Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO Alex Dima, de la PRO TV: ‘Am cunoscut mulți oameni care au fost atei declarați, unii chiar înflăcărați’

Avatar

Publicat

in

Alex Dima a devenit cunoscut ca jurnalist la PRO TV, deși alesese altă carieră. Absolvent de Teologie în București, Alex Dima a fost cucerit de o altă misiune socială. Ajuns jurnalist, Alex Dima a intrat în casele românilor prin anchetele și reportajele sale de la emisiunea ”România, te iubesc”.

Alex Dima a acceptat ”provocarea” lansată de preotul Vasile Ioana și a participat, la Trinitas TV, la misiunea de a explica Crezul, simbolul de credință al creștinismului. Vedeta PRO TV a vorbit și despre cazul unor atei care L-au cunoscut pe Dumnezeu după ce au studiat și au aprofundat tainele dogmelor creștine.

Citește și: Daniel Ghiță, atacat dur: ‘Când nu doarme, face circ! Dovada clară’

”Se cuprinde toată teologie, toată dogma. Sunt liniile esențiale ale credinței în Crez.

N-ai cum să-i spui unui necredincios: crede! Am cunoscut mulți oameni care au fost atei declarați, unii chiar înflăcărați. Și, la un moment dat, începând să studieze și să aprofundeze, L-au cunoscut pe Dumnezeu.

Din start se precizează că este un singur Dumnezeu.

Citește și: Tragedie peste tragedie în România: Tată și fică, găsiți carbonizați în casa mistuită de foc. Mama fetiței a reușit să se salveze

Fiul este deodată cu Tatăl, nu a fost creat în timp, este născut din Tatăl, că pleacă din Tatăl. Dumnezeu este energie, este Lumină. ”Eu sunt Lumina lumii!”, spune Iisus. ”Lumină din lumină”.

Fiul participă la crearea a tot ce vedem. Cele văzute și cele nevăzute.

Ar fi bine dacă în timpul Crezului, la rugăciune, în biserică, am reuși să conștientizăm, să trecem în momentul în care spunem Crezul, prin înțelesul Crezului.

Citește și: Florin Cîțu: ‘Am spus foarte clar că nu sunt adeptul creșterii taxelor, mai ales într-o perioadă în care economia este sub potențial pentru a aduce venituri la buget’

Poate ar trebuie să mergem chiar mai departe și să spunem că dacă atunci când ești într-o astfel de rugăciune și simți că o faci mecanic, poate că ar fi cazul să lași deoparte și să vorbești tu cu Dumnezeu. Să Îi spui tu lui Dumnezeu ce ai tu, de fapt, pe suflet. Și nu doar să cerem, ci să și mulțumim.

Avem o serie de mărturii în Vechiul Testament, în Scripturi, care vorbesc despre acest moment al Jertfei și al Învierii. Asta faci în Crez. Practic, treci deodată prin teologia creștină prin dogma creștină, o iei de la început, și termini cu Biserica, cu Învierea. Și, pe de altă parte, treci și prin istoria universului.”, a spus Alex Dima.

Citește și: Situație dificilă pentru Călin Popescu-Tăriceanu: ÎCCJ a dat undă verde pentru începerea judecării pe fond .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

A murit un important comandant al Gardienilor Revoluției

Avatar

Publicat

in

De

Iranul a anunţat, duminică seară, decesul, din cauze naturale, a generalului de brigadă Mohammad Hossein-Zadeh Hejazi, comandant adjunct al Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei, relateaza mediafax.

Conform site-ului Corpului Gardienilor Revoluţiei Iraniene (IRGC), generalul de brigadă Mohammad Hossein-Zadeh Hejazi a murit “din cauza complicaţiilor generate de un atac de cord”.

Potrivit site-ului israelian Ynetnews.com, Mohammad Hossein-Zadeh Hejazi fusese numit în funcţia de adjunct al comandantului Forţei Quds a Gardienilor Revoluţiei în ianuarie 2020, după asasinarea de către armata americană, într-un atac comis la Bagdad (Irak), a generalului Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds, unitatea de elită, specializată în operaţiuni extrateritoriale, a Gardienilor Revoluţiei. Succesorul generalului Qassem Soleimani la conducerea Gardienilor Revoluţiei este generalul Esmail Qaani.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Se schimbă trendul: a crescut vânzarea de mașini electrice în România

Avatar

Publicat

in

De

Aproape 2.500 de autoturisme noi electrice şi hibride au fost comercializate în România, în primele trei luni ale anului în curs, în creştere cu 65% faţă de acelaşi interval din 2020, relevă datele Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Autoturisme (APIA), consultate de AGERPRES

Analiza de piaţă arată că ponderea autoturismelor electrice şi full hibride noi în totalul pieţei auto locale a ajuns la 12,2%, perioada în ianuarie – martie 2021, de la 5,5%, în primul trimestru al anului trecut.
Raportat la datele înregistrate la sfârşitul lunii martie 2020, în primele trei luni ale acestui an cele mai multe achiziţii noi au fost consemnate în categoria autoturismelor full hibrid, respectiv 1.722 de unităţi, în creştere cu 58,6%.

De asemenea, vânzările de autoturisme plug-in hybrid au crescut cu 132,3%, la 360 de unităţi, în timp ce modelele full electrice au consemnat o majorare de 52,2%, până la 414 de exemplare.

Statistica APIA relevă faptul că, în topul celor mai comercializate autoturisme 100% electrice, conduce Volkswagen – cu 123 de unităţi, urmată de Peugeot, cu 47 de exemplare, BMW (40), Renault (34), Hyundai (27), Mini (24), Nissan (20), Mazda (18), Opel (14) şi Skoda (13).

În acelaşi timp, cele mai multe autoturisme full hibride vândute în România au fost comercializate de: Toyota – cu 1.422 de unităţi, Hyundai (178), Ford (44), Lexus (36), Honda (15), Renault (14), Subaru (9), Kia şi Suzuki (câte două exemplare).

Potrivit sursei citate, în topul vânzărilor de autoturisme plug-in hybrid, în primul trimestru din 2021, Volvo era pe prima poziţie, cu 73 de unităţi comercializate, iar pe locurile următoare: Mercedes Benz (70), BMW (59), Renault (47), Mitsubishi (23), Ford (22), Porsche (13), Skoda (8), Mini şi Volkswagen (câte şapte unităţi).

Statistica APIA arată că, la nivelul lunii martie a acestui an, au fost comercializate 827 de maşini ecologice noi, în creştere cu 0,60% comparativ cu februarie 2021, în timp ce ponderea acestui tip de autovehicule în total piaţă a scăzut la 10,7%, de la 12,1%.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend