Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO 9 ingineri au murit într-o explozie a unui autobuz: Numărul morților incidentului din Pakistan a ajuns la 13

Publicat

in

Cel puţin 13 persoane – inclusiv nouă chinezi – au murit miercuri într-o explozie de origine încă necunoscută a unui autobuz, care s-a răsturnat apoi într-o râpă, în nord-vestul Pakistanului, potrivit unor surse din cadrul administraţiei şi poliţiei, relatează AFP.

La bordul vehiculului se aflau ingineri, topografi şi personal chinez de mentenenţă care lucrează la construirea Barajului de la Dasu, în provincia Khyber Pakhtunkhwa.

”Din cauza exploziei, motorul a luat foc, vehiculul a căzut în râpă”, iar 13 persoane au murit, inclusiv nouă chinezi, a declarat AFP, sub protecţia anonimatului, un oficial local din cadrul administraţiei.

Alţi 28 de chinezi au fost răniţi în accident, potrivit acestui oficial.

O sursă din cadrul poliţiei locale, care a cerut protecţia anonimatului, a confirmat incidentul, cauzat de o ”explozie puternică (a cărei) natură nu este cunoscută încă”.

”Un anumit proiect al unei întreprinderi chineze în Pakistan a fost vizat într-un atac, care a cauzat moartea unor cetăţeni chinezi”, a anunţat miercuri, într-un comunicat, Ambasada Chinei în Pakistan.

Ambasada îndeamnă toate societăţile chineze din Pakistan să-şi consolideze măsurile de securitate.

China s-a declarat miercuri ”bulversată” de explozia unui autocar în nord-vestul Pakistanului, soldat cu 13 morţi, dintre care nouă erau chinezi, şi îndeamnă la ”pedepsirea dură” a autorilor ”atentatului”.

Un purtător de cuvânt al diplomaţiei chineze, Zhao Lijian, întrebat despre incidentul din Pakistan, a ”condamnat atentatul”.

”China a cerut Pakistanului să facă lumină în acest caz, să aresteze autorii şi să-i pedepsească dur”, a declarat Zhao, care îndeamnă Islamabadul ”să protejeze serios” securitatea chinezilor în Pakistan.

Securitatea angajaţilor chinezi care muncesc în diverse proiecte de infrastructură în Pakistan este de mult timp un subiect de îngrijorare la Beijing, care a investit miliarde de dolari, în ultimii ani, în această ţară.

În aprilie, un atentat a vizat un hotel în care era cazat ambasadorul Chinei, în sud-vestul Pakistanului.

Acest atentat s-a soldat cu cel puţin patru morţi şi zeci de răniţi, scrie news.ro.

Pe de altă parte, Reuters scrie, citând ”mai multe surse”, că este vorba despre explozia unei bombe care viza vehculul, că între cei 13 morţi se află şi doi militari pakistanezi şi că bilanţul ar putea creşte.

Inspectorul general al poliţiei din Khyber-Paktunkhwa, Moazzam Jah Ansari, a confirmat moartea a şase chinezi, a doi militari pakistanezi şi altor doi civili.

”Autobuzul a căzut în râpă după explozie şi au avut loc pierderi grave. Un inginer chinez şi un militar au fost daţi dispăruţi. O operaţiune de salvare a fost lansată, iar întregul Guvern a fost mobilizat să salveze răniţii cu ambulanţa aeriană”, a declarat Reuters, sub protecţia anonimatului, un funcţionar pakistanez de rang înalt.

Imediat nu se ştia dacă explozia a fost cauzată de un dispozitiv exploziv plasat în interiorul autobuzului sau la marginea drumului.

Un reprezentant al poliţiei a declarat Reuters că bilanţul a crescut la 13 morţi, inclusiv nouă chinezi şi doi militari pakistanezi.

Potrivit altui oficial, la bordul autobuzului se aflau aproximativ 30 de ingineri chinezi de la barajul Dasu, în Kohistan.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Cartel ALFA cere cu fermitate retragerea proiectelor de lege privind vaccinarea obligatorie: ‘O acțiune dictatorială a guvernului’

Publicat

in

De

CNS Cartel ALFA cere cu fermitate retragerea proiectelor de lege privind vaccinarea obligatorie, acuzând că încalcă prevederile Codului Muncii.

„Guvernul a pregatit modificarea legislației în vederea trimiterii la Parlament a unor proiecte de lege privind stabilirea unor măsuri în domeniul asistenței sociale și în domeniul sanitar pe perioada stării de alertă, pentru personalul din cadrul unor unități publice și private, prin care impune ca personalul medical care nu prezintă certificatul digital al UE privind vaccinarea anti-COVID-19 să aibă contractele de muncă suspendate pentru 30 de zile.

În plus, prevederile proiectelor de lege pun în seama salariaților costurile de testare.

CNS Cartel ALFA s-a exprimat anterior, atât prin voturile și pozițiile reprezentanților săi în cadrul structurilor de dialog social, cât și prin poziții publice, împotriva unor astfel de reglementări abuzive.

Reluăm aici motivele pentru care cerem de urgență retragerea acestui proiect:

– Inițiativa reprezintă o actiune dictatorială a guvernului, care continuă pe linia guvernării prin amenințare și șantaj. Este o acțiune cu atât mai aberantă cu cât vizează tocmai personalul din sănătate, sfidând efortul si sacrificiul acestor lucrători pe toată perioada pandemiei;

– Este o actiune care nu face decât să crească și mai mult neîncrederea în guvern și autorități, încredere subminată sistematic prin măsuri inconsecvente și contradictorii; de exemplu:

organizare de festival-spectacole de 75.000 de persoane fără distanțare și mască,

congrese de 5.000 persoane în spații interioare fără mască și distanțare,

măsluirea/ascuderea de date oficiale pentru a servi intereselor imediate ale unui partid politic,

ignorarea vocii experților; un model de comportament sfidător al decidenților (câți parlamentari au certificat verde, de exemplu?);

în schimb, în tot acest timp, manifestările publice în aer liber au fost și sunt restricționate la maxim 100 persoane care trebuie să poarte mască și să păstreze distanțarea;

– Nu ține cont de legislația muncii, care prevede că sănătatea și securitatea în muncă intră în sarcina și obligația angajatorului, acest aspect cuprinzând și costurile; măsurile propuse reprezintă in același timp o reducere a dreptului constituțional la muncă.

Precizăm faptul că poziția noastră este de susținere a vaccinării la cerere, așa cum au făcut cu succes multe state, prin măsuri coerente si de informare adecvată, explicare și, în general, printr-o politică de transparență și comportament adecvat la nivel de decidenți, nu prin măsuri dictatoriale!

Este necesar ca testarea periodică să se faca pe cheltuiala angajatorului și numai în cazul constatării existenței simptomelor.

Considerăm că responsabilitatea situației actuale din România (neîncrederea populației și escaladarea crizei sanitare cu toate consecințele sale economice și sociale) revine exclusiv guvernului actual!

În concluzie solicităm retragerea urgentă a proiectelor de lege in vederea modificarii lor.

De asemenea, cerem ca trei reprezentanți ai confederațiilor sindicale si trei ai confederațiilor patronale să facă de drept parte din Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență”, transmit sindicaliștii.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO | Ministrul Educației, dezamăgit de atitudinea părinților: 99% dintre părinții elevilor dintre-o școală din Capitală, împotriva testării

Publicat

in

De

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că un sondaj realizat într-o şcoală din Bucureşti a arătat că 99% dintre părinţii elevilor de acolo nu au fost de acord ca fiii şi fiicele lor să fie testaţi în şcoală pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2, nici chiar cu teste realizate pe probe din salivă. În aceeaşi şcoală, mai mulţi copii decât părinţi ar fi de acord cu testarea şi chiar cu vaccinarea.

“Sunt foarte trist, că tocmai ce am aflat răspunsul la un sondaj într-o şcoală din Bucureşti în care 99% dintre părinţi au spus că nu sunt de acord cu testele, fie ele cu extract nazal, faringian sau extract din salivă. Am promis că nu o nominalizez, dar rezultatul este cert şi trist”, a declarat ministrul Educaţiei, marţi seară, la Digi 24, potrivit news.ro.

Sorin Cîmpeanu a afirmat că unii dintre copii ar fi de acord cu testarea sau vaccinarea, dar părinţii lor se opun.

“În aceeaşi şcoală (…) în exemplul pe care tocmai l-am dat, în care 99% dintre părinţi au refuzat testarea, au fost mai mulţi elevi care au spus că ei ar vrea să se testeze, ba chiar să se şi vaccineze dacă ar avea acordul părinţilor. Educaţia ajută, educaţia ajută şi din această perspectivă”, a adăugat ministrul.

Potrivit lui Cîmpeanu, “dacă toţi aceia care dorim şcoala cu prezenţă fizică ne-am fi vaccinat atunci când ne puteam vaccina, atunci sunt convins că nu mai aveam această problemă”.

Pe de altă parte, în ceea ce priveşte numărul mic de teste realizat la nivel general în şcoli, ministrul a explicat acest aspect prin “slabă organizare”, el arătând că au fost situaţii în care nu au existat teste rapide în şcoli.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend