Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO ATP: Stefanos Tsitsipas, campion la Mallorca / Taylor Fritz a câștigat turneul de la Eastbourne

Publicat

in

Stefanos Tsitsipas și Taylor Firtz au câștigat turneele de categorie „ATP 250” de la Mallorca, respectiv Eastbourne, în urma finalelor disputate sâmbătă.

Stefanos TsitsipasFoto: Twitter – Mallorca Championships

Stefanos Tsitsipas, primul titlu pe iarbă – Grecul s-a impus la Mallorca

Tsitsipas (6 ATP) s-a impus în fața ibericului Roberto Bautista Agut (20 ATP), scor 6-4, 3-6, 7-6 (2). Meciul a durat două ore și 33 de minute.

Pe parcursul competiției din Spania, Stefanos a mai trecut de Ilya Ivashka (40 ATP), Marcos Giron (67 ATP) și Benjamin Bonzi (56 ATP).

Tsitsipas a obținut astfel primul titlu pe iarbă al carierei și și al nouălea în total. Grecul s-a mai impus la Stockholm (2018), Marsilia (2019 și 2020), Estoril (2019), Turneul Campionilor (2019), Monte Carlo (2021 și 2022) și Lyon (2021).

Cap de serie nr. 4 la Wimbledon, Stefanos Tsitsipas se va duela în runda inaugurală pe Alexander Ritschard (192 ATP, venit din calificări).

Rezumatul finalei dintre Stefanos Tsitsipas și Roberto Bautista Agut

*sursă video: Eurosport

Taylor Fritz, campion pentru a doua oară la Eastbourne

​Tot sâmbătă, Taylor Fritz (14 ATP) a reușit să câstige turneul de la Eastbourne, după ce l-a învins în finală pe compatriotul său Maxime Cressy (60 ATP)

Jucătorul în vârstă de 24 de ani s-a impus după două ore și 15 minute de joc, scor 6-2, (4)6-7, 7-6(4).

Fritz mai are doar alte două titluri în palmares: Eastbourne 2019 și Indian Wells 2022 (după o finală cu Rafael Nadal).

În primul tur de la Wimbledon, Taylor (favorit 11) îl va întâlni pe italianul Lorenzo Musetti (72 ATP).

Rezumatul finalei dintre Taylor Fritz și Maxime Cressy

*sursă video: Eurosport

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Virgil Popescu a discutat cu ambasadorul Danemarcei despre colaborarea dintre cele două ţări în domeniul energiei

Publicat

in

De

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a discutat cu ambasadorul Danemarcei, Uffe A. Balslev, despre colaborarea dintre cele două ţări în domeniul energiei, din perspectiva investiţiilor pe termen lung, şi contribuţia companiilor daneze la dezvoltarea pieţei de energie din România, potrivit News.

”Astăzi am avut o întâlnire de lucru cu E. S. Uffe A. Balslev, Ambasador al Regatului Danemarcei în România. Discuţiile s-au axat pe colaborarea dintre cele două state în domeniul energiei din perspectiva investiţiilor pe termen lung şi pe contribuţia companiilor daneze la dezvoltarea pieţei de energie din România, dat fiind potenţialul de producţie a energiei din surse regenerabile. Excelenţa Sa s-a arătat interesat de creşterea nivelului de investiţii, punctând multiplele oportunităţi din sectorul românesc”, a scris, luni, pe Facebook, Virgil Popescu.

Potrivit ministrului Energiei, în cadrul întâlnirii a fost exprimat interesul pentru un posibil schimb de expertiză în ceea ce priveşte domeniul politicilor naţionale din sectorul energetic, în special pentru eolian offshore.

”Mi-am exprimat încrederea că Regatul Danemarcei va participa la proiecte de investiţii energetice prin intermediul companiilor sale”, a punctat Popescu.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO – Bătaia dintre ultrașii români și cei bosniaci, la meciul naționalei / Explicațiile Jandarmeriei

Publicat

in

De

Ultrașii români și cei bosniaci s-au luat la bătaie, luni, în debutul meciului România – Bosnia Herţegovina, din Liga Naţiunilor. Jocul disputat pe stadionul Giulești a fost întrerupt aproape un minut.

Aproximativ 300 de suporteri bosniaci au sărit la bătaie cu fani tricolori. Cele două grupuri au aruncat cu scaune, torţe şi au fost despărţite doar de un zid protector subţire. Jandarmii au interveni în forţă şi au împiedicat escaladarea conflictului, potrivit GSP.

Jandarmeria Bucureşti a precizat că nicio persoană nu a fost rănită:

„La începutul partidei, un grup de suporteri din Peluza Sud a depăşit cordonul de stewarzi şi a migrat către galeria oaspeţilor, cu scopul de a iniţia confruntări violente.

În acest context, jandarmii au acţionat pentru dispersarea suporterilor violenţi şi păstrarea unei distanţe de siguranţă între cele două grupuri.

Menţionăm faptul că, pe timpul intervenţiei nicio persoană nu a fost rănită şi, punctual, acolo unde situaţia a impus, au fost folosite materialele din dotarea forţelor de ordine, pentru restabilirea climatului de ordine şi siguranţă publică”

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend