Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Victor Ponta, într-o companie selectă: Petre Roman, Radu Vasile şi Traian Băsescu

Publicat

in

“Un Guvern nu poate fi schimbat decât de către Parlament sau prin alegeri. Orice altă formulă este nedemocratică.” – Este argumentul folosit în ultimele 3 zile de PSD şi preluat de jurnalistul Ion Cristoiu într-o încercare de a-şi justifica opţiunea de a-l apăra pe Victor Ponta. “Nu-l apăr pe Victor Ponta! Apăr un principiu: Guvernul nu poate fi debarcat prin folosirea instituțiilor de forță ale statului!”, afirmă Cristoiu.

“Poate că unii cititori, dintre cei care nu mă cunosc, se întreabă, nițel nedumeriți, de ce denunț drept lovitură de forță convocarea lui Victor Ponta la DNA, urmată de cererea de demisie venită din partea lui Klaus Iohannis și, mai ales, campania propagandistică dusă de PNL pe tema celei mai mari crize politice din decembrie 1989, declanșată de refuzul lui Victor Ponta de a demisiona și a lăsa locul Găștii lui Vasile Blaga, înfometată după trei ani de la îndepărtarea din preajma cazanului cu jumări al Guvernării.

Nu vreau ca Victor Ponta să plece de la Guvernare? Da, vreau, dar nu prin folosirea unei instituții represive precum DNA, ci prin schimbarea majorității parlamentare, schimbare produsă în chip democratic prin căderea la o Moțiune de cenzură sau prin alegeri libere.

În 2016, vor avea loc alegeri locale, județene, parlamentare. Dacă PNL și Klaus Iohannis se bucură de sprijinul popular invocat, de ce nu se pregătesc de pe acum să cîștige localele, județenele și parlamentarele cu cel puțin 55 la sută, dobîndind acea majoritate capabilă să aplice în viață Programul lui Klaus Iohannis, și pun la cale lovituri de forță prin intermediul DNA, instituție de forță aflată în mîinile lor și la dispoziția lor?

Admițînd că lovitura reușește, cred liberalii și Klaus Iohannis că electoratul nu va sancționa în 2016 un Guvern pus de DNA, după ce președintele a fost pus de SRI și ÎCCJ?

Prin poziția de acum eu nu fac altceva decît să fiu consecvent ostilității mele postdecembriste față de orice încercare de a înlocui jocul democratic cu porcăria loviturilor date de conspirații, de comploturi.

Sub semnul acestui principiu am denunțat în septembrie 1991 debarcarea lui premierului Petre Roman de către președintele Ion Iliescu drept Lovitură de stat prost mascată, înlăturarea premierului Radu Vasile de către președintele Emil Constantinescu, tentativa de lovitură de stat care a fost Suspendarea lui Traian Băsescu în vara lui 2012″, scrie Cristoiu pe blog.

Source Article from http://www.stiripesurse.ro/victor-ponta-intr-o-companie-selecta-petre-roman-radu-vasile-si-traian-basescu_958060.html

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Raed Arafat nu se teme că o să fie schimbat din funcție: ‘Actualul sistem nu e făcut de mine’

Publicat

in

De

Șeful DSU, Raed Arafat, susține că actualul sistem de sănătate nu este construit de el. Precizările vin în contextul în care au apărut în spațiul public mai multe informații potrivit cărora atribuțiile lui Arafat o să fie reduse în bătălia cu Sars-Cov-2.

„Atribuțiile DSU sunt stabilite prin lege. DSU nu se bagă peste Ministerul Sănătății. DSU preia, întocmește proiectul de hotărâre al CNSU, îl propune și așa mai departe. Ministrul Sănătății poate să nu aprobe. DSU nu este un om, ci o entitate foarte consistentă.

Dacă a venit propunera de la INSP e clar că era cunoscută de INSP, iar noi când am compus textul l-am trimis în patru locuri: și premierului, ministrului nostru, doameni doctor Pistol și domnului Rafila. În ședință când am discutat nimeni nu a spus că nu știe documentul. Săptămânile următoare o să fie luate măsuri.

Doctorul Arafat nu o să preia prerogativele ministerului. Dacă asta e problema, sunt și alte soluții. Dar în niciun caz nu strici un sistem național. Actualul sistem nu e făcut de mine.

Sistemele nu se construiesc pentru un om, ci pentru o țară”, a spus Raed Arafat, la Digi24.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a declarat, vineri, că în şedinţa de Guvern s-a discutat despre propunerea Centrului European de Control al Bolilor, care recomandă testarea tuturor persoanelor care călătoresc în spaţiul Uniunii Europene cu un test PCR, încât să reducă riscul de transmitere a acestei noi tulpini OMICRON, el arătând că nu a existat niciun conflict cu Raed Arafat şi că trebuie văzut dacă o astfel de măsură poate fi aplicată, ţinând cont şi că este perioada sărbătorilor de iarnă.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Aritmiile cardiace, tratate prin ablație cu radiofrecvență

Publicat

in

De

Tulburările de ritm cardiac sunt afecțiuni caracterizate prin transmiterea dezorganizată a semnalelor electrice de la nivelul inimii, cu apariția unor bătăi neregulate. Aritmiile sunt frecvent întâlnite la pacienții cu boli cardiovasculare și se împart în mai multe grupe, după tipul de activitate electrică: bradiaritmii (cu frecvență cardiacă scăzută), extrasistole (cu bătăi cardiace suplimentare, în afara ritmului regulat), aritmii supraventriculare (cu origine atrială), aritmii ventriculare (cu origine ventriculară).

În tulburările de ritm, pacienții pot avea diverse acuze: palpitații, durere sau disconfort toracic, respirație dificilă (dispnee), oboseală (fatigabilitate), amețeală, pierderea conștienței (sincopă) și chiar moarte subită. Aritmiile pot avea un impact semnificativ asupra calității vieții și, în unele situații, pot pune viața pacientului în pericol.

Terapia ablativă este o procedură de cardiologie intervențională prin intermediul căreia se distruge țesutul cardiac responsabil de declanșarea unei tulburări de ritm, în scopul eliminării substratului aritmogen, cu ajutorul radiofrecvenței (un curent electric special încălzește o mică porțiune de țesut, pentru a întrerupe circuitul). Ablația prin radiofrecvență este o tehnică revoluționară în tratamentul aritmiilor, în prezent fiind utilizată ca terapie de primă linie în numeroase scheme de tratament al aritmiilor, precum și în cazul pacienților pentru care tratamentul medicamentos nu mai este eficient.

Această procedură se realizează endovascular, utilizând catetere (tuburi subțiri, flexibile, cu electrod) introduse prin abord arterial până la nivelul cordului. Scopul utilizării cateterului este de a efectua inițial o hartă a impulsului electric (mapping). Ulterior, cu ajutorul radiofrecvenței, medicul realizează mai multe puncte cicatriceale pe miocard, obținând un nou traseu, de data aceasta corect, al impulsului electric.

În cazul unor ablații mai complexe, cu grad crescut de dificultate, practicate pentru aritmii precum fibrilația atrială, fluttere și tahicardii cu afectare structurală, este necesară și integrarea imagistică anatomică și funcțională, atât prin crearea de hărți intracardiace (mapping) în timp real, cât și prin suprapunerea imaginii cu cea obținută în prealabil prin tomografie computerizată cardiacă sau rezonanță magnetică cardiacă.

În Centrul de Aritmologie din Spitalul Clinic SANADOR, pacienții pot beneficia de toate tipurile de proceduri diagnostice (studii electrofiziologice simple, cartografiere 3D) și terapeutice (ablații), atât standard, cât și complexe. Intervențiile sunt posibile datorită tehnologiei disponibile: angiograful Philips Azurion 7, cel mai performant tip de angiograf din sud-estul Europei, și sistemul avansat de mapping 3D Carto 3.

Ablația prin radiofrecvență este o procedură minim invazivă, care se realizează în Laboratorul de electrofiziologie din cadrul Departamentului de Cardiologie intervențională SANADOR. Acesta este dotat cu tehnologie de înaltă performanță, cu ajutorul căreia se detectează sursa aritmogenă și se realizează ablația, în condiții de maximă siguranță, cu stricta monitorizare a funcțiilor vitale ale pacientului. Procedura se realizează cu sedare parțială și anestezie locală.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend