Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO Ambuscadă spectaculoasă în Ucraina: Voluntari britanici și americani lovesc un transportor blindat rusesc, dar sunt nevoiți să fugă când începe să tragă asupra lor

Publicat

in

Noi imagini distribuite pe rețelele de socializare au surprins o acțiune spectaculoasă a unor voluntari americani și britanici ce luptă în Ucraina, aceștia surprinzând în ambuscadă un transportor blindat rusesc pe care nu reușesc să îl distrugă din prima.

Voluntarii straini au filmat ambuscadaFoto: Captura video

Înregistrarea video împărtășită inițial pe Telegram a fost redistribuită de contul Ukraine Weapons Tracker ce monitorizează luptele din Ucraina, administratorii săi notând că voluntarii străini (americani, britanici și posibil canadieni) au luat la țintă un transportor blindat rusesc BTR-80, trăgând asupra sa cu un lansator antitanc RGW-90 HH de fabricație germană.

Militarii sunt înarmați și cu un lansator de unică folosință RPG-75M fabricat în Cehia dar acesta pare să nu funcționeze în momentul în care se încearcă folosirea sa.

Voluntarii străini se retrag după lovitură

Înregistrarea video spectaculoasă care arată cum se vede războiul la persoana întâi a surprins exact momentele înainte ca militarii să intre în acțiune, prinzând transportorul blindat rusesc într-o ambuscadă după ce au stat ascunși la liziera unei păduri.

După cum se poate vedea din imagini, deși voluntarii străini reușesc să lovească vehiculul blindat rusesc, lovitura nu este una fatală și acesta intră după ei în pădure, ei retrăgându-se în mare grabă după ce acesta deschide focul asupra lor.

Imagini separate surprinse din dronă și montate la sfârșitul înregistrării filmate de aceștia arată cum vehiculul a intrat cu totul în pădure și încearcă să tragă cu tunul principal, moment în care acesta explodează.

În prezent nu este clar câți voluntari străini luptă în Ucraina, Kievul alegând să nu mai divulge numărul acestora din motive legate de securitate. Președintele Volodimir Zelenski vorbea însă la începutul lunii martie de 16.000 de străinicare s-au oferit voluntari în doar prima săptămână a invaziei rusești.

Printre aceștia se numără și Wali, unul dintre cei mai temuți lunetiști din lume, și americanul Jamie Vasquez care a ajuns o vedetă pe platformele social media datorită postărilor sale le cald privind luptele din Ucraina.

Urmărește ultimele evoluții din a 93-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Explicațiile Prințului Charles după acuzațiile de corupție: Anunțul făcut de biroul moştenitorului tronului britanic

Publicat

in

De

Donaţiile în scop caritabil acceptate de prinţul Charles al Marii Britanii au fost gestionate corect, a anunţat duminică biroul moştenitorului tronului britanic după ce ziarul The Sunday Times a relatat că prinţul a primit trei milioane de euro în numerar de la un fost premier al Qatarului, unii dintre aceştia fiindu-i înmânaţi în pungi, relatează Reuters.

The Sunday Times a afirmat că prinţul Charles a acceptat banii cu trei ocazii şi i-au fost înmânaţi personal de şeicul Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani între 2011 şi 2015.

„Donaţiile caritabile primite de la şeicul Hamad bin Jassim au fost predate imediat uneia dintre organizaţiile caritabile ale prinţului, care ne-a dat asigurări că au fost urmate toate procesele corecte”, a anunţat duminică biroul prinţului Charles într-un comunicat.

The Sunday Times a precizat că nu există nicio sugestie că plăţile ar fi fost ilegale.

Grupul anti-monarhie Republic a afirmat că va cere lansarea unei anchete.

În noiembrie, Michael Fawcett, mâna dreapta a prinţului Charles timp de zeci de ani, a renunţat la rolul său de conducere a uneia dintre principalele organizaţii de caritate ale prinţului britanic la câteva săptămâni după ce The Sunday Times a afirmat că ar fi oferit titluri onorifice în schimbul unor donaţii.

Poliţia metropolitană şi Comisia de Caritate din Marea Britanie investighează în legătură cu aceste informaţii.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO Peste 200 de persoane, printre care jurnaliști, au fost arestate la Marșul Pride al comunității LGBT din Istanbul

Publicat

in

De

Poliția turcă a arestat duminică la Marșul LGBTQ Pride de la Istanbul peste 200 de persoane, printre care activiști și jurnaliști, inclusiv un fotograf AFP.

participant Pride Istanbul 2022 batut de jandarmiFoto: Captura

Chiar înainte de începerea mitingului, polițiștii au efectuat o primă descindere în forţă în mai multe baruri şi pe străzile cartierului Cihangir, în jurul emblematicei pieţe Taksim, arestând „la întâmplare” persoane care se aflau acolo, a constatat AFP.

Potrivit organizatorilor marșului, aproximativ 200 de persoane în total au fost reținute în mai multe etape și au început să fie eliberate treptat la începutul serii.

ONG-ul Kaos GL, care militează pentru promovarea și protecția persoanelor LGBTQ+, numărase anterior „mai mult de 150” de arestări după-amiaza.

Amnesty International a cerut „eliberarea necondiționată și imediată” a acestora pe Twitter.

Ca în fiecare an acum, Marșul Pride a fost interzis oficial de guvernatorul orașului, dar sute de demonstranți fluturând steaguri curcubeu s-au adunat pe străzile adiacente Pieței Taksim, care este complet închisă publicului.

Manifestanţii au defilat puţin peste o oră pe străzile cartierului Cihangir, susţinuţi de localnici care îi urmăreau de la ferestrele caselor lor.

Comisarul european pentru drepturile omului Dunja Mijatovic ceruse vineri „autorităţilor din Istanbul să ridice interdicţia în vigoare asupra Marşului mândriei şi să garanteze securitatea manifestanţilor paşnici”.

„Drepturile umane ale persoanelor LGBT în Turcia trebuie să fie protejate”, a adăugat ea, cerând „să se pună capăt stigmatizării lor”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend