Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO Așa arată o comună sub ape: Mașini luate de viitură, cântăreții celebri de la un festival s-au trezit blocați cu toată logistica sub ape

Publicat

in

Festivalul Naţional de Folclor “Sus, sus, sus, la moţi, la munte” de la Câmpeni a fost suspendat după ce terenul pe care se desfăşura manifestarea a fost inundat în urma ploilor torenţiale înregistrate vineri seara.

Aflat sub avertizare meteorologică cu Cod Roşu, oraşul Câmpeni, ca de altfel întreaga zonă de nord-vest a judeţului Alba, a fost afectat vineri de inundaţii. Apa a pătruns şi pe terenul din apropierea stadionului din oraş, unde avea loc un festival de folclor. Organizatorii au fost nevoiţi să întrerupă manifestarea, apa depăşind un metru.

Multe dintre maşini au rămas blocate, fiind afectată mare parte din logistica necesară organizării festivalului.

Evenimentul se desfăşura în zona terenului de fotbal din oraş, pentru a permite respectarea normelor de protecţie sanitară în vigoare.

Tineri interpreţi din opt judeţe – Botoşani, Mureş, Alba, Sălaj, Timiş, Cluj, Maramureş şi Dolj – participau la festival.

Manifestările au debutat, joi, prin evenimente cultural educative dedicate copiilor şi un spectacol folcloric. Vineri au avut loc şi un Târg al meşterilor tradiţionali, o expoziţie stradală de artă fotografică şi un recital extraordinar cu muzică de fanfară.

Printre cei care urmau să urce pe scenă în recital vineri seara se află artişti ai Ansamblului Folcloric al judeţului Alba, Mirela Mănescu, Gheorghiţa Nicolae, Nicolae Furdui Iancu şi Tudor Furdui Iancu.

Organizatorii ediţiei a XXXIV-a a Festivalului Naţional de Folclor “Sus, sus, sus, la moţi, la munte” sunt Consiliul Judeţean Alba, Centrul de Cultură “Augustin Bena”, Primăria şi Consiliul Local Câmpeni, Casa de Cultură “Avram Iancu” din Câmpeni.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii estimează că la finele lunii decembrie se va circula pe Drumul de legătură DN 5-Şoseaua de Centura-Pod Prieteniei

Publicat

in

De

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu alături de Premierul Nicolae Ciucă au inspectat, marţi, şantierul obiectivului de investiţii “Drumul de legătură DN 5 km 60+500 – Şoseaua de Centură- Podul Prieteniei km 61+400”, informează un comunicat de presă al MTI.

Stadiul fizic de execuţie pentru cei 5,72 km (din care 5,10 km lungime drum de legătură şi 0,62 km lungime drum reabilitat/lărgit) este de 95%. În aceste condiţii termenul estimat pentru darea în trafic este data de 20 decembrie 2021 urmând ca finalizarea tuturor lucrărilor să se realizeze până în luna aprilie 2022.

“Sunt obiective importante pe care trebuie să le livrăm românilor. Era o ruşine a noastră ca intrarea în ţară să nu arate cum trebuie. Cred că fiecare dintre noi a văzut cum arăta ieşirea sau intrarea în ţară dinspre Bulgaria. Antreprenorul, care este unul serios, s-a mobilizat şi putem spune că acum avem şi noi un drum demn de zilele noastre. Aş vrea sa văd astfel de drumuri peste tot în ţară”, a spus ministrul Sorin Grindeanu, care a adăugat că va continua vizitele neanunţate pe şantierele obiectivelor de infrastructură şi că va verifica împreună cu cei de la CNAIR şi antreprenorii care este situaţia reală din teren, potrivit Agerpres.ro.

Drumul de legătură, în lungime 5,72 km, are ca scop principal asigurarea conexiunii rutiere între DN5 şi punctul de trecere a frontierei Giurgiu. Antreprenorul este SC PORR CONSTRUCT SRL, contractul a fost semnat în noiembrie 2019, iar valoarea contractului este de 106.638.187,87 lei fără TVA. Durata contractului este de 24 luni execuţie şi 84 luni perioada de garanţie.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

PSD’s Ciolacu disapproves of compulsory vaccination, as right to life, precedence over all other rights

Publicat

in

De

Chairman of the Social Democratic Party (PSD) and Speaker of the Chamber of Deputies, Marcel Ciolacu, stated on Tuesday that he does not “at all” approve of compulsory vaccination, emphasizing that the right to life “takes precedence” over all other rights.

“I do not force anyone and I do not agree at all with compulsory vaccination. Let me be very clear. I have rights, as do you. You have the right not to be vaccinated, I have the right to be vaccinated. I believe the right to life takes precedence over all other rights. Dr. Rafila [Minister of Health] will come and explain exactly a predictable, scientific mechanism [regarding the COVID Green Certificate – ed.n.]. I do not condemn the world not to go to work … or … you will see,” Ciolacu told national broadcaster TVR.

Marcel Ciolacu also showed that he does not think that “politicians should give their opinion regarding the pandemic”.

AGERPRES

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend