Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO Autobuze cu soldați ucraineni răniți au plecat din Azovstal

Publicat

in

În jur de 12 autobuze transportând soldați ucraineni răniți, care au stat baricadați în oțelăria Azovstal din Mariupol, asediată și bombardată constant de ruși, au părăsit uzina luni seară, relatează Reuters citând martori.

Soldați ucraineni răniți, evacuați din Azovstal. Autobuzele sunt escortate de trupele pro-ruse din autoproclamata Republică Populară DoneţkFoto: Alexey Kudenko / Sputnik / Profimedia

Reuters precizează însă că nu a putut stabili câți soldați ucraineni se aflau în aceste autobuze.

Este de asemenea neclar, potrivit agenției de presă, dacă cei din autobuze sunt toți dintre cei 40 de răniți despre care ofiţerii ucraineni spuneau că se în Azovstal.

În jur de 600 de militari ucraineni s-ar afla în subteranele uzinei Azovstal, scrie Reuters.

Amintim că Moscova a anunțat anterior că un armistiţiu a fost instituit la oțelăria Azovstal, ultimul bastion de rezistență ucraineană din orașul Mariupol, în vederea evacuării ucrainenilor răniți. Autoritățile ucrainene nu au transmis însă nicio informație în acest sens.

Potrivit Moscovei, armistiţiul este rezultatul negocierilor purtate chiar cu luptătorii ucraineni, fiind deschis „un coridor umanitar prin care soldații ucraineni răniți sunt transferați către unitățile medicale din Novoazovsk”.

Novoazovsk se află la circa 40 de kilometri de Mariupol, în teritoriu controlat de forțele ruse și pro-ruse.

___

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Șeful Forțelor de Apărare din Nigeria a negat că Armata ar fi derulat un program secret de întreruperi de sarcină

Publicat

in

De

Un general din fruntea Armatei nigeriene a respins ca „absurd” o informație potrivit căreia Armata ar fi derulat, în ultimii zece ani, un program secret de avorturi în masă.

Șeful Forțelor de Apărare, Lucky Irabor, a declarat că nu-și va irosi timpul anchetând ceva ce nu este adevărat. Potrivit Agenției de presă Reuters, cel puțin zece mii de avorturi au fost provocate, în multe dintre cazuri fiind vorba despre femei ce fuseseră violate de militanți islamiști.

Femeile intervievate de Agenția Reuters au declarat că întreruperile de sarcină s-au produs fără consimțământul lor, informează BBC, citat de Rador.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Meteorologii au emis Cod galben de ceaţă în judeţele Iaşi, Vaslui, Constanţa şi Tulcea

Publicat

in

De

Meteorologii au emis, joi noapte, atenţionări Cod galben de ceaţă pentru judeţele Iaşi, Vaslui, Constanţa şi Tulcea, unde vizibilitatea va fi redusă sub 200 de metri şi, izolat, chiar sub 50 de metri, scrie news.ro.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis atenţionări tip nowcastind Cod galben de ceaţă, pentru judeţele Constanţa (zona continentală), Tulcea (zona continentală), Iaşi şi Vaslui.

În zonele menţionate, se va semnala, local, ceaţă care determină scăderea vizibilităţii sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri.

Atenţionările sunt valabile până la ora 5.00.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend