Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

VIDEO! Agent Green vine cu dovezi despre masacrul padurilor de la Vidraru

Publicat

in

Dovezile distrugerii pădurilor de la Vidraru scoase la lumină de Agent Green pe care nimeni nu le mai poate ascunde.

Suntem martorii unei crime ecologice de mari dimensiuni, desfășurată cu girul autorităților, și pentru care până în prezent nu s-a făcut nimic pentru a fi stopată! După același model se pierd ultimele păduri virgine la nivel național.

Ministerul Pădurilor și Apelor trebuie să comande o anchetă asupra Romsilva și Garda Forestieră pentru crimele forestiere

Agent Green publică astăzi noi dovezi filmate luna aceasta care ilustrează exploatările forestiere abuzive de la Vidraru din ultimii 15 ani care au fost legalizate de Romsilva și de Garda Forestieră Ploiești. Abuzurile de la Vidraru s-au produs atât în pădurile de Stat cât și în cele aflate în proprietate privată.

Dovezile ilegalităților prezentate în filmările Agent Green includ: drumuri forestiere construite haotic din bani europeni pe versanți abrupți care au început să se surpe, păduri brăcuite (adică pădurea a dispărut pe 70% din suprafață), cursuri de apă murdare, pline de aluviuni și bușteni abandonați care colmatează în permanență lacul Vidraru. Imaginile surprinse din dronă ilustrează dimensiunea uriașă a tăierilor care au loc în ultimii 15 ani. Dacă până în anul 2000 majoritatea pădurilor aveau rolul principal de protecție al lacului, 12.230 hectare de păduri fiind inventariate drept virgine, astăzi au mai rămas cel mult 2500 de hectare cu astfel de păduri, adică aproximativ 20%.

”Dovezile masacrului de la Vidraru pe care le publicăm astăzi nu mai pot fi ascunse nicicum. Atât reacția oficială a Romsilva cât și întâlnirea noastră cu șeful Gărzii Forestiere Ploiești și cu Poliția Locală, chiar în pădurile de la Vidraru, arată că aceste entități trebuie anchetate la pachet de ministerul pădurilor, cel public și cel al internelor în calitate de principali autori ai distrugerii care au funcționat ca o structură de crimă organizată. Faptul că există acte și certificate FSC pentru lemne nu presupune că tăierile au fost sustenabile.”, avertizează Gabriel Păun, președinte Agent Green.

În urma protestului internațional al Agent Green de pe Transfăgărășan, Romsilva și Garda Forestieră s-au limitat la emiterea de reacții superficiale despre un singur camion din zecile de mii care au scos lemn din pădurile de la Vidraru în ultimii 15 ani. Acestea fac referire la faptul că există acte pentru un camion verificat la Vidraru de Agent Green, deși în portalul www.inspectorulpadurilor.ro camionul nu apărea în sistem nici la momentul opririi camionului și nici 2 zile mai târziu. În reacțiile acestor entități nu au putut fi oferite niciun fel de explicații cu privire la dezastrul din pădurile bazinului lacului Vidraru.

”Situația din teren nu poate decât să ne creeze suspiciunea rezonabilă că experții Romsilva și ai Gărzii Forestiere implicați în cazul Vidraru nu sunt specialiști în silvicultură ci în furt și legalizarea abuzurilor care distrug biodiversitatea și pun în pericol siguranța națională. Inspectorul Pădurilor este un instrument extrem de util pentru societatea civilă de care Romsilva și Garda Forestieră se tem, în loc să îl folosească și ar dori închiderea lui. Inspectorul Pădurilor trebuie să rămână disponibil și în mod evident există probleme tehnice pe care ministerul trebuie să le îmbunătățească permanent ”, a adăugat Păun.

”Romsilva și Garda Forestieră, fostă ITRSV, au fost informate pe 10 decembrie 2004 în legătură cu existența pădurilor virgine. În loc să fie proactive pentru protejare aceste entități au proactive pentru distrugere. În plus zona respectivă este situată într-o arie protejată de interes European. Ministerul a trimis în control exact Garda care se face vinovată de masacru, deci trebuie să abordeze altfel această anchetă. Dovezile pe care le prezentăm trebuie considerate doar un punct de pornire pentru o anchetă Guvernamentală de mare amploare”, a adăugat Păun.

Agent Green solicită Ministerului Apelor și Pădurilor:

  1. Să suspende absolut toate exploatările forestiere din bazinul de recepție a lacului Vidraru
  2. Să realizeze o anchetă amplă împreună cu Ministerul Afacerilor Interne și cu Ministerul Public în cazul degradării pădurilor virgine, a sitului Natura 2000 și a celorlalte păduri cu funcții de protecție din întregul bazin al lacului Vidraru, obiectiv strategic pentru sistemul energetic national
  3. Să realizeze în anul 2017 toate studiile necesare pentru a introduce în Catalogul Național toate pădurile virgine rămase, iar restul de păduri să fie supuse pe viitor unui regim de conservare deosebită sau de codru grădinărit
  4. Să instituie un moratoriu la nivel național pentru toate zonele care mai pot avea încă păduri virgine și să realizeze studiile necesare pentru a le introduce în Catalogul Național

 

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/profit.ziarul.5/videos/vb.100005860543132/636093466595999/?type=2&theater&notif_t=video_processed&notif_id=1489413477574897″ width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Vești bune! Asimptomaticii nu îi pot infecta pe cei din jur

Publicat

in

De

Studiu bombă!  Un studiu recent arată că o persoană infectată, dar care nu are simptome, nu transmite virusul mai departe. Din 455 de persoane câte au intrat în contact cu un pacient infectat, dar asimptomatic, niciuna nu a luat boala, arată studiul, conform Mediafax.

Opt cercetători chinezi au făcut primul şi cel mai amplu studiu legat de cât de contagioase sunt persoanele care au infecţia COVID-19, dar nu au simptome ale bolii.

Ei pus o persoană testată pozitiv pentru noul coronavirus, dar asimptomatică, să stea lângă alte 455 de persoane, dintre care 25% cu afecţiuni cardiovasculare. Specialiştii i-au supravegheat atent timp de 5 zile.

După aceea, cele 455 de persoane au fost izolate şi monitorizate cu atenţie. Dintre acestea, doar opt au avut semnele unei infecţii respiratorii, dar niciuna nu a luat virusul SARS-COV-2. Certifică asta testarea PCR, analizele de sânge şi examinarea pulmonară prin tomografie.

Aceste noi date vor schimba cu siguranţă modul în care oamenii se vor raporta la acest virus în viitorul apropiat.

„În momentul în care există un contact prelungit aşa cum se întâmplă în familie sau la locul de muncă, rămâne un risc de a transmite, dar, la nivel de populaţie, atunci când mergem la terase, sau la supermarket, sau în altă parte riscul ca un asimptomatic să transmită este practic foarte, foarte mic, ceea schimbă mult datele problemei pentru că asta înseamnă că, dacă o persoană este asimptomatică şi ne întâlnim cu ea, avem un risc mic de a ne îmbolnăvi, lucru care este diferit faţă de ceea ce ştiam până acum”, explică medicul infecţionist Adrian Marinescu.

Acest studiu ar putea schimba și modul în care se fac internările, iar oamenii se vor gândi dacă le va mai fi teamă când ies din casă.

„Acest studiu ar putea schimba trei elemente în plan practic: persoanele diagnosticate dar asimptomatice cu atât mai mult ar putea să stea acasă, să nu mai fie internate. În al doilea rând nu ar trebui să ne fie teamă în momentul în care ieşim din casă şi venim în contact cu alte persoane, să ne gândim că cei din jur, chiar dacă nu au simptome pot să transmit, riscul e categoric mai mic, în al treilea rând: singurul studiu din România vorbeşte de un procent de 2%, ceea ce înseamnă că 360.000 de români au trecut prin boală. Dacă ne gândim că maximum 20.000 sunt diagnosticaţi, asta înseamnă că, în rest, cei mai mulţi au avut forme asimptomatice. Studiul de faţă cumva ne linişteşte şi ne putem gândi că persoana simptomatică are un risc mic de a ne transmite în momentul în care ne întâlnim cu diverse ocazii”, mai spune Dr. Marinescu.

Studiul cercetătorilor chinezi este indexat de prestigioasa National Library of Medicine şi a fost trimis deja experţilor OMS pentru o reacţie din partea acestora.

Citește și:

De azi, un ‘dinozaur’ e out din Poliție! Scandalurile în care a fost implicat: De la ‘Regina Șpăgilor’ la ritualuri ‘Cosa Nostra’

Modificări importante! Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță

Scandal uriaș în Guvern! Ludovic Orban ar fi țipat la unul dintre miniștrii aflați pe ‘lista neagră’: ‘Iar te răzgândești?!’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ministrul Economiei a făcut anunțul! Când s-ar putea redeschide mall-urile

Publicat

in

De

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat, luni seară, la TVR, că românii ar putea să nu mai stea 14 zile în izolare la întoarcerea din vacanța în străinătate, iar mall-urile s-ar putea deschide la mijlocul lunii iunie.

„Aș numi așa de o zonă a liberalizării de întoarcere în țară. Eu sunt optimist că începând cu 15 iunie nu va mai fi nevoie de această intrare în izolare, după ce revii în țară. Vrem să relaxăm și mai mult măsurile. Nu vorbesc doar de Bulgaria și Grecia, ci și de țările care au o incidență a cazurilor mică.

Mâine, (n.r. marți) la ora 3, am o întânire cu reprezentanții mall-urilor. Mi s-ar părea normal că dacă relaxăm și lucrurile merg bine, să putem ca la finalul acestor 2 săptămâni, să deschidem magazinele. Vrem să aducem viața la normalitate mai repede”, a declarat Virgil Popescu.

Citește și:

De azi, un ‘dinozaur’ e out din Poliție! Scandalurile în care a fost implicat: De la ‘Regina Șpăgilor’ la ritualuri ‘Cosa Nostra’

Modificări importante! Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță

Scandal uriaș în Guvern! Ludovic Orban ar fi țipat la unul dintre miniștrii aflați pe ‘lista neagră’: ‘Iar te răzgândești?!’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend