Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

VIDEO, ACUM! Urmărire ca-n filme în Curtea de Argeș – Șofer oprit cu focuri de armă

Publicat

in

A fost alerta maxim, in umra cu putin timp la Curtea de Argeș ! Un conducător al unui autoturism, care inițial nu a oprit la semnalul polițiștilor rutieri, a fost oprit după o urmărire în trafic, polițiștii fiind nevoiți sa facă uz de armă, fără să fie rănite persoane sau provocate pagube materiale. Barbatul a fost oprit in sensul giratoriu de la Fagaras dupa ce s-au tras 6 focuri de arma si apoi a fost imobilizat. În aceste momente este dus la sediu Poliției Municipale.
Din primele verificări s-a stabilit că bărbatul aflat la volan nu deține permis de conducere și se află sub influența alcoolului.
Revenim cu detalii..

În urma informațiilor apărute în spațiul public, privind o intervenție a polițiștilor din municipiul Curtea de Argeș, pentru prinderea unui conducător auto care nu a oprit la semnalul acestora, Compartimentul Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș este abilitat să comunice următoarele:

În după-amiaza zilei de 07 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, care se deplasa pe DN 7C, pe raza localității Albeștii de Argeș, al cărui conducător auto nu l-a respectat, continuându-și deplasarea.

Polițiștii au pornit în urmărirea autoturismului, iar ca urmare a nerespectării semnalelor au fost trase focuri de avertisment în plan vertical, precum și asupra pneurilor.

Autovehiculul a fost oprit, pe raza municipiului Curtea de Argeș, după ce pneul stânga față s-a desumflat, fără a rezulta rănirea unor persoane sau alte pagube materiale.

Bărbatul aflat la volanul autoturismului a fost imobilizat de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș, din primele verificări stabilindu-se că cel în cauză, bărbat de 41 de ani, din Câmpulung, nu deține permis de conducere. De asemenea, în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare a alcoolemiei mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, în autoturismul în cauză se mai aflau, în afară de bărbatul depistat, alți doi bărbați, precum și o femeie și un copil minor, toți fiind conduși la sediul poliției pentru cercetări.

În cauză urmează să fie întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără drept și sub influența alcoolului, conform art. 335 și 336 din Codul Penal, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, iar după administrarea de probatoriu, vor fi luate măsurile legal care se impun.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

ACTUAL

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a făcut anunțul! Acești angajați își vor primi banii de salarii. ‘Cei responsabili pentru situația asta ar trebui să răspundă’

Publicat

in

De

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Florin Spătaru, a anunțat că bugetele majorității operatorilor economici cu capital de stat din industria de apărare au fost deblocate, astfel încât plățile salariale aferente nucleului industriei de apărare să poată fi realizate până la sfârșitul anului.

Potrivit unui comunicat al ME, ministrul de resort, Florin Spătaru, a avut o întrevedere cu membrii Alianţei Sindicatelor din Industria de Apărare şi Aeronautică (ASIAA) pentru a găsi soluţii la problemele urgente ale acestui sector industrial. Cel mai important aspect ridicat în cadrul întâlnirii a fost neaprobarea de la începutul anului a bugetelor de venituri şi cheltuieli a majorităţii operatorilor economici din portofoliul Ministerului Economiei, fapt ce a dus la zero investiţii şi, mai grav, la imposibilitatea plăţii salariilor.

„Am decis ca, imediat după întâlnirea cu liderii sindicatelor, să semnez aprobarea bugetelor care erau blocate fără niciun motiv întemeiat, de la începutul acestui an. Nu putem cere performanţă de la oameni care nu-şi primesc nici măcar salariile. Fără bugete aprobate, banii pentru nucleu, adică banii prevăzuţi prin lege pentru personalul din industria naţională de apărare, nu puteau să ajungă la oameni. Astfel de situaţii nu sunt admisibile şi cei responsabili pentru situaţia asta ar trebui să răspundă. Anul 2021 este primul an din istoria acestui minister când în industria de apărare s-au făcut ZERO investiţii. A fost cu adevărat un an negru pentru industria naţională de apărare”, a spus ministrul Economiei.

Florin Spătaru a subliniat că industria naţională de apărare reprezintă un capitol important din noul program de guvernare şi a anunţat că, în urma analizării capabilităţilor acesteia, va propune Guvernului un plan investiţional strategic.

Totodată, acesta a adăugat că va demara discuţii cu MApN pentru a identifica noi oportunităţi de colaborare.

„Industria de apărare din România este supusă unor provocări şi probleme stringente, în această perioadă, fără precedent. Finanţarea acestui sector lăsat până acum în eşalonul doi este esenţială, dacă ne dorim o industrie de apărare competitivă şi performantă”, a susţinut şeful de la Economie.

La rândul lor, liderii sindicatelor au subliniat necesitatea unei strategii de atragere de forţă de muncă tânără şi specializată în industrie, precum şi crearea unei grile de salarizare, în conformitate cu condiţiile speciale de muncă.

„Veniturile din industria de apărare trebuie corelate cu oportunităţile de dezvoltare pe care aceste companii le pot oferi tinerilor, astfel încât aceştia să fie motivaţi să rămână şi să se specializeze pe domeniile lor de activitate”, este de părere ministrul.

De asemenea, întâlnirea a evidenţiat necesitatea unui cadru legislativ special dedicat industriei de apărare. În plus, Florin Spătaru s-a pronunţat în favoarea unui plan sustenabil de atragere de comenzi din partea statului român.

„Avem nevoie de o schimbare de atitudine în relaţiile parteneriale şi o mai strânsă colaborare între companiile româneşti din industria de apărare şi instituţiile statului român care beneficiază de aceste produse”, a afirmat ministrul Economiei, conform agerpres.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

ARGEȘ | Accident grav în Pitești

Publicat

in

De

Pompierii au intervenit, in urma cu putin timp, la un accident rutier în Pitești, zona Craiovei cu victimă un pieton. Victima este un bărbat in varsta de 81 de ani găsit cu funcții vitale, este conștient și transportat la spital de către echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă.
Din verificările preliminare efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești s-a stabilit că, un bărbat de 24 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe strada Calea Craiovei, din direcția Centru către Bradu, în împrejurări ce vor fi stabilite în urma cercetărilor, a accidentat un bărbat de 81 de ani, din Pitești, care se angajase în traversarea străzii, pe marcajul pietonal.
În urma accidentului, pietonul a fost rănit și transportat la spital de către echipajele medicale, cu diagnostic preliminar de traumatism cranio-cerebral.
Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero.
În cauză, va fi întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar verificările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a petrecut.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend