Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

VIDEO | AZI, REVOLTĂ ÎN CURTEA DE ARGEȘ – ZECI DE OAMENI LA UN PAS SĂ BLOCHEZE STRADA, după ce au rămas fără apă potabilă

Avatar

Publicat

in

A fost agitatie maximă astazi, la Curtea de Argeș, in zi de mare sarbatoare crestin-ortodoxă. Sătui să fie tratați precum sclavii in orasul asa zis regal, zeci de familii de pe strada Epuresti si Valea Sasului au iesit in strada să protesteze împotriva conducerii PSD a orasului, motivul principal fiind faptul ca, in plina criza sanitara, nu beneficiaza de un lucru elementar: apa. Echipa SUPER TV si PROFIT, desi avea planificata o transmisie de la Manastirea Curtea de Arges, a fost in zona Valea Sasului, la solicitarea locuitorilor din zona. La fata locului am constatat ca nesimtirea conducerii actuale a orasului intrece orice limtă. inclusiv la capitolul cumunicare – primarul si alti mahari PSD fiind la chefuri pe terase in timp ce locuitorii din zona stau fara apa de mai bine de 3 saptamani. Am gasit acolo batrani care, in orasul regal al anului 2020, desi au retea de apă si platesc lunar taxele si impozitele, cara apa cu galeata de la sute de metri distanta. De asemenea am gasit apa curgand suvoi pe santuri si nu pe conducte, catre casele oamenilor. Nu am gasit, in schimb, picior de primar, sef de Aquaterm și nici macar picior de consilier local. Nici pe cei de la PSD care nu au calcat in ultimii 4 ani prin zona, nici pe cei de la PNL care se bat in afise cu pumnul in piept ca sunt de bun simt… Lipsit de bun simt a fost si consilierul PSD, Stefan Dumitrache, care sta in zona, director de muzeu, consilier local PSD care si-a angajat nevasta-n primărie si aspirator de bani publici. Acesta a raspuns la telefon dar a inceput sa jigneasca prin diverse afirmatii oamenii disperati ca nu au apa…. Pe strada Valea Sasului locuieste si soacra primarului Panturescu care, la vederea camerelor de filmat, a luat-o la fugă.

Fara alte comentarii, iata un scurt reportaj video de la fata locului cu precizarea ca, duminica, de la ora 20 , la SUPER TV, in toate retelele de cablui, veti putea urmari reportajul complet si alte detalii despre bataia de joc a cetatenilor luati drept sclavi in ditamai orasul regal.

https://www.facebook.com/profit24tv/videos/634704687158245/

Comenteaza cu profilul de FB

Editorialist, realizator TV, directorul si fondatorul publicatiilor PROFIT si a unei televiziuni. Cu o experienta de 20 ani in presa scrisa a colaborat de-a lungul timpului cu ziare nationale si agentii de presa pentru care a publicat nenumarate reportaje si anchete jurnalistice, multe dintre acestea devenind subiecte pe plan national. Este implicat in televiziune si realizeaza cunoscuta emisiune CHESTIUNI ARZATOARE. Contact e-mail iulian.uta@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Marcel Ciolacu: Are o logică ce spune domnul Cercel. S-ar putea să spună adevarul

Avatar

Publicat

in

De

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a declarat luni, la TVR 1, că s-ar putea ca Adrian Streinu-Cercel să aibă dreptate când spune că masca de protecție va fi obligatorie până în 2023.

„Va spun un lucru, dl Cercel e medic, a depus un juramant, asa considera domnia sa ca trebuie sa spuna sa protejeze viata oamenilor. Eu nu pot sa judec un om de talia dlui Streinu-Cercel. Stiti ca anticorpii din SUA, singurul institut la care au venit in Romania a fost la Matei Bals. Este un institut recunoscut international. Aceasta vaccinare tine 6 luni, deci are o logica ce spune dl Cercel. Asta nu inseamna ca accept, ca om mi-e greu sa accept ca voi sta cu masca pana in 2023, dar mi-e si foarte greu sa-l cert pe dl Cercel de ce spune sau sa-l judec. S-ar putea sa spuna adevarul”, a declarat Marcel Ciolacu.

Senatorul PSD Adrian Streinu-Cercel, manager al Institutului Matei Balș din Capitală, a afirmat, duminică, după ce a fost vaccinat cu a doua doză împotriva COVID-19, că masca de protecție va mai fi obligatorie doi ani de aici încolo.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Nicușor Dan: ‘Avarii majore nu avem în acest moment. Tot ce putem face e să nu suprasolicităm rețeaua’

Avatar

Publicat

in

De

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat luni seara, că aproape o cincime din blocurile din București primesc căldură sub parametri, pentru ca reţeaua de termoficare să nu fie suprasolicitată.

”Suntem în momentul cel mai de jos al sistemului de termoficare din Bucureşti. Este consecinţa unor ani în care nu s-a făcut nimic, nu s-au aruncat bani şi mai ales nu s-au făcut investiţii în schimbarea reţelei. Lunile pe care le-am petrecut la Primărie m-am asigurat că lucrările pot să înceapă în această vară.

Am semnat contractul pe 300 milioane de euro, fonduri europene, avem promisiunea de 200 milioane PNLR, mai avem 320 miliaone de lei de data aceasta pe care ni i-a dat Guvernul pentru sistemul de termoficare, am anunţat intenţia de a prelua ELCEN în care sunt foarte optimist să comasăm producţia şi distribuţia. O să avem chiar mâine o întâlnire cu constructorii, tocmai ca să nu facem o licitaţie în gol şi să facem o liictaţie aplicată, astfel încât să avem încă din vara asta foarte muli constructori care să lucreze la reparaţia reţelei de termoficare.

Ce pot eu să promit este că la iarna viitoare va fi mai bine şi încă o iarnă va fi şi mai bine, o să stabilizăm sistemul”, a declarat Nicuşor Dan, la Digi24, luni seară.

Primarul Capitalei a explicat că dacă temperaturile ar fi mai ridicate, presiunea la reţeaua de termoficare ar fi putut fi mai mare.

”Dacă am fi fost într-o zi normală cu 5-6 grade, atunci am fi putut risca să avem presiune mai mare. Cu cât presiunea e mai mare, cu atât riscut de a apare o avarie e mai mare, logic. Pentru că punem presiune pe o reţea care este ciur. Însă într-o zi în care este foarte frig şi dacă apare o avarie, poţi să ai 5-10-15 blocuri care  nu o să aibă apă caldă o zi, o zi şi jumătate, două. Asta se întâmplă. Şi atunci îmtr-o zi foarte friguroasă nu îţi permiţi acest risc”, a declarat Nicuşor Dan.

Întrebat câte blocuri sunt afectate şi care au furnizare sub parametrii, edilul a declarta că între 15 şi 20 la sută din blocurile conectate la reţeaua de termoficare a Capitalei.

”Undeva între 15-20% dintre blocurile care sunt. O cincime dintre blocurile din Bucureşti primesc căldură sub parametri, exact. Sunt ţări europene în care e o normalitate să aibă 19 grade în casă. Lumea s-a obişnuit undeva la 22 de grade.  Am vrut să evităm riscul”, a declarat Nicuşor Dan.

Primarul Nicuşor Dan a mai precizat că luni seara nu mai era nicio avarie majoră la reţeaua de termoficare din Bucureşti.

”Azi nu ştiu în momentul acesta (dacă sunt avarii – n.r.), însă azi la ora 11 erau doar două avarii care erau pe reţeaua secundară şi urmau să fie remediate după-amiaza. Avarii majore nu avem în acest moment. Tot ce putem face e să nu suprasolicităm reţeaua, să sperăm că nu va crăpa, iar dacă va crăpa, tot ce putem face e sa remediem”, a explicat Nicuşor Dan.

Mai multe blocuri din sectoarele 1,2,4,5 şi 6 ale Capitalei au rămas fără căldură şi apă caldă din cauza unor avarii, informează news.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend