Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

VIDEO | Accident teribil în Argeș – Mașină făcută sandwich de un TIR

Publicat

in

}n urm[ cu putin timp, pompierii argeseni au intervenit cu o autospecială de intervenție, o autospecială de descarcerare și un echipaj SMURD la un accident rutier produs între un autotren cu remarcă și un autoturism, posibil 2 victime, pe DN7, Morărești. TIR-ul ar fi împins autoturismul în parapet.

Din verificările preliminare efectuate de polițiștii Serviciului Rutier Argeș, s-a stabilit că un bărbat de 52 de ani, din comuna Mărgău, județul Cluj, care conducea un ansamblu rutier format din cap tractor și semiremorcă- TIR, din direcția Pitești spre Rm. Vâlcea, în împrejurări ce vor fi stabilite în urma cercetărilor, posibil pe fondul neadaptării vitezei în coborâre, în curbă deosebit de periculoasa la dreapta și în condiții de carosabil umed, ar fi pătruns cu semiremorca pe sensul opus, intrând în coliziune cu un autoturism care se deplasa din sensul opus, condus de un bărbat de 52 de ani, din Rm. Vâlcea, județul Vâlcea.
În urma coliziunii a rezultat rănirea ușoară a conducătorului autoturismului, precum și a pasagerului dreapta față din autoturism (tânăr de 23 de ani, din Rm. Vâlcea, jud. Vâlcea).
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultând că nu au consumat alcool.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a petrecut.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

ACTUAL

ANPC a intrat la rupere într-o patiserie din Sectorul 2: Amendă de 20.000 de lei și propunerea suspendării activității pe o durată de cel mult 6 luni

Publicat

in

De

Comisarii pentru Protecţia Consumatorilor au amendat cu 20.000 de lei o patiserie din sectorul 2 al Capitalei şi au retras definitiv de la comercializare aproximativ 300 de kilograme de produse alimentare, după ce au găsit un şobolan viu în incinta unităţii dar şi alte nereguli în urma controlului.

„În urma unei apariţii în spaţiul public a unor imagini cu un şobolan în rafturile unei patiserii, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) s-a autosesizat şi în seara zilei de 28 noiembrie 2021, echipe de control ale Comisariatului Bucureşti, coordonate de preşedintele ANPC, Mihai Culeafă, au efectuat un control la S.C. Lux Pan Pancor S.R.L., cu punctul de lucru în Şos.

Pantelimon, nr. 258, din sectorul 2 al Capitalei, locul de unde proveneau imaginile. Deficienţele constatate de comisarii ANPC au fost: prezenţa unei rozatoare (şobolan viu), în incinta unităţii, utilizarea unor grătare cu rugină şi vopsea exfoliată, neigienizate, existenţa unor pereţi neigienizaţi, în zona de gătire, cu strat grosier de grăsimi şi arsuri, tavan cu exfolieri precum şi nerespectarea temperaturilor de păstrare a produselor alimentare în agregatul frigorific, materiile prime fiind depozitate la +15 grade Celsius”, se arată într-un comunicat al ANPC remis duminică AGERPRES.

De asemenea, comisarii au constatat lipsa identificării datei limită de consum, la toate produsele existente în spaţiul de lucru şi lipsa informării cu privire la prezenţa factorilor alergeni din produse.

În urma controlului, operatorul economic a fost sancţionat cu amendă contravenţională, în valoare de 20.000 lei, la care s-au adăugat următoarele măsuri complementare: retragerea definitivă de la comercializare a produselor alimentare aflate în unitate, în timpul controlului (aproximativ 300 kg), oprirea temporară a prestării serviciilor patiseriei şi propunerea suspendării activităţii pe o durată de cel mult 6 luni.

„Aşa cum am mai spus, atunci când ne sunt semnalate nereguli, consumatorii trebuie să ştie că ANPC răspunde prezent! O astfel de situaţie s-a întâmplat şi astăzi! O spun foarte clar: siguranţa şi sănătatea consumatorilor nu se negociază. Datoria noastră este de a-i proteja de incidente precum cel de astăzi, de la patiseria Lux Pan din Pantelimon, unde o rozătoare îşi vedea liniştită de habitat, acolo, în patiseria de unde zilnic copii, bunici, părinţi îşi cumpără produse. Este inadmisibil să întâmpinam astfel de situaţii, pentru că se ştie foarte clar că şobolanii sunt extrem de periculoşi, mai ales din cauza microbilor pe care îi pot răspândi. Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor îşi propune ca în perioada următoare să continue să arate public, pe reţelele sociale şi nu numai, imagini/ clipuri cu acţiunile echipelor operative”, a declarat Mihai Culeafă, preşedintele ANPC, conform agerpres.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, spulberă povestea cu ”Doi și-un sfert”: ‘Nu am lucrat nici un minut, nici o secundă la această unitate, aveam 16 ani când a fost desființată’

Publicat

in

De

Adrian Chesnoiu, noul ministru al Agriculturii, a respins speculațiile potrivit cărora ar fi activat în cadrul „Doi și-un sfert” și spune că avea 16 ani când a fost desființat acest serviciu secret. „Am lucrat într-o structură a Ministerului de Interne, se numește Direcția Generală de Informații și Protecție Internă”, a precizat oficialul, duminică, pe B1 TV, la „Selectiv” cu Dan Bucura.

Adrian Chesnoiu, pe B1 TV: Povestea cu „Doi și-un sfert”, o aberație

„Este o aberație. Nu am lucrat nici un minut, nici o secundă la această unitate „Doi și-un sfert”, pentru că aveam 16 ani când a fost desființată”, a declarat noul ministru al Agriculturii, care a vorbit pe B1 TV și despre importanța portofoliului pe care l-a preluat, dar și despre o eventuală renegociere a PNRR.

Întrebat cum a apărut această poveste legată de „Doi și-un sfert”, el a explicat:

„Am lucrat într-o structură a Ministerului de Interne, se numește Direcția Generală de Informații și Protecție Internă. Am lucrat pe zona de protecție și anticorupție a personalului propriu al ministerului, n-are nicio treabă cu a ascunde. Dacă studiați CV-ul meu, care este public, o să vedeți că am specializare în investigarea fraudelor, anticorupție, afaceri interne și relații internaționale”.

Întrebat cum a ajuns la Ministerul Agriculturii un absolvent al Academiei de Poliție, cu studii pe zona de siguranță și securitate națională, el a adăugat:

„Asigurarea hranei populației face parte tot din sectorul securității și siguranței naționale, iar istoria familiei mele, cu un tată care 40 de ani a servit câmpurile patriei în calitate de inginer agronom, director de stațiune agricolă și inginer-șef în stațiunea de cercetări agricole la Caracal, cred că îmi dă dreptul măcar să simt românește și să simt această meserie onorabilă pe care fermierii români o fac”, conform cu b1tv.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend