Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

VIDEO! Agent Green vine cu dovezi despre masacrul padurilor de la Vidraru

Publicat

in

Dovezile distrugerii pădurilor de la Vidraru scoase la lumină de Agent Green pe care nimeni nu le mai poate ascunde.

Suntem martorii unei crime ecologice de mari dimensiuni, desfășurată cu girul autorităților, și pentru care până în prezent nu s-a făcut nimic pentru a fi stopată! După același model se pierd ultimele păduri virgine la nivel național.

Advertisements

Ministerul Pădurilor și Apelor trebuie să comande o anchetă asupra Romsilva și Garda Forestieră pentru crimele forestiere

Agent Green publică astăzi noi dovezi filmate luna aceasta care ilustrează exploatările forestiere abuzive de la Vidraru din ultimii 15 ani care au fost legalizate de Romsilva și de Garda Forestieră Ploiești. Abuzurile de la Vidraru s-au produs atât în pădurile de Stat cât și în cele aflate în proprietate privată.

Dovezile ilegalităților prezentate în filmările Agent Green includ: drumuri forestiere construite haotic din bani europeni pe versanți abrupți care au început să se surpe, păduri brăcuite (adică pădurea a dispărut pe 70% din suprafață), cursuri de apă murdare, pline de aluviuni și bușteni abandonați care colmatează în permanență lacul Vidraru. Imaginile surprinse din dronă ilustrează dimensiunea uriașă a tăierilor care au loc în ultimii 15 ani. Dacă până în anul 2000 majoritatea pădurilor aveau rolul principal de protecție al lacului, 12.230 hectare de păduri fiind inventariate drept virgine, astăzi au mai rămas cel mult 2500 de hectare cu astfel de păduri, adică aproximativ 20%.

”Dovezile masacrului de la Vidraru pe care le publicăm astăzi nu mai pot fi ascunse nicicum. Atât reacția oficială a Romsilva cât și întâlnirea noastră cu șeful Gărzii Forestiere Ploiești și cu Poliția Locală, chiar în pădurile de la Vidraru, arată că aceste entități trebuie anchetate la pachet de ministerul pădurilor, cel public și cel al internelor în calitate de principali autori ai distrugerii care au funcționat ca o structură de crimă organizată. Faptul că există acte și certificate FSC pentru lemne nu presupune că tăierile au fost sustenabile.”, avertizează Gabriel Păun, președinte Agent Green.

În urma protestului internațional al Agent Green de pe Transfăgărășan, Romsilva și Garda Forestieră s-au limitat la emiterea de reacții superficiale despre un singur camion din zecile de mii care au scos lemn din pădurile de la Vidraru în ultimii 15 ani. Acestea fac referire la faptul că există acte pentru un camion verificat la Vidraru de Agent Green, deși în portalul www.inspectorulpadurilor.ro camionul nu apărea în sistem nici la momentul opririi camionului și nici 2 zile mai târziu. În reacțiile acestor entități nu au putut fi oferite niciun fel de explicații cu privire la dezastrul din pădurile bazinului lacului Vidraru.

”Situația din teren nu poate decât să ne creeze suspiciunea rezonabilă că experții Romsilva și ai Gărzii Forestiere implicați în cazul Vidraru nu sunt specialiști în silvicultură ci în furt și legalizarea abuzurilor care distrug biodiversitatea și pun în pericol siguranța națională. Inspectorul Pădurilor este un instrument extrem de util pentru societatea civilă de care Romsilva și Garda Forestieră se tem, în loc să îl folosească și ar dori închiderea lui. Inspectorul Pădurilor trebuie să rămână disponibil și în mod evident există probleme tehnice pe care ministerul trebuie să le îmbunătățească permanent ”, a adăugat Păun.

”Romsilva și Garda Forestieră, fostă ITRSV, au fost informate pe 10 decembrie 2004 în legătură cu existența pădurilor virgine. În loc să fie proactive pentru protejare aceste entități au proactive pentru distrugere. În plus zona respectivă este situată într-o arie protejată de interes European. Ministerul a trimis în control exact Garda care se face vinovată de masacru, deci trebuie să abordeze altfel această anchetă. Dovezile pe care le prezentăm trebuie considerate doar un punct de pornire pentru o anchetă Guvernamentală de mare amploare”, a adăugat Păun.

Agent Green solicită Ministerului Apelor și Pădurilor:

  1. Să suspende absolut toate exploatările forestiere din bazinul de recepție a lacului Vidraru
  2. Să realizeze o anchetă amplă împreună cu Ministerul Afacerilor Interne și cu Ministerul Public în cazul degradării pădurilor virgine, a sitului Natura 2000 și a celorlalte păduri cu funcții de protecție din întregul bazin al lacului Vidraru, obiectiv strategic pentru sistemul energetic national
  3. Să realizeze în anul 2017 toate studiile necesare pentru a introduce în Catalogul Național toate pădurile virgine rămase, iar restul de păduri să fie supuse pe viitor unui regim de conservare deosebită sau de codru grădinărit
  4. Să instituie un moratoriu la nivel național pentru toate zonele care mai pot avea încă păduri virgine și să realizeze studiile necesare pentru a le introduce în Catalogul Național

 

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/profit.ziarul.5/videos/vb.100005860543132/636093466595999/?type=2&theater&notif_t=video_processed&notif_id=1489413477574897″ width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Informație bombă: Se pregătește o fraudă electorală

Publicat

in

De

Un lider de partid atrage a făcut o declarație bombă! Potrivit acestuia, se pregătește o fraudă electorală.

Sorin Naș, președintele Forța Națională, a declarat, în interviul DCNews: ”Vom avea alegeri locale în luna septembrie, dar atragem atenția că se pregătește o fraudă electorală prin această perpetuare a stării de alertă. Nu aruncăm vorbe în vânt. Ne referim și la faptul că o serie de persoane din conducerea PNL ne atrag atenția că s-ar putea să urmeze o reîntoarcere la starea de urgență. Dacă vom avea alegeri locale în 27 septembrie, am observat că nu se dorește votul pe parcursul mai multor zile pentru a se evita aglomerarea și, până acum, la o secție de votare, cum este secția la care votez eu, de exemplu, sunt peste 1000 de persoane. Fizic, nu pot vota toate acele persoane într-o zi. Asta e strategia celor de la guvernarea, situația cu starea de alertă sau de urgență. Se vor găsi soluții cu privire la modalitatea de vot, lucru care va conduce la o fraudare masivă a alegerilor”.

Advertisements

 

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ministerul Justiţiei, reacție după declarația lui Marcel Ciolacu: Proiectul de lege adoptat de Guvern a fost avizat favorabil

Publicat

in

De

„Având în vedere afirmaţiile false făcute în spaţiul public de către preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, preşedinte interimar al PSD, referitoare la presupusa absenţă a avizului Ministerului Justiţiei asupra proiectului de lege privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, facem următoarele precizări:

Proiectul de lege adoptat de Guvern în şedinţa din 6 iulie a.c. a fost avizat favorabil de către Ministerul Justiţiei, observaţiile formulate fiind preluate în textul proiectului de act normativ.

Proiectul de lege a fost înaintat în aceeaşi zi Camerei Deputaţilor, în procedură de urgenţă, ca primă cameră sesizată, fiind adoptat în plen în data de 9 iulie a.c. fără a fi invocate aspectele menţionate astăzi de Marcel Ciolacu.

Pentru o corectă informare a opiniei publice, precum şi pentru a demonta pretextele folosite de lideri ai PSD pentru a tergiversa adoptarea unei legi esenţiale şi urgente în combaterea răspândirii virusului, punem la dispoziţie avizul emis de Ministerul Justiţiei”, arată Executivul luni, într-o precizare de presă.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni, după şedinţa conducerii PSD, că senatorii social-democraţi vor vota legea privind carantina şi izolarea după ce premierul Ludovic Orban şi ministrul Sănătăţii vin în Parlament, pentru a explica prevederile proiectului legislativ şi de ce l-au înaintat atât de târziu.

Ciolacu a explicat din nou că legea nu are avizul Ministerului Justiţiei. De asemenea, el a afirmat că PSD a votat legea la Cameră, pentru a nu tergiversa dezbaterile şi pentru ca aceasta să ajungă la Senat, care este Cameră decizională.

Guvernul a transmis luni că premierul Ludovic Orban sau miniştrii nu au fost invitaţi la dezbaterile din Parlament în legătură cu legea privind carantina şi izolarea.

Comisia juridică a Senatului discută, la ora transmiterii acestei ştiri, proiectul de lege privind carantina, în vederea emiterii unui raport. Potrivit procedurii parlamentare, proiectul de act normativ va primi votul Senatului, în calitate de Cameră decizională.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Advertisements

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend