Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Victor Ponta: Se repetă scenariul din 2010. Guvernul va tăia veniturile oamenilor

Publicat

in

Liderul Pro România, Victor Ponta, susține că liberalii vor repeta scenariul din anul 2010, atunci când au tăiat salariile bugetarilor pentru a acoperi cheltuielile. În schimb, Ponta arată că sunt și ”fericiți” ai crizei care produc foarte mulți bani în această perioadă.

Citește și: Sindicatele din Sănătate trag semnalul de alarmă: În 27 de zile vor fi infectați toți salariații din sănătate

”2020 se transforma, din pacate, in 2010 ! Pentru ca PNL este deja PDL ! Sa speram ca vor avea soarta PDL !

1. In timp ce oamenii obisnuiti se scufunda in somaj si probleme – Guvernantii PNL ( PDL) fac afaceri dubioase de milioane de euro / chiar platesc zeci de milioane despagubiri si retrocedari / ca si in 2010 nu ii deranjeaza nimeni cu niciun dosar penal ( coruptia este doar daca sunt altii la Putere / daca sunt PNL – PDL nu exista coruptie)

2. Firmele romanesti sunt distruse sistematic prin deciziile Guvernului / nu se ramburseaza TVA -ul , nu se opresc executarile silite din partea ANAF ( desi Ministrul Citu asa se jura) , procedurile administrative pentru facilitati fiscale sunt atat de birocratice incat nu au acces decat “prietenii” , legea privind amanarile de taxe si contributiile la Buget si a ratelor la banci este atacata de PNL/PDL la CCR pe motiv ca e “populista”

3. Singurele “solutii ” alr celor aflati la Guvernare sunt IMPRUMUTURILE si TAIEREA VENITURILOR OAMENILOR ! Ca si in 2010 sunt scosi in fata cativa milionari autohtoni cu conturi grase in banci, vile, bolizi de lux si yacht uri care ne explica cum “sufera” ei de la criza si cum trebuie taiate salariile tuturor / ca si in 2010 trebuie sa ne uitam doar la televiziunile “oficiale” care ne explica cum Guvernul si Presedintele isi fac treaba foarte bine – asa ca sa tacem din gura chiar daca noua ne este din ce in ce mai rau ! Pana si “laudatorii” sunt aceiasi din 2010 !

4. Ca si in 2010 vedem cum alte tari fac deja strategii pentru iesirea din criza, adopa planuri fiscale, dau facilitati , isi sprijina companiile nationale / ca si in 2010 noi aflam ca “in Romania nu suntem inca in stadiul acela” si ca “cerem voie Comisiei Europene” sa vedem daca ne lasa sa facem ceva pentru noi !

In 2019 ( fara sa anticipez Pandemia ) am spus de multe ori ca ne indreptam spre repetarea anului 2010 – pentru ca avem acelasi fel de oameni cu acelasi mod de gandire la Putere / am sperat ca gresesc – sau ca va fi totusi mai bine decat atunci ! Din pacate este deja mai rau!

Solutiile corecte sunt tot cele din 2012 – o alta viziune economica si sociala , promovata de un alt Guvern ! Singura diferenta pozitiva este faptul ca acum nu trebuie sa asteptam si sa suferim doi ani – putem sa facem schimbarea in 6 luni ! Depinde doar de noi !”, scrie Victor Ponta.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Forţele Guvernului de uniune naţională din Libia au preluat controlul asupra întregii părţi de vest a țării

Publicat

in

De

Forţele Guvernului de uniune naţională (GNA, recunoscut de ONU) au anunţat vineri că au preluat controlul asupra întregii părţi de vest a Libiei, învingând trupele rivale conduse de mareşalul Khalifa Haftar, alungate din ultimul lor bastion din regiune, oraşul Tarhuna, transmite AFP, potrivit Agerpres.

‘Forţele noastre eroice şi-au extins controlul asupra întregului oraş Tarhuna după ce au anihilat miliţiile teroriste ale lui Haftar’, la 80 km sud de capitala Tripoli, a transmis purtătorul de cuvânt al forţelor pro-GNA, Mohamad Gnunu, într-un scurt comunicat pe Facebook.

Pierderea acestui oraş marchează o cotitură în conflictul care opune cele două tabere din aprilie 2019, când mareşalul Haftar a lansat o ofensivă pentru cucerirea capitalei Tripoli, unde se află sediul GNA.

În ultimele luni, conflictul a cunoscut implicarea tot mai puternică a unor puteri străine, iar sprijinul militar al Turciei a permis GNA să obţină o serie de succese. La rândul său, mareşalul Haftar, omul-forte din estul Libiei, este sprijinit de Egipt, Emiratele Arabe Unite şi Rusia.

Citește și: Acuzații GRAVE: Florin Cîțu a DESFIINȚAT un departament din Ministerul de Finanțe care trebuia să se judece cu părinții săi

Începând de miercuri, GNA a anunţat succesiv preluarea aeroportului internaţional din Tripoli, care nu mai operează din 2014, controlul total al frontierelor administrative ale Marelui Tripoli şi preluarea oraşului Tarhuna.

Media libiene au arătat vineri desfăşurarea unor forţe pro-GNA în interiorul oraşului.

Miercuri, ONU a anunţat reluarea la Geneva a negocierilor comitetului militar 5+5, format din câte cinci membri pro-GNA şi pro-Haftar, şi care vizează încheierea unei încetării durabile a focului, după ce toate tentativele anterioare au eşuat.

De la lansarea ofensivei în aprilie 2019, sute de persoane, inclusiv numeroşi civili, au murit în cursul confruntărilor şi aproximativ 200.000 s-au refugiat.

Sprijinit local de grupări armate din vestul libian, în principale cele din Misrata, GNA controlează de acum ansamblul acestei zone.

În schimb, mareşalul Haftar controlează estul – inclusiv majoritatea terminalelor petroliere -, precum şi o parte din sud.

Aflat joi la Ankara, şeful GNA, Fayez al-Sarraj, s-a declarat hotărât ‘să învingă duşmanul’, în timp ce acesta, mareşalul Haftar, se găsea la Cairo. ‘Lupta noastră continuă’, a mai spus al-Sarraj după discuţiile cu preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, principalul său susţinător.

În schimb, Rusia şi-a exprimat ‘profunda îngrijorare faţă de evoluţiile din vestul Libiei’.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Franţa a dezminţit că şeful opoziţiei venezuelene Juan Guaido s-ar fi refugiat în ambasada sa din Caracas

Publicat

in

De

Franţa a dezminţit vineri că şeful opoziţiei venezuelene Juan Guaido s-ar fi refugiat în ambasada sa din Caracas, aşa cum a afirmat şeful diplomaţiei venezuelene Jorge Arreaza, conform AFP, potrivit news.ro.

„Juan Guaido nu se află la reşedinţa Franţei din Caracas. Noi am confirmat acest lucru în mai multe rânduri autorităţilor venezuelene”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe francez, Agnes von der Muhll.

Şeful diplomaţiei venezuelene a afirmat joi că opozantul se află acolo şi că un alt opozant, Leopoldo Lopez, se afla la reşedinţa ambasadorului Spaniei.

Preşedintele Nicolas Maduro sugerase deja luni că rivalul său Juan Guaido ar putea „să se fi ascuns într-o ambasadă”.

„Toate eforturile trebuie depuse astăzi pentru căutarea unei soluţii politice la criza politică venezueleană”, a declarat diplomata franceză.

Citește și: Acuzații GRAVE: Florin Cîțu a DESFIINȚAT un departament din Ministerul de Finanțe care trebuia să se judece cu părinții săi

„Doar o cale democratică şi alegeri libere, transparente şi credibile vor permite rezolvarea durabilă şi să pună capăt suferinţei populaţiei venezuelene”, a adăugat ea.

La fel ca Franţa şi Spania, circa 50 de ţări din lume l-au recunoscut pe Guaido ca preşedinte interimar, preferându-l lui Maduro, ales şef al statului – potrivit lor – prin grave fraude electorale.

Tensiuni diplomatice au apărut în luna mai între Paris şi Caracas cu privire la tratamentul rezervat ambasadorului Franţei, Romain Nadal. Din 2 mai, poliţişti venezueleni păzesc în permanenţă strada pe care locuieşte el şi reşedinţa sa este privată de apă şi electricitate.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend