Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO Astra Giurgiu nu scapă, anunță Răzvan Burleanu, după ce Kehinde Fatai, Takayuki Seto şi Alexandru Ioniţă s-au dopat

Avatar

Publicat

in

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, marţi, la finalul şedinţei Comitetului Executiv, comentând cazul de doping al jucătorilor formaţiei Astra Giurgiu, că în acest dosar comisiile jurisdicţionale ale FRF vor aplica sancţiunile prevăzute de legislaţia naţională şi de regulamentele interne după o decizie definitivă a Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS).

Întrebat dacă Astra Giurgiu riscă excluderea din Liga I ca urmare a cazului de doping în care sunt implicaţi trei jucători de-ai săi, Burleanu a răspuns: “Aşteptăm finalizarea anchetei Agenţiei Naţionale Anti-Doping, după care, conform procedurii, ANAD, clubul sau jucătorii se pot adresa TAS. În urma unei decizii definitive, organizatorul de competiţie poate sesiza comisiile jurisdicţionale ale FRF unde se vor aplica sancţiunile prevăzute atât de legislaţia naţională, cât şi de regulamentele interne. Deci acesta este contextul în care ne aflăm. În momentul de faţă nu cunoaştem nici declaraţiile, nici probele care sunt în acest dosar… de aceea trebuie să avem puţină răbdare, să aşteptăm finalizarea întregii proceduri la nivel naţional, adică cele două instanţe ale ANAD… să vedem dacă entităţile implicate vor face un recurs la TAS, după care se va intra pe procedura comisiilor jurisdicţionale interne”.

Citește și: Doina Pană, după ce expertiza a confirmat că a fost otrăvită: ‘Nu e o singură persoană. Din analize a reieșit că a fost ceva programat, nu o singură doză’

El a menţionat că FRF este fermă în ceea ce priveşte dopingul. “De aceea sunt organisme de control şi o politică antidoping, iar noi ca federaţie suntem foarte fermi din acest punct de vedere. Faptul că se întâmplă, înseamnă că organismele de control îşi fac treaba”, a explicat Burleanu.

Trei jucători ai echipei Astra Giurgiu, Kehinde Fatai, Takayuki Seto şi Alexandru Ioniţă, au efectuat la o clinică din Bucureşti o terapie IV Drip, cu vitamine, a cărei concentraţie poate fi considerată interzisă de regulamentele antidoping.

Citește și: Ludovic Orban nu renunță la șefia partidului: ‘Am preluat PNL într-un moment greu, după o înfrângere în alegeri, când partidul avea 17-18% în sondajele de opinie’

Cei trei jucători au fost suspendaţi provizoriu de către Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) până la finalizarea anchetei deschise în acest caz. Fotbaliştii nu au mai jucat şi nu s-au mai antrenat cu echipa Astra Giurgiu de la sfârşitul lunii septembrie a anului trecut.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Facebook încearcă un nou monopol și va livra ce vrea ea, pentru a manipula cât mai bine: Va lansa un flux propriu de ştiri în Germania

Avatar

Publicat

in

De

Reţeaua americană de socializare Facebook a anunţat luni lansarea în Germania, începând din mai, a platformei sale de ştiri Facebook News, care va difuza articole de la circa o sută de instituţii media germane care au acceptat remunerarea din partea gigantului tech, relatează AFP.

“Facebook News, un spaţiu dedicat conţinutului jurnalistic, va porni în mai 2021 în Germania”, a anunţat grupul lui Mark Zuckerberg într-un comunicat.

Citește și: AUR, intervenție de ultimă oră în privința pașaportului de vaccinare european! Solicitare către autoritățile Statului Român

Serviciul, lansat la sfârşitul lui 2019 în SUA, apoi, de la sfârşitul lui ianuarie, şi în Marea Britanie, este un flux de ştiri format numai din articole de la editori de presă, remuneraţi de Facebook.

Prin acest proiect, grupul îşi arată dorinţa de a promova jurnalismul şi de a scăpa de reputaţia că ar contribui la dezinformare.

Citește și: Emil Constantinescu o spulberă pe Clotilde Armand: Nu știe ce vorbește!

Facebook s-a asociat “cu peste o sută de branduri media” din Germania, printre care prestigioasele publicaţii Der Spiegel şi Frankfurter Allgemeine Zeitung sau cotidianul economic Handelsblatt.

Lipseşte totuşi un actor important: grupul Axel Springer, editorul celui mai citit tabloid din Germania, Bild, care a refuzat să participe la proiect.

Citește și: Medicul Emilian Imbri trage un puternic semnal de alarmă: ‘Numărul persoanelor care vin spre spital, de vreo două săptămâni a crescut. Acum două săptămâni de exemplu, aveam 200 de locuri libere în spital, astăzi avem 82’

“Este problematic că o platformă încearcă să devină ea însăşi o instituţie media de informare şi să le plătească anumitor editori remuneraţii prea scăzute”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al grupului.

“Suntem mai degrabă în favoarea unui drept de autor european care permite, în mod transparent, ca toţi editorii să primească o remuneraţie echitabilă”, a adăugat el.

Citește și: Ludovic Orban: ‘În cursul acestei săptămâni, cel târziu începutul săptămânii viitoare se pot finaliza toate procedurile de numire a prefecților și subprefecților’

Editorii de presă trec printr-o criză a veniturilor din publicitate, care ajung în majoritate la giganţii digitali ce difuzează articolele lor fără a plăti.

Această situaţie s-a agravat odată cu pandemia de coronavirus, care a dus la prăbuşirea pieţei de publicitate.

Citește și: De Mărțișor, Monica Pop îl face KO pe Vlad Voiculescu: ‘L-au făcut de rușine și propriii colegi! Nu există virus pe suprafețe’

Pentru a reechilibra încasările între media şi platformele digitale, Uniunea Europeană a adoptat în 2019 o directivă care le impune giganţilor digitali să semneze acorduri de remunerare cu instituţiile media.

Însă, pentru moment, Facebook nu a semnat niciun acord şi a preferat să vină cu propriile iniţiative, cum ar fi Facebook News sau fonduri de susţinere a jurnalismului.

Citește și: Marcel Ciolacu îi ia partea Renatei Weber: ‘Cum să ataci Avocatul Poporului?’

În Australia, Facebook a suspendat în februarie timp de mai mult zile opţiunea de a distribui articole pe platforma sa, pentru a protesta împotriva unui proiect de lege al guvernului care urmărea o mai bună remunerare a media. Mai multe pagini oficiale de Facebook ale serviciilor de salvare au fost de asemenea afectate involuntar.

În faţa nemulţumirii publice, compania a făcut în cele din urmă un pas în spate şi a ajuns la un compromis de ultim moment cu Canberra şi, la fel ca Google, a încheiat direct acorduri cu media australiene.

Citește și: AUR, intervenție de ultimă oră în privința pașaportului de vaccinare european! Solicitare către autoritățile Statului Român

Parlamentul australian a adoptat proiectul la 25 februarie. Este primul text legislativ de acest fel, ceea ce a atras atenţia unor guverne din întreaga lume.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO Viorica Dăncilă a fost ‘PĂRĂSITĂ’ de femeile din PSD: ‘Din păcate nu am mai avut dialog, nu am mai discutat’

Avatar

Publicat

in

De

Fostul premier Viorica Dăncilă a declarat, luni seară, că nu a mai ţinut legătura cu Gabriela Firea, Olguţa Vasilescu sau Irina Tănase din momentul în care nu a mai fost preşedinte al partidului. Dăncilă a afirmat că o admiră pe Elena Udrea care ”a fost o femeie puternică”, anunță news.ro.

Întrebată dacă se consideră o femeie puternică, Viorica Dăncilă a declarat, luni seară, la A7TV că au fost un test pentru ea toate greutăţile prin care a trecut.

”Cred că a fost un test pentru mine, am arătat că am stat în picioare şi nu am făcut nici măcar un pas înapoi, indiferent de greutăţile pe care le-am avut. A fost o perioadă în care şapte bărbaţi de stat şi-au propus să dea jos de la guvernare o femeie. Am ţinut întotdeauna cont că nu trebuie să îi dezamăgesc pe cei care cred în mine şi nu trebuie să dezamăgesc femeile din România, pentru că am fost prima femeie prim-ministru şi dacă nu arătam că sunt un om puternic, un om muncitor, un patriot, un om capabil să ducă ţara într-o direcţie bună, sunt convinsă că aveau de suferit multe femei care promovau în politică”, a declarat Viorica Dăncilă.

Citește și: Emil Constantinescu o spulberă pe Clotilde Armand: Nu știe ce vorbește!

Dăncilă a adăugat că a susţinut întotdeauna femeile în politică.

”Am susţinut femeile în politică, aşa cum am spus, nu le-am susţinut pentru că sunt femei, sunt femei foarte bine pregătite, femei cu experienţă, expertiză profesională şi sunt convinsă că promovarea lor aduce un plus. Am susţinut femei, am fost preşedinta Organizaţiei naţionale de femei a PSD, am ajuns la procentul de 30% femei în Parlamentul României, am susţinut femei şi în Guvernul României, secretari de stat”, a declarat Dăncilă.

Întrebată dacă mai ţine legătura cu Lia Olguţa Vasilescu, cu Gabriela Firea sau cu Irina Tănase, iubita lui Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă a răspuns că nu a mai avut un dialog cu aceste persoane.

”Din păcate cu toate doamnele pe care le-aţi enumerat nu am mai avut dialog, nu am mai discutat, dar am o relaţie foarte bună cu femeile din organizaţiile din ţară, cu preşedintele de organizaţii. Chiar azi am vorbit cu mare majoritate din ele”, a declarat Dăncilă.

Întrebată, de asemenea, dacă o admiră pe Elena Udrea, Dăncilă a declarat că aceasta este o femeie puternică.

”Da, a fost o femeie puternică. Am admirat faptul că a avut curaj şi nu a dat un pas înapoi. Am admirat că a fost o femeie elegantă şi este o femeie elegantă. Nu aş putea spune ce nu mi-a plăcut. Poate faptul că a politizat foarte mult anumite proiecte, din spusele altora. Nu aş putea spune ce nu mi-a plăcut, poate că a făcut parte din partidul care a redus cu 25% salariile, pensiile, partidul care a închis spitale. Acest lucru nu mi-a plăcut, dar am admirat curajul Elenei Udrea”, a declarat Dăncilă.

Citește și: AUR, intervenție de ultimă oră în privința pașaportului de vaccinare european! Solicitare către autoritățile Statului Român

Fostul premier a adăugat stilul său nu a fost unul extravagant.

”Stilul meu nu a fost niciodată extravagant. Nu am accesorii extrem de scumpe. Elena Udrea probabil şi-a permis mult mai mult. Soţul Elenei Udrea a fost om de afaceri şi şi-a permis aceste lucruri.Dar aici cred că este şi o abordare greşită. Dacă poţi să justifici şi poţi să îţi permiţi, de ce să nu poată cineva să îşi ia un accesoriu scump?”, a mai precizat Viorica Dăncilă.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend