Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO Alertă în Grecia: patru localități evacuate, din cauza unui incendiu puternic de pădure de lângă stațiunea Sounio

Avatar

Publicat

in

Un incendiu de pădure a izbucnit joi, în apropiere de Sounio, o staţiune balneară situată la sud-est de Atena, au anunţat pompieri, care au recomandat evacuarea a patru localităţi, ca măsură de precauţie, relatează AFP, informează News.ro.

Citește și: Taiwanul se pregătește de o invazie a Chinei: Doi militari au murit în exercițiul armatei

Publicitate

Incendiul a izbucnit joi după-amiaza, în departamentul Laurium, unde pini au luat foc, la 60 de kilometri de Atena, potrivit aceleiaşi surse.

Emblematicul templu antic al lui Podeison, din secolul al V-lea î.e.n., situat la Capul Sounio, nu este ameninţat, potrivit pompierilor.

Ministrul Protecţiei Civile Nikos Hardalias s-a dus la faţa locului pentru a coordona eforturile pompierilor şi voluntarilor în vederea circumscrierii incendiului.

Două avioane şi patru elicoptere bombardiere cu apă, dar şi aproximativ 50 de pompieri au fost trimişi la luptă împotriva sinistrului, alimentat de rafale slabe de vânt, de 20-28 de kilometri pe oră.

Incendiile de pădure sunt frecvente în Grecia vara, unde temperaturile sunt foarte mari, de peste 30 de grade Celsius.

În 2018, un incendiu fără precedent – cel mai sângeros de decenii în Grecia – a ucis 101 oameni şi a făcut scrum majoritatea caselor de la Mati, o staţiune balneară situată la aproximativ 40 de kilometri nord-est de Atena.

Aproximativ 20 de oficiali din cadrul autorităţilor locale şi fostului Guvern de stânga al lui Alexis Tsipras, aflaţi la putere atunci, au fost inculpaţi cu privire la infracţiuni de omor din culpă şi neîndeplinirea datoriei.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Gabriela Firea: ‘Am reușit și fără conducere militară! Nu mai comentăm, este o bătaie de joc’

Avatar

Publicat

in

De

Spitalul Modular COVID din Pipera, cu o capacitate de 400 de locuri, a fost deschis, a anunţat Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, într-o postare pe Facebook.

“Am reusit si fara conducere militara! Sa nu mai spuna vreun agitator ca nu avem locuri in spitale! Trebuie sa ne protejam individual dar autoritatile au obligatia sa se organizeze! Mai dau azi un exemplu de bune practici : am deschis Spitalul Modular Covid din Pipera, cu 400 de locuri care poate fi extins la 700 de locuri. Sa nu aveti nevoie de spital dar, daca se intampla ceva, suntem aici! Pregatiti sa venim in ajutor!

Publicitate

Citește și: Ultimă oră! Ucigașul lui Emi Pian, arestat preventiv!

Unitatea medicala este destinată pacienților Covid-19 cu forme ușoare si va functiona ca sectie externa a Spitalului de Boli infectioase și Tropicale Dr. Victor Babeș.

Primăria Capitalei, prin ASSMB, a asigurat tot ceea ce este necesar: de la construirea spațiilor, la dotarea lor, asigurarea serviciilor și a personalului, achiziția medicamentelor și a materialelor sanitare.

“, a scris Gabriela Firea.

Citește și: EXCLUSIV Cum a răbufnit Marcel Vela: ‘Îmi pare rău că trebuie s-o spun’. După scandalul iscat de priveghiul lui Emi Pian, Iulian Surugiu rupe tăcerea!

Ea a precizat că Primăria Capitalei, prin ASSMB, a asigurat tot ceea era necesar, de la construirea spaţiilor, la dotarea lor, asigurarea serviciilor şi a personalului, achiziţia medicamentelor şi a materialelor sanitare.

“Spitalul are aviz de funcţionare eliberat de DSP, acordat la două luni de la solicitare în scris. Nu mai comentăm, este o bătaie de joc, ne-am obişnuit cu întârzierile acestei instituţii”, a mai spus primarul general.

Citește și: Adrian Năstase, intervenție, în direct, la Antena 3: Se readuce în circuitul public un partid important

Gabriela Firea a afirmat că începând de vineri au fost detaşate cadrele medicale care şi-au dat acordul de a lucra în spitalul modular – 61 de medici, asistenţi medicali şi infirmieri, dintre care 36 din spitalele Primăriei Capitalei şi 25 din reţeaua de medicină şcolară a ASSMB.

“Admiterea pacienţilor la Secţia Modulară Externă Pipera se va face după evaluarea lor iniţială, clinică şi radiologică, la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale ‘Dr. Victor Babeş’, care tratează în continuare cel mai mare număr de pacienţi infectaţi dintre toate spitalele COVID. Pacienţii care vor ajunge aici vor beneficia de condiţii deosebite, fiecare salon având cel mult două paturi şi fiind prevăzut cu aparat de aer condiţionat, lavoar, grup sanitar cu duş, vas de toaletă şi boiler pentru asigurarea necesarului de apă caldă”, a mai scris Firea.

Citește și: Sondaj-bombă! Cum stau PNL și PSD în preferințele românilor

Ea a anunţat că saloanele dispun de televizoare şi au asigurat accesul la internet, spitalul dispunând, totodată, de un număr de camere destinate personalului medical, dotate cu tot ceea ce trebuie pentru asigurarea nivelului necesar de confort.

“Spitalul modular a fost construit în timp record de Primăria Capitalei, prin Trustul de Clădiri Metropolitane şi Compania pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic. Sunt asigurate toate serviciile necesare bunei funcţionări, prin încheierea contractelor de: mentenanţă şi curăţenie, colectarea şi neutralizarea deşeurilor biologice, pază, catering, telefonie, internet, precum şi utilităţile uzuale – apă, curent electric etc. Au fost achiziţionate medicamente, materiale sanitare, dezinfectanţi, consumabile, uniforme şi echipamente de protecţie pentru personalul medical, pijamale pentru pacienţi etc. Spaţiile sunt dotate cu mobilier şi echipamentele strict necesare (combine frigorifice, paturi, scaune, mese, noptiere, pubele, vestiare etc.), ASSMB beneficiind şi de sprijinul DGASMB şi al spitalelor aflate în administrare”, a anunţat primarul general.

Citește și: Traian Băsescu anunță că va rupe și Stânga, și Dreapta: Iau de la amândoi

Valoarea aproximativă a achiziţiilor realizate de ASSMB pentru spitalul modular se ridică la 90.000 de lei, potrivit sursei citate.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Mark Zuckerberg desemnat al treilea cel mai bogat al lumii: ‘O parte din bogăţia acumulată nu este rezonabilă’

Avatar

Publicat

in

De

Cu o avere evaluată la 102 miliarde de dolari, Mark Zuckerberg devine al treilea cel mai bogat al lumii. El şi-a adăugat 30 de miliarde la avere în ultimele două luni. În faţa lui Zuckerberg mai sunt doar Jeff Bezos şi Bill Gates, potrivit Mediafax.

În ciuda pandemiei, Mark Zuckerberg a reuşit să mai adauge 30 de miliarde de dolari la averea sa şi a depăşit pragul de 100 de miliarde de dolari.

Publicitate

Facebook a înregistrat o scădere a veniturilor din publicitate din cauza atitudinii ezitante a lui Zuckerberg faţă de postările lui Donald Trump, însă lansarea clonei TikTok, Instagram Reels se pare că a compensat această scădere. La care s-au adăugat lansarea Messenger Rooms, o alternativă la Zoom şi Google Teams, şi Shops, facilitatea care permite utilizatorilor Facebook şi Instagram să-şi creeze magazine virtuale.

Citește și: Adrian Năstase, intervenție, în direct, la Antena 3: Se readuce în circuitul public un partid important

Cu 102 miliarde de dolari, Zuckerberg îi mai are în faţă doar pe Jeff Bezos, de la Amazon şi fondatorul Microsoft, Bill Gates.

Interesant este că în Top 10 în clasamentul miliardarilor, 7 sunt din zona tehnologiei. După cum la fel de interesant ar fi dacă Zuckerberg îşi mai menţine opinia de anul trecut.

„Nimeni nu merită să aibă atâţia bani. Cred că dacă faci ceva bun, eşti răsplătit. Dar cred că o parte din bogăţia acumulată nu este rezonabilă”, a declarat Mark Zuckerberg, CEO Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend