Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

VIDEO | A FOST PRĂPĂD LA BĂICULEȘTI – 2 CASE DISTRUSE DE UN INCENDIU VIOLENT

Publicat

in

Pompierii de la Detașamentul Curtea de Argeș au intervenit în comuna Băiculești în cazul unui incendiu izbucnit la două construcții aflate în aceeași curte și o terasă amenajată în continuarea unei construcții alăturate. Militarii au intervenit în primă fază cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime și o ambulanță SMURD. Din cauza flăcărilor violente, a fost chemată în sprijin încă o autospecială de stingere cu apă și spumă.

În cazul primei construcții, a ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 200 mp și au fost afectate atât camerele de la etaj, cât și camerele de la parter.

La cea de-a doua construcție au fost afectate camerele de la etaj și de la parter cu aparatele electrice, mobilierul și articolele textile din interior. Și la aceasta a fost afectat acoperișul pe o suprafață de aproximativ 350 mp.

Totodată, a mai fost afectat, pe o suprafață de aproximativ 10 mp, acoperișul terasei de pe proprietatea vecină.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este în curs de stabilire, iar la fața locului a rămas un echipaj de pompieri pentru interveni operativ în cazul în care incendiul se va reaprinde.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Vești importante pentru sute de mii de români! Crește valoarea acestor vouchere

Publicat

in

De

Legea 187/2022, care a apărut în Monitorul oficial nr. 613, va modifica Legea 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare.

Documentul dă posibilitatea angajatorilor, începând cu 1 iulie 2022, de a acorda salariaților tichete de masă în valoare maximă de 30 lei (se pot acorda și tichete de o valoare inferioară plafonului stabilit de autorități).

Această valoare maximă va fi valabilă atât în semestrul al doilea din 2022, cât și în primele două luni ale primului semestru din 2023 (adică februarie și martie).

În prezent, valoarea maximă a tichetului de masă este de 20,17 lei, așa cum a fost stabilită prin Ordinul comun al Ministerului Finanțelor și al Ministerului Muncii și Solidarității Sociale nr. 366/209/2022.

Angajatorii care vor acorda în iulie tichete de masă în cuantumul vechi vor putea, dacă doresc, să compenseze diferența dintre valoarea veche și cea nouă prin acordarea de tichete suplimentare.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Se ascunde ceva? Secretar de stat american: ‘Pe baza cărei logici insistă Rusia să inspecteze navele suverane ucrainene care părăsesc porturile ucrainene și merg în alte țări? Asta nu are sens’

Publicat

in

De

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat că nu are sens ca Federația Rusă să ceară să poată inspecta fiecare navă ucraineană care părăseşte porturile ucrainene.

„Cu ce ​​drept sau pe baza cărei logici insistă Rusia să inspecteze navele suverane ucrainene care părăsesc porturile ucrainene şi merg în alte ţări? Asta nu are sens”, i-a spus Blinken lui Fred Pleitgen de la CNN, la o conferinţă de presă în Germania.

Blinken s-a aflat la Berlin pentru o conferinţă ministerială privind securitatea alimentară. El a mai spus că Ucraina are nevoie de asigurări că porturile sale vor fi ferite de potenţiale nave ruseşti, atunci când a fost întrebat despre cerinţele Rusiei ca Ucraina să cureţe zona porturilor de mine.

„Când Rusia spune că ar putea fi pregătită să dea drumul navelor, asta poate crea riscul ca navele ruseşti să intre şi să atace direct Odesa. Aşa că ucrainenii trebuie să aibă asigurări că, făcând orice ar permite navelor lor să iasă din port, ruşii nu vor profita de asta şi nu vor permite navelor ruseşti să intre şi să atace Odesa”, a spus Blinken.

Blinken nu a precizat dacă s-au înregistrat progrese definitive în ceea ce priveşte scoaterea cerealelor ucrainene din ţară, în pofida atenţiei deosebite – atât din partea administraţiei Biden, cât şi a aliaţilor săi – asupra acestei probleme, de peste o lună.

Blinken şi-a exprimat, de asemenea, sprijinul pentru Naţiunile Unite, care încearcă să colaboreze atât cu partea rusă, cât ăi cu cea ucraineană, pentru a găsi o soluţie.

„Naţiunile Unite, secretarul general, au lucrat cu persevernţă pentru a vedea dacă se poate ajunge la un fel de acord care să permită crearea unui canal de ieşire din Odesa pentru navele ucrainene şi deci pentru alimente şi cereale. Susţinem foarte mult acest efort”, a spus Blinken, conform news.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend