Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Victor Ponta, reactie dură după condamnarea lui Dragnea: Trebuie să se retraga dacă îl interesează soarta României

Avatar

Publicat

in

Victor Ponta a reactionat imediat dupa condamnarea lui Liviu Dragnea la 3 ani si 6 luni inchisoare.

“Cand ai o functie publica sunt lucruri mult mai importante decat cariera personala / eu am demisionat atunci cand am fost inculpat ( pe nedrept) ca sa salvez PSD, Guvernul si regulile de drept in societatea romaneasca / dupa a doua condamnare Liviu Dragnea trebuie sa se retraga daca il intereseaza soarta PSD , a Guvernului si a Romaniei.

Ps – exact pe 21 Iunie ( cu un an in urma ) toti pesedistii au fost traumatizati si umiliti de Liviu Dragnea sa voteze motiunea de cenzura contra Guvernului PSD Grindeanu/ iata ca justitia le spala azi rusinea de atunci!  And justice shall be done!”, a postat fostul premier pe facebook

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Ursula von der Leyen anunță o DECIZIE importantă: UE pregătește un sistem de sancțiuni pentru încălcarea drepturilor omului

Avatar

Publicat

in

De

Reprezentanții UE pregătesc un sistem de sancțiuni pentru încălcarea drepturilor omului. Proiectul, anunțat de președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen în discursul privind starea Uniunii, a fost prezentat marți, potrivit MEDIAFAX.

Comisia Europeană și Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate au prezentat marți o propunere comună de regulament al Consiliului privind punerea în aplicare a unor măsuri sancțiuni pentru combaterea încălcărilor grave ale drepturilor omului și a abuzurilor împotriva acestor drepturi la nivel mondial.

Citește și: DNA, lovitură cruntă pentru fostul ministru al sănătăţii. Suspiciuni de săvârşire a unor fapte de corupţie, în contextul comercializării de bunuri de uz medical .

Propunerea comună de regulament al Consiliului este unul dintre actele juridice solicitate de Consiliu pentru a demara instituirea noului regim de sancțiuni. Aceasta completează decizia Consiliului care este propusă de Înaltul Reprezentant Josep Borrell și care, odată adoptată de Consiliu, va institui regimul mondial de sancțiuni UE în materie de drepturi ale omului.

Odată intrat în vigoare, noul regim mondial de sancțiuni UE în materie de drepturi ale omului va oferi UE o mai mare flexibilitate pentru a viza responsabilii de încălcări grave ale drepturilor omului și de abuzuri grave la nivel mondial, indiferent de locul în care au loc acestea sau de cine este responsabil. Se preconizează că regimul mondial de sancțiuni UE în materie de drepturi ale omului va consta în măsuri cum ar fi înghețarea activelor și interdicții de călătorie. În ceea ce privește interdicțiile de călătorie, propunerea comună va prevedea, de asemenea, pentru prima dată, supravegherea de către Comisie a punerii în aplicare a interdicțiilor de călătorie.

„Trebuie să apărăm drepturile omului și libertățile fundamentale. Un regim de sancțiuni UE care să tragă la răspundere persoanele responsabile de abuzuri și de încălcări ale drepturilor omului ar fi trebuit să existe deja de mult timp. Suntem convinși că, prin adoptarea propunerii noastre, Consiliul va demonstra că este hotărât să sprijine Comisia în îndeplinirea acestui obiectiv”, a declarat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Citește și: Precizare de ultimă oră! Raportare greșită a deceselor

Noul regim nu va înlocui regimurile de sancțiuni geografice existente, dintre care unele abordează deja încălcări ale drepturilor omului și abuzuri împotriva acestora, cum ar fi în Siria, Belarus sau Venezuela.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Mai puţin de jumătate din femei au un loc de muncă la nivel mondial (Raport ONU)

Avatar

Publicat

in

De

Mai puţin de jumătate din femei sunt pe piaţa muncii la nivel mondial, un decalaj în raport cu situaţia bărbaţilor care nu s-a schimbat foarte mult în ultimii 25 de ani, conform raportului cincinal privind situaţia femeii, dat publicităţii marţi de ONU, informează dpa şi Fundaţia Thomson Reuters.

Conform raportului Femeile Lumii 2020, document care abordează problematica din şase perspective (populaţie şi familie, educaţie, autonomie economică şi drept de proprietate, puterea de a lua decizii şi violenţa la adresa femeilor şi a fetelor), 47% dintre femeile care au vârstă legală de muncă au un serviciu, comparativ cu 74% dintre bărbaţi. Acest decalaj este similar cu cel din 1995.

Procentul este şi mai scăzut în ţările din sudul Asiei, nordul Africii şi vestul Asiei, unde mai puţin de 30% din femei sunt pe piaţa muncii.

“Progresul către egalitatea de putere şi drepturi egale pentru femei rămâne insesizabil”, a declarat secretarul general al ONU Antonio Guterres.”Nicio ţară nu a atins egalitatea de gen, iar criza generată de COVID-19 ameninţă să erodeze progresele limitate înregistrate”.

Pandemia noului coronavirus va creşte probabil diferenţele de gen, întrucât afectează locurile de muncă ocupate deseori de femei, cum ar fi munca casnică plătită, serviciile alimentare şi comerţul cu amănuntul. Potenţialul economic al femeilor este, de asemenea, temperat de munca domestică şi de îngrijire neremunerată, pentru care femeile consumă aproximativ de trei ori mai multe ore pe zi decât bărbaţii. Acest tip de muncă s-a intensificat în timpul pandemiei. De asemenea, pandemia reduce accesul femeilor la îngrijirea sănătăţii reproductive şi le ocupă mai mult din timp, deoarece trebuie să aibă grijă de copii ca urmare a închiderii şcolilor, se arată în raport. Potrivit datelor din 38 de ţări şi teritorii, femeile sunt mai susceptibile să se infecteze decât bărbaţii, cel mai probabil deoarece aproximativ 70% din lucrătorii în domeniul sănătăţii sunt femei.

Violenţa de gen, inechităţile la locul de muncă şi în conducerea politică sunt aproape la acelaşi nivel scăzut ca acum 25 de ani.

Progrese modeste au avut loc doar în domeniul educaţiei şi al scăderii mortalităţii materne de când cei 189 de membri ai ONU şi-au luat angajamentul de a promova îmbunătăţirea drepturilor femeilor la conferinţa de la Beijing din 1995, a mai declarat secretarul general Antonio Guterres. În plus, atingerea egalităţii de gen până în 2030 este unul din obiectivele globale adoptate în urmă cu cinci ani pentru combaterea sărăciei şi a conflictelor.

Raportul ONU a constatat că băieţii şi fetele au şanse în egală măsură să urmeze şcoala primară şi gimnazială, iar femeile sunt mai predispuse decât bărbaţii să se înscrie la cursuri în cadrul învăţământului superior. Cu toate acestea, mai puţin de jumătate din femei lucrează pe piaţa muncii plătite, comparativ cu trei sferturi din bărbaţi.

“Prea mulţi oameni cred că “O, este bine că fetele îşi termină studiile şi mai multe femei urmează o universitate”, dar în mod clar nu este suficient”, a declarat Jeni Klugman, directoarea generală a Institutului pentru Femei, Pace şi Securitate al Universităţii Georgetown.

Progresul în ceea ce priveşte paritatea de gen la nivelul conducerii politice este, de asemenea, lent. Comparativ cu situaţia din 1995, sunt doar opt femei şefi de stat sau de guvern, monarhi, preşedinţi sau prim-miniştri în plus.

Totodată, proporţia femeilor în funcţii de conducere este aproape aceeaşi cu cea din 1995. Încetinirea progresului situaţiei femeilor este determinată de munca neplătită pe care femeile o depun acasă. În rândul femeilor singure cu vârsta cuprinsă între 25 şi 54 de ani, patru din cinci au un loc de muncă, dar dacă au un partener şi un copil, rata scade sub jumătate.

Raportul privind situaţia femeii la nivel mondial este realizat la fiecare cinci ani de către Departamentul pentru Afaceri Economice şi Sociale al ONU pentru a măsura starea egalităţii de gen după adoptarea Declaraţiei de la Beijing în 1995, document care a stabilit priorităţile agendei în domeniu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend