasei a XII-a A şi dirigintele Nina State – merită felicitări. Felicitări merită si prezentatorii spectacolului, perechile Daria Belu și Valentin Botezatu și Lavinia Pletea și Ștefan Papa. Pentru mult râvnitele titluri s-au luptat, vineri seara, pe scena Centrului de Cultură și Arte, șase perechi de boboci: Leonard Popescu, IX B şi Bianca Prună, IX C; Alexandru Atanasescu, IX A şi Miruna Stănciulescu, IX F; Iulian Matei, IX B şi Iulia Uţă, IX G; Dragoş Săroi, IX B şi Ioana Ştefănescu, IX G; George Baciu, IX B şi Denisa Ştefan, IX E; Sebastian Baciu, IX C şi Andreea Carmina Iorga, IX D.

Prezentatorii spectacolului, perechile Daria Belu și Valentin Botezatu și  Lavinia Pletea și Ștefan Papa
Prezentatorii spectacolului, perechile Daria Belu și Valentin Botezatu și Lavinia Pletea și Ștefan Papa


Tema balului din acest an a fost „CENTENAR”, asta pentru că, așa cum știți, CNVV a împlinit 100 ani de activitate în sujba educației și învățământului. Cei 12 pretendenți la trofee au avut trecut prin mai multe probe de foc, printre care prezentare, cultură generală, probă surpriză, dar și momente în care au demonstrat cât de pregătiți sunt chiar și la dans sau interpretare. Lupta a fost strânsă și la fiecare probă bobocii au încercat să se impună atât prin creativitate cât și prin inteligență și talent, însă, la final, doar doi, Iulia Uță și Alexandru Atanasescu, au reușit să cucerească juriul și să demonstreze că merită titlurile de Miss și Mister Boboc 2019. La reușita spectacolului au contribuit și sponsorii.


Miss Boboc 2019 : Iulia Uță , IX G
Mister Boboc 2019: Atanasescu Alexandru, IX A
Premiu popularitate: Mister Centenar – Baciu Sebastian, IX C
Miss Centenar, Ștefan Denisa, IX E
Locul II – Miruna Stănciulescu
Leonard Popescu
Locul III – Ioana Ștefănescu
Dragoș Săroi
Locul IV – Bianca Prună
Goerge Baciu
Locul V – Carmina Iorga
Iulian Matei

CLICK PE FOTO PENTRU A MĂRI….

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

DE INTERES! Noi reguli pentru românii care merg în Grecia. Ce acte sunt necesare

Publicat

in

De

Grecia schimbă din nou regulile pentru români. Testul negativ COVID-19 va fi obligatoriu de miercuri dimineaţă, nu de marţi, aşa cum se anunţase iniţial. Apare, însă, o nouă problemă: românii nu mai pot să intre cu maşina în Grecia până miercuri, dacă nu au completat deja formularele speciale cerute de statul elen, aşa-numitele Passenger Locator Form sau PLF, informează Antena3.

„Potrivit informațiilor comunicate în mod public astăzi, 11 iulie, de către autoritățile elene, începând cu ziua de miercuri, 15 iulie, ora 06.00, (și nu 14 iulie, așa cum comunicaseră inițial), toți cetățenii străini care intră în Republica Elenă pe cale rutieră prin punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas în scop turistic sunt obligaţi să prezinte un test molecular negativ pentru infecția cu COVID-19 efectuat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Greciei. 

Testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie emise în limba engleză și să conțină numele și prenumele persoanei testate, precum și seria și numărul cărții de identitate sau ale pașaportului persoanei respective.

Autoritățile elene subliniază că falsificarea acestor certificate este pedepsită conform legii elene”, se arată în comunicatul Ministerului Afacerilor Externe, transmis sâmbătă presei.

Grecia anunţă şi că documentele nu mai pot fi completate on-line, pentru că în acest moment se lucrează la schimbarea sistemului. Aşadar, cei care nu le-au completat până în acest moment şi care nu au primit confirmările nu pot să plece până în momentul în care formularul nu va fi din nou on-line.

„MAE reamintește că prezentarea acestui test nu exclude obligația de completare a formularului electronic PLF (Passenger Locator Form) cu 24 de ore anterior momentului intrării pe teritoriul Greciei și nici posibilitatea testării aleatorii la intarea pe teritoriul Republicii Elene.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

România se depopulează. Locul 3 în UE la cea mai mare scădere a populaţiei în 2019

Publicat

in

De

Nouă din cele 27 de state membre ale UE au înregistrat în 2019 un declin al populaţiei, România situându-se pe locul al treilea, după Bulgaria și Letonia.

Totodată, în 18 state UE populaţia a crescut, arată datele prezentate vineri de Oficiul european de statistică Eurostat.

Rata variaţiei brute a populaţiei reprezintă raportul dintre creşterea sau scăderea populaţiei pe parcursul anului şi populaţia medie, la 1.000 de locuitori.

Cea mai are creştere a populaţiei s-a înregistrat în Malta (41,7‰), Luxemburg (19,7‰), Cipru (13,7‰), Irlanda (12,1‰) şi Suedia (9,5‰), iar cel mai semnificativ declin a fost în Bulgaria (minus 7‰), Letonia (minus 6,4‰), România (minus 5‰), Croaţia (minus 4,4‰) şi Italia (minus 1,9‰).

Scaderea populației României a continuat și în 2020. Potrivit Institutului Naţional de Statistică, sporul natural negativ al populaţiei României s-a accentuat, în luna mai a acestui an, fiind de 1,5 ori mai mare decât cel din aceeaşi perioadă din 2019.

Astfel, la nivelul lunii mai din acest an, numărul născuţilor-vii a fost mai mic cu 3.561 comparativ cu aceeaşi lună din anul anterior, în timp ce numărul persoanelor care au decedat a fost cu 1.015 mai mic, la nivel comparativ. Populaţia României a înregistrat un spor negativ de 1,5 ori mai mare decât cel din luna mai 2019, de -7.376 persoane faţă de -4.830 persoane.

La 1 ianuarie 2020, populaţia în cele 27 de state membre ale UE era estimată la 447,7 milioane, în scădere cu 12,8% comparativ cu o populaţie de 513,5 milioane în cele 28 de ţări membre ale blocului comunitar la 1 ianuarie 2019. Această scădere vine în principal ca urmare a retragerii Marii Britanii (la 1 februarie 2020), ceea ce a dus la o scădere a populaţiei UE cu 13%.Schimbările demografice în UE au fost pozitive în 2019, cu 0,9 milioane mai mulţi locuitori, în urma migraţiei nete. Din 2012, UE a avut un spor natural negativ, fiind înregistrate mai multe decese decât naşteri (4,7 milioane de decese şi 4,2 milioane de naşteri în 2019).

Germania este cea mai populată ţară din UE (83,2 milioane de rezidenţi, reprezentând 18,6% din totalul populaţiei UE la 1 ianuarie 2020), urmează Franţa (67,1 milioane sau 15%), Italia (60,2 milioane de sau 13,5%), Spania (47,3 milioane de sau 10,6%) şi Polonia (38 milioane sau 8,5%). 14 state membre au un procent între 1% şi 5% din populaţia UE (inclusiv România, cu 4,3%), iar opt ţări au sub 1%.

În 2019, s-au născut în UE 4,2 milioane de bebeluşi, cu 2,2% mai puţini decât în 2018. Cea mai ridicată natalitate se înregistra anul trecut în Irlanda (12,1 la 1.000 de rezidenţi), Franţa (11,2‰), Suedia (11,1‰), Cipru (10,9‰) şi Grecia (10,6‰), iar cea mai scăzută în Italia (7‰), Spania (7,6‰), Grecia (7,8‰), Finlanda (8,3‰) şi Portugalia (8,4‰).La nivelul UE, rata natalităţii era de 9,3 la 1.000 de rezidenţi.

De asemenea, în 2019 s-au înregistrat în UE 4,7 milioane de decese, cu 0,9% mai puţine decât în 2019. Cea mai scăzută rată a mortalităţii se înregistra în Irlanda (6,3 la 1.000 de rezidenţi), Cipru (6,8‰), Luxemburg (6,9‰), Malta (7,3‰) şi Suedia (8,6‰), iar cea mai ridicată în Bulgaria (15,5‰), Letonia (14,5‰), Lituania (13,7‰), România (13,4‰) şi Ungaria (13,3‰).

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend