Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Victor Ponta, reactie dură după condamnarea lui Dragnea: Trebuie să se retraga dacă îl interesează soarta României

Publicat

in

Victor Ponta a reactionat imediat dupa condamnarea lui Liviu Dragnea la 3 ani si 6 luni inchisoare.

„Cand ai o functie publica sunt lucruri mult mai importante decat cariera personala / eu am demisionat atunci cand am fost inculpat ( pe nedrept) ca sa salvez PSD, Guvernul si regulile de drept in societatea romaneasca / dupa a doua condamnare Liviu Dragnea trebuie sa se retraga daca il intereseaza soarta PSD , a Guvernului si a Romaniei.

Ps – exact pe 21 Iunie ( cu un an in urma ) toti pesedistii au fost traumatizati si umiliti de Liviu Dragnea sa voteze motiunea de cenzura contra Guvernului PSD Grindeanu/ iata ca justitia le spala azi rusinea de atunci!  And justice shall be done!”, a postat fostul premier pe facebook

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

ALERTĂ METEO – 10 judeţe sub cod galben de furtună în următoarele ore

Publicat

in

De

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, noi atenţionări nowcasting Cod galben de instabilitate atmosferică, valabile în localităţi din zece judeţe.

Potrivit meteorologilor, până la ora 17:00, în judeţele Caraş-Severin, Arad, Bihor, Timiş şi Hunedoara se vor semnala frecvent: grindină de mici dimensiuni, descărcări electrice, averse ce vor cumula izolat 20 – 25 l/mp, precum şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

De asemenea, până la ora 17:30, sunt prognozate fenomene meteo similare în judeţele Maramureş, Sălaj, Cluj, Satu Mare şi Bistriţa-Năsăud.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maxim şase ore, precizează ANM.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Sindicatele reacţionează vehement: Scenariul amânării majorării pensiilor a pus pe jar CNS Cartel Alfa

Publicat

in

De

Confederaţia Naţională Sindicală Cartel Alfa reacţionează vehement la discuţiile tot mai dese din spaţiul public legate de o amânare a creşterii cu 40% a pensiilor de la 1 septembrie, aşa cum prevede legea. Printr-o scrisoare deschisă adresate premierului Ludovic Orban şi miniştrilor Florin Cîţu (Finanţe) şi Violeta Alexandru (Muncă), preşedintele CNA Cartel Alfa, Bogdan Iuliu Hossu, solicită o amplă consultare pe această temă şi îndreptarea unor inechităţi.

„Domnule prim-Mmnistru, domnule ministru, doamna ministru,

Constatăm că:

fără un dialog transparent sau vreo justificare față de partenerii sociali, partidul de guvernare a lansat în mass media o campanie prin care se încearcă ne-aplicarea Legii Pensiilor, lege votată în Parlament și promulgată de Președintele Iohannis, într-un consens politic tranpartinic și fără să fie atacată ulterior la CCR;

deși Președintele României, cât și reprezentanții guvernului, în luările de cuvânt, subliniază faptul că această criză nu trebuie pusă numai pe umerii pensionarilor și a categoriilor cele mai vulnerabile ale societății;

deși politicienii, fără excepție, s-au angajat că rezolvă inechitățile din sistemul de pensii,

Guvernul se pregătește pentru modificarea cadrului legislativ existent in vederea neaplicării creșterilor prevăzute la valoarea punctului de pensie din cadrul legii pensiilor și lovirea pensionarilor, cea mai mare parte dintre acestora având pensii mizere, la limita subzistenței (pensia medie în România fiind de 1.292 lei).

Ne amintim de asemenea că guvernul liberal a plafonat creșterea pensiei minime, condamnând la sărăcie cele mai sărace categorii de pensionari, timp în care s-a prefăcut că desființează pensiile speciale, într-un joc politic cinic, pe seama cetățenilor.

O decizie de a modifica legea pensiilor trebuie să fie rezultatul unei dezbateri publice, a unei justificări serioase, dar si o analiza de ansamblu a sistemului de pensii care să cuprindă în mod obligatoriu modificări la întregul sistem de pensii, care să corecteze deciziile populiste și orientate către interese de grup din perioadele precedente:

Exemplificăm prin faptul că legea inițială prevedea că orice persoană care are un venit de minim trei salarii minime pe an era obligată să contribuie la sistemul public de pensii. Această regulă nu se mai aplică în prezent. Intregi categorii de persoane (avocați, notari, lucrători independenți etc), aproximativ un milion de cetățeni, unii dintre aceștia obținând venituri mult mai mari, nu plătesc contribuții în sistemul public de pensii.

Pentru a fi un sistem de pensii public sustenabil trebuie eliminate din sistemul public diversele mecanisme de pensii pentru diverse grupuri, ne-acordate pe bază de contributivitate, care reprezintă în realitate pensii ocupaționale, prin direcționarea lor către piloanele III și IV de pensii, respectiv pensiile ocupaționale și pensiile facultative. La pilonul I si II, care este public și universal, trebuie să contribuie toată lumea și să beneficieze toată lumea după aceeași regulă;

Trebuie reglementate pensiile de serviciu în așa fel încât să se elimine situația aberantă ca pensia să fie mai mare decât venitul salarial;

Trebuie finalizată și îmbunătățită legislația care guvernează Pilonul II de pensii administrat privat. După 12 ani de la debutul sistemului, nu avem încă reglementat modul în care se vor calcula pensiile din acest sistem, cum și de către cine vor fi acordate. Deoarece funcția socială a pilonului II, ca mecanism de protecție, este prioritară față de cea de businees, și având în vedere că Pilonul II este o obligație, nu opțiune, este nevoie de garantarea prin lege a siguranței sistemului, prin impunerea unor randamente minime, care să depășească rata inflației.

În aceste condiții de criză sanitară, transformată în criză economică și socială, a lovi în categoriile cele mai sărace, pâstrând și întărind privilegiile privilegiaților este un gest politic cinic și sinucigaș, care va afunda clasa politică, odată cu întreaga societate.

Confederația Națională Sindicală “Cartel ALFA” vă solicită să convocați Consiliul Național Tripartit de Dialog Social pentru a iniția un dialog cu partenerii sociali, care să permită o analiză profundă, sub toate aspectele, a sistemului de pensii din România (Pilonii I, II, III și IV), transpusă ulterior în propuneri de modificare, pe baza cărora să poată fi construit un consens politic pentru adoptare.

Cu stimă,

Bogdan Iuliu Hossu

Președinte CNS Cartel ALFA”

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend