Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

ACTUAL

VIDEO – ACCIDENT GRAV în ARGEȘ, provocat de un tânăr din Corbi

Publicat

in

În urmă cu puțin timp, un grav accident rutier produs între două autoturisme a avut loc pe raza localității Berevoiesti. Ajunși la fața locului, salvatorii au găsit o victimă încarcerată în autoturismul argintiu, a fost vorba de șoferul cu vârsta de 27, care era conștient și prezenta o fractură deschisă la unul dintre membrele inferioare.
A fost nevoie de intervenția pompierilor cu echipamentele speciale de descarcerare, pentru extragerea victimei și predarea acesteia unui echipaj medical al Serviciului de Ambulanță Județean.
Pe parcursul intervenție s-au asigurat și măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor.

În urma verificărilor preliminare efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung, s-a stabilit că un bărbat de 27 de ani, din Corbi, care conducea un autoturism pe DN 73C, pe raza localității Berevoești, din direcția Câmpulung spre Curtea de Argeș, ar fi pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 36 de ani, din Câmpulung.
În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea bărbatului de 27 de ani, care a fost transportat la o unitate medicală cu diagnostic preliminar de fractură membru inferior.
Verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

ĂSTA DA PROFESIONALISM! Spitalul din Curtea de Argeș caută medici pe OLX – Managerul le dă bonus o locuință ANL

Publicat

in

De

Mai mulți argeșeni, printre care și 3 consilieri locali, au sesizat faptul că Spitalul Municipal din Curtea de Argeș este din nou unicat la nivel de țară. Asta după ce, pe platforma de anunțuri OLX, a apărut un anunț banal prin care unitatea spitalicească din urbea basarabilor caută medici. Deși exista platforme specializate in recrutarea personalului medical, din nu se știe care motive, cei de la Curtea de Argeș au ales varianta cea mai puțin eficientă și neprofesionistă: anunț gratuit pe OLX. Curiosi, am sunat și noi sa obtinem detalii. Surpriza, o alta mostra de așa zis profesionalism, a venit imediat cand doamna care a raspuns la telefon nu s-a recomandat, ba chiar a refuzat sa se recomande sau sa specifice ce funcție are în cadrul spitalului. „Spuneti-mi simplu, Marina !”. Ei bine doamna Marina a incercat pret de 20 minute sa ne convinga sa ne angajam prietenii și tot repeta de un bonus cum rar intîlnești. ” Veniti mâine cu prietenul d-voastra medic si managerul va da pe loc o locuinta ANL. Aaa, are și o iubită? Păi să vină și ea să se angajeze și îi dă managerul o locuință la ANL. Sunt niste apartamente superbe in curtea spitalului”. Degeaba intrebam noi daca poate managerul sa dea apartamentul ANL, ca doamna Marina o ținea sus și tare ca așa este. Contactati de redactorii ziarului nostru, reprezentantii ANL au confirmat ceea ce știam și noi dar, deh, am zis ca la Curtea de Argeș PSD o fi schimbat legea.

„După cum se cunoaște, locuintele sunt construite pe terenuri puse la dispozitia Agentiei de catre autoritatile publice locale, beneficiarii fiind tineri, in cazul acesta medici, cu varste intre 18 si 35 de ani, care indeplinesc conditiile prevazute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinta. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primarii, care urmeaza sa intocmeasca listele de repartitii”, a fost răspunsul Agenșiei Naționale pentru Locuințe.

Reamintim ca Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) a receptionat, în urmă cu două săptămâni, 12 locuinte destinate tinerilor specialisti din domeniul sanatatii, la Curtea de Arges. Blocul in care se afla cele 12 locuinte a fost construit in curtea Spitalului Municipal Curtea de Arges. “Locuintele (4 garsoniere, 4 apartamente cu 2 camere si 4 apartamente cu 3 camere) au fost construite in amplasamentul din strada Cuza Voda nr. 6-8, pe un regim de inaltime P+3E (parter+3 etaje), valoarea obiectivului de investitie fiind de 3.164.816,26 lei (inclusiv TVA)”, informează Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei (MDLPA).

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Senatorul Mitt Romney, avertisment sumbru pentru Putin: ‘NATO s-ar putea angaja în Ucraina, distrugând total armata Rusiei care se luptă’

Publicat

in

De

Senatorul republican Mitt Romney a transmis, printr-un editorial în New York Times, că SUA și NATO vor distruge Rusia în cazul în care Putin ar îndrăzni să folosească arme nucleare.

Ministrul de externe al Rusiei și ambasadorul său în Statele Unite au semnalat ambii că dezastrul Rusiei din Ucraina ar putea duce la un atac nuclear”, își începe Mitt Romney editorialul care a provocat vâlvă în SUA.

Ar trebui să ne imaginăm inimaginabilul, în special modul în care am răspunde militar și economic la o astfel de schimbare seismică a terenului geopolitic global”, continuă Romney.

Președintele Biden are dreptate să nu ne ridice nivelul DEFCON nuclear. Nici retorica administrației nu s-a aplecat la momeala domnului Putin. În 2012, am observat că Rusia a fost cel mai mare adversar geopolitic al Statelor Unite și, în mod clar, rămâne o sursă de mare îngrijorare atât pentru republicani, cât și pentru democrați. Având în vedere amploarea consecințelor unei lovituri nucleare, opțiunile noastre potențiale merită gândite atât de către liderii noștri, cât și de cetățenii americani”, a completat senatorul republican.

Romney crede că un Putin instabil ar putea oricând să recurgă la atacuri nucleare, astfel că NATO trebuie să fie pregătită să ofere un răspuns pe măsură.

Este posibil ca domnul Putin să se confrunte cu provocări interne semnificative la adresa conducerii sale. Într-o astfel de circumstanță, s-ar putea să se convingă că Statele Unite și Occidentul sunt motivul pentru care a invadat Ucraina și că propaganda pe care a desfășurat-o pentru a justifica această invazie imorală a fost adevărată încă de la început”, a mai adăugat Romney.

„Dacă un Putin încolțit și delirant ar folosi în schimb o armă nucleară – fie printr-o lovitură tactică, fie prin armonizarea uneia dintre centralele nucleare ale Ucrainei – am avea mai multe opțiuni. Sunt unii care ar argumenta pentru un răspuns nuclear. Dar există o gamă largă de opțiuni și nu trebuie să se excludă reciproc. De exemplu, NATO s-ar putea angaja în Ucraina, distrugând total armata Rusiei care se luptă. Mai mult, am putea confrunta China și orice altă națiune cu o alegere asemănătoare cu cea pe care George W. Bush a oferit-o lumii după 11 septembrie: ori ești cu noi, ori ești cu Rusia – nu poți fi cu amândoi”, a oferit Romney soluția.

Romney insistă asupra faptului că NATO și SUA nu și-ar dori niciodată un astfel de scenariu apocaliptic, însă gesturile imprevizbile ale Rusiei ar putea provoca un răspuns „devastator” al NATO.

„Folosirea de către Rusia a unei arme nucleare ar fi, fără îndoială, un eveniment geopolitic de redefinire și reorientare. Orice națiune care a ales să păstreze legăturile cu Rusia după un astfel de scandal ar deveni ea însăși un paria global. Domnul Putin și facilitatorii săi nu ar trebui să aibă nicio îndoială că răspunsul nostru la o asemenea depravare ar fi devastator”, a concluzionat Romney, conform alephnews.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend