Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO „A căzut popa, bă!”. Momentul în care un preot a picat în mare după ce a aruncat crucea de Bobotează

Publicat

in

Slujba de Bobotează oficiată de un sobor de preoți în Italia a fost perturbată în momentul în care unul dintre slujitorii Domnului a aruncat crucea pe care trebuia să o recupereze un temerar, apoi s-a dezechilibrat și a căzut în mare. Incidentul a fost transmis în direct pe Facebook de către un enoriaș.

Un preot a căzut în mareFoto: Captură video

Mai mulți preoți ortodocși au făcut o slujbă de Bobotează la Torvaianica, în apropiere de Roma, la care a participat și un român care trăiește la Roma, Costel Popa.

Cei cinci preoți s-au urcat pe o scenă improvizată pe malul Mării Tireniene, pe marginea căreia erau și benzi care se pun de obicei în jurul lucrărilor ca să impiedice accesul oamenilor.

În momentul în care românii care participau la slujbă se încurajau să intre în apă pentru a prinde crucea, preotul care a făcut obiceiul ținut de Bobotează a picat de pe scenă în mare.

Din fericire, preotul nu a fost rănit, el s-a ridicat imediat din apa rece a Mării Tireniene, sub privirile românilor care asistau la ceremonie.

Boboteaza face parte din seria celor 12 sărbători creştine importante şi este menită să reamintească faptele petrecute la apa Iordanului, înainte ca Iisus să păşească în viaţa publică.

La Bobotează se sfinţesc toate apele, iar preotul se duce la o apă în care aruncă o cruce. Mai mulţi bărbaţi se aruncă în apă ca să o aducă înapoi, iar cel care va scoate crucea din apă va avea noroc tot anul.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Sprayul nazal cu ketamină ar putea ajuta la tratarea migrenelor cronice (studiu)

Publicat

in

Sprayul nazal cu ketamină ar putea fi eficient în tratarea migrenelor cronice, potrivit unui nou studiu, publicat în revista „Regional Anesthesia & Pain Medicine”, oamenii de ştiinţă avertizând în acelaşi timp împotriva utilizării în exces a acestui tratament, relatează UPI, potrivit Agerpres.

Citeste mai mult

NATIONAL

Lula da Silva îi face o invitaţie specială papei Francisc pentru a vizita Brazilia

Publicat

in

Preşedintele brazilian, Luiz Inacio Lula da Silva, l-a invitat miercuri pe papa Francisc să efectueze o vizită în ţara sa, în cursul unei conversaţii telefonice care s-a concentrat şi pe conflictul din Ucraina, relatează AFP, citat de Agerpres.

„Tocmai am vorbit la telefon cu papa Francisc. L-am felicitat pentru eforturile depuse în apărarea păcii în Ucraina şi în lupta împotriva sărăciei”, a scris Lula da Silva pe Twitter.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend