Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

VIDEO – ALERTĂ DE MEDIU! Poluare masivă la Zigoneni – SUTE DE TONE DE DEȘEURI ZEMOASE depozitate ILEGAL – PREFECTURA și GARDA DE MEDIU TAC

Avatar

Publicat

in

Imaginile suprinse ieri pe canicula, in judetul Argeș, in satul Zigoneni, intr-o zona inclusă de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor în PLAN DE MANAGEMENT al sitului Natura 2000 – ROSPA0062 – privind lacurile de acumulare de pe Argeș, arată un veritabil dezastru ecologic in vreme de pandemie. Spunem asta, deoarece sutele de tone de deșeuri urat mirositoare si chiar zemoase cu resturi animale, provin de la cateva ferme de crestere a pasarilor care functioneaza in zona. Ieri, la ora filmarii, haldele imense de desuri depozitate acolo, creeau o imagine apocaliptica, greu de suportat din toate punctele de vedere care demonstreaza cum poti calca in picioare legile acestei tari, inclusiv Legea Mirosurilor, adoptata recent de Parlament. Nu mai vorbim ca, zeama urat mirositoare combinata cu multe resturi animale si canicula au transformat zona intr-un veritabil focar tocmai in aceasta perioada de pandemie, o imagine care te duce cu gandul la periferiile marilor orașe din Pakistan si India.

Detalii despr dezastrul ecologic de la Zigoneni, diseara la Super TV, in cadrul emisiunii Chestiuni Arzatoare.

Publicitate

Facem apel către Prefectura Argeș si autoritatile de Mediu sa intervina urgent, macar in al doispărezecelea ceas, si sa dispuna masurile impuse de legislatia in vigoare.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

ACCIDENT ARGEȘ – S-a răsturnat cu mașina

Avatar

Publicat

in

De

Pompierii argeseni au asigurarat, in urma cu putin timp, măsuri specifice de prevenire și stingere a incendiilor la accident rutier. Un autoturism a parasit partea carosabila si s-a răsturnat în afara carosabilului, in Bascov, la ieșirea din pasaj spre Valea Ursului, un singur ocupant în autoturism, neîncarcerat. La fata locului a intervinit Detașamentul de Pompieri Pitești cu o autospecială de intervenție și un echipaj SAJ.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Incendiu la o casă din Argeș după explozia unei butelii

Avatar

Publicat

in

De

Incendiu puternic într-o gospodărie din orașul Costești, în care o butelie a explodat și o altă butelie a fost evacuată înainte să explodeze. La fața locului, au intervenit pompierii de la Secția Costești cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, pentru localizarea și lichidarea incendiului ce se manifesta la o anexă construită din lemn (magazie) și două case din apropiere, existând pericolul de propagare și la alte vecinătăți.
Au ars: 10 metri liniari de gard din lemn, magazia de circa 35 mp și obiectele din interior, două camere cu suprafața totală de aproximativ 40 mp și acoperișul din dreptul acestora, la prima casă, iar la a doua locuință, acoperișul pe aproximativ 10 mp;
Sursa probabilă: scurtcircuit electric;
Împrejurarea: conductori electrici improvizați.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend