Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

VIDEO – 6 elevi din Curtea de Argeş au câştigat locul 2 la festivalul Boovie – cel mai mare concurs de book-trailere din România!

Avatar

Publicat

in

Câștigătoarea premiului pentru interpretare feminină a fost desemnată Isabell Smărăndoiu, elevă a Colegiului „Vlaicu Vodă”

Pentru 6 elevi ai Colegiului„Vlaicu Vodă” din Curtea de Argeș, filmul reprezintă marea lor pasiune. Liceenii au format trupa U.O.M (Urcă Oile pe Munte) și au creat un trailer după romanul “Pelin Negru”, scris de una dintre cele mai apreciate tinere scriitoare din România, Ioana Nicolaie. Ideea, pasiunea si efortul le-au adus locul 2 la prestigiosul festival Boovie – cel mai mare concurs de book-trailere de la noi din ţară, desfăşurat zilele trecute sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României – Klaus Iohannis. Cei 6 liceeni de la Colegiul„Vlaicu Vodă” din Curtea de Argeș au fost coordonați de profesoara de limba și literatura română Ioana Ghiga, cadru didactic la clasele V-VIII din Tutana (comuna Băiculești) și Poienarii de Argeș. Un al doilea premiu la acest festival a fost obținut de Isabell Smărăndoiu, membră a echipei UOM. Tînăra, care a a întruchipat personajul principal al filmului, a câștigat premiul cel mare pentru cea mai bună interpretare feminină.

Juriul festivalului a avut în componență nume cunoscute precum actrița Roxana Lupu (președintele juriului), selecționerul de filme din cadrul TIFF Crăița Nanu, scriitorul Marius Chivu și actorul Paul Ipate.

Echipa din U.O.M Curtea de Argeș a fost singura care a reprezentat Argeșul la acest festival-concurs, iar cei şase membri ai U.O.M sunt colegi, în ani terminali, la Colegiul Național „Vlaicu Vodă”: Isabell Mihaela Smărăndoiu – clasa a XII-a D, Răduță Gabriela Denisa – clasa a XI-a B, Ionuț Cătălin Olteanu -clasa a XII-a B, Alexandra Ana-Maria Onea -clasa a XI-a F, Colin Grigorescu – clasa a XI-a B, Maria Raluca Olteanu – a ansolvit liceul la clasa a XII-a B și este studentă în anul I la UMFCD.

IATĂ, MAI JOS, TRAILER-UL CU CARE CEI 6 TINERI DIN CURTEA DE ARGEȘ AU CÂȘTIGAT 2 PREMII

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Nelu Tătaru, despre reintroducerea stării de urgență: Starea de urgență este apanajul președintelui. Noi avem o abordare locală

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a explicat vineri seară de ce rata mortalităţii este atât de mare în România. Declaraţia vine după ce ultima raportare a Centrului European pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor a arătat că România este a doua ţară din Europa la mortalitatea covid. 

,,Suntem pe locul 15 în contextul întregii perioade de pandemie. Mortalitatea este dată de cazurile grave, cazurile cu comorbidități, după îndelungă suferință și luptă cu boala în Terapiile Intensive. Există patologii concomitente, există patologii decompensate în aceste 7 luni și există în același timp și resurse limitate în această boală. Discutăm de o boală efectivă dată de SARS-CoV-2, dar vorbim și de o mortalitate dată de decompensările bolilor cronice.

Dacă v-ați uitat în raportările noastre, sunt tocmai aceste decompensări ale acestor boli cronice.

Raportăm efectiv la tot ce înseamnă comorbidități. Noi am văzut și celelalte raportări. Spre exemplu, sunt țări care dau acele raportări doar pentru persoanele raportate de SARS-CoV-2, fără comorbidități sau decompensarea acestor comorbidități. Noi am decis să raportăm toate decesele care au avut, odată SARS-CoV-2, dar și decompensările patologiilor prin prezenta virusului, decesele fiind din aceste cauze”,  a declarat Nelu Tătaru, vineri seară.

Deşi România a ajuns să depășească 5.000 de cazuri zilnice de coronavirus și aproape 100 de decese,  autoritățile nu au de gând să reimpună starea de urgență. Totuși, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat, vineri seara, că decretarea stării de urgență, așa cum a mai fost în primăvară, timp de două luni, o poate lua președintele Klaus Iohannis, nu Guvernul.

„Starea de urgență este apanajul președintelui. Noi avem o abordare locală. Adaptăm numărul de paturi, pentru a avea și anumite rezerve. Noi sperăm să nu ajungem la folosirea acelor paturi.”, a precizat Nelu Tătaru.

Vezi și:Vești importante! Iată cum puteți intra în posesia acestui tip de pensie

Studiu cutremurător! Ce categorie de pacienți riscă fie afectați pentru o perioadă lungă de timp de COVID-19

EXCLUSIV Ascensiune pe bază de familie în Guvernul Orban! În doar câteva luni, de la firmele mamei, a ajuns la Ministerul Muncii, candidat la Primărie, iar acum la Camera Deputaților!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Sfaturi pentru români! Care sunt simptomele uşoare de COVID-19- Iată când poţi sta acasă şi când trebuie să mergi la spital

Avatar

Publicat

in

De

Pacienţii asimptomatici sau cu forme uşoare de COVID-19 vor fi monitorizaţi şi trataţi de medicii de familie. Medicul Virgil Musta, şeful Clinicii de Infecţioase de la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara, a explicat la Digi24 ce însemană simptome uşoare şi când este momentul în care pacienţii trebuie să meargă la spital.

Pacienţii care au durere de gât, tuse care nu e intensă, scaune diareice, lipsa gustului, a mirosului, acestea sunt forme uşoare când pacienţii pot rămâne acasă.

Dacă au semne de infecţie de căi respiratorii, lipsă de aer, tuse intensă, febră, acestea recomandă internarea sau prezentarea la evaluare pentru a se lua decizii de internare sau de rămânere la domiciliu, în funcţie şi de locurile în spital”, a spus Musta.

Medicul a precizat şi după cât timp de simptome uşoare, dar persistente, ar trebui pacienţii să meargă la spital, arată digi24.ro.

„La acest virus, în 5 – 7 zile starea se înrăutăţeşte, simptomele devin mai grave, atunci trebuie să sune la 112 ca să se interneze.   Dacă durează peste o săptămână este bine să se prezinte pentru evaluare pentru a analiza sindromul inflamator sau de coagulare şi să primească recomandări. Evaluarea se face într-o singură zi, când se fac investigaţii biologice conform unui protocol, investigaţii imagistice. Pacientul poate fi trimis acasă sau, dacă se consideră că este cazul, să fie internat într-un spital nivel 1 sau spital suport.

Citește și:

Studiu cutremurător! Ce categorie de pacienți riscă fie afectați pentru o perioadă lungă de timp de COVID-19

EXCLUSIV Ascensiune pe bază de familie în Guvernul Orban! În doar câteva luni, de la firmele mamei, a ajuns la Ministerul Muncii, candidat la Primărie, iar acum la Camera Deputaților!

Uluitor! Din ce fac bani generalii Silviu Predoiu, Florian Coldea, Dumitru Dumbravă și Petre Tobă

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend