Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Victor Ciutacu, replică lui Andrei Pleșu. Votează ‘pro’ sau ‘contra’ lui Dan Puric

Publicat

in

Prezența lui Dan Puric, sâmbătă seară, la Realitatea TV și apoi la Antena 3, a atras critici din partea telespectatorilor. Dezbaterea a devenit virală pe rețelele sociale. Mai mult, au fost reluate acuzațiile că Dan Puric a fost informator al Securității, fapt infirmat de Florian Bichir, membru CNSAS, care a subliniat că Dan Puric are o adeverință de necolaborare cu securitatea. 

Andrei Pleșu l-a criticat pe Dan Puric pe pagina sa de Facebook, unde a scris: “domnul Dan Puric a ieşit din sfera (actoriei, n.n.) unde este cu adevărat competent, înalt competent. A făcut un sindrom de guru. Părerea mea sinceră este că el nu este pregătit pentru acest rol, din două motive. Unu: se simte indecent de bine în el, iar asta se vede din mica pompă profetică a discursului. Doi: n-are cultură suficientă, iar asta se vede din modul cum dă citate. Citatul este nemilos. Felul cum citezi te dezbracă. Regula e să nu citezi mai mult decât citeşti. Domnul Puric recurge frecvent, atât cât l-am urmărit, la nume, probleme şi concepte despre care nu are decât o informaţie de dicţionar, sau din auzite. Nu poţi scoate din pălărie, una-două, pe Toma din Aquino, pe Ambroise Paré, sau pe Platon, dacă nu ai avut cu ei un comerţ cât de cât consistent. Eu unul nu înţeleg de ce face asta domnul Puric. În termeni creştini, i-aş vorbi de ‘slavă deşartă’: vrea să pară altceva decât este. La cât e de inteligent şi de angajat spiritual, aş fi aşteptat să-l văd mai smerit, mai aproape de discursul unui mărturisitor decât de acela al unui gânditor amator. Dar mai e ceva: domnul Puric a adoptat o strategie pedagogică riscantă. Când vrei să educi pe cineva, nu începi prin a-l flata. Dacă vrei ca cineva să înveţe ceva, nu-i spui mereu că n-are nimic de învăţat. Or, domnul Puric încurajează un soi de legendarizare arbitrară a naţiunii, din care rezultă că ea frizează desăvârşirea. Atunci la ce bun s-o mai dăscăleşti? Suntem unici, persecutaţi de tot mapamondul, singurii creştini adevăraţi, speranţa lumii, gloria speciei! Asta e gândire de tip Becali. Domnul Puric n-ar trebui să facă posibile asemenea analogii”. 

Ce scrie Victor Ciutacu

“Nu-s vreun fan al lui Dan Puric și nici nu mă număr printre cei care gustă voluptuoasele teorii ale conspiraționismului care sună atât de bine în interpretarea lui. Dar, văzând ce comandă străvezie și securistică pentru demonizarea lui se derulează în oficinele serviciilor care mai au și neobrăzarea să se intituleze “presă”, începe să-mi pară rău că nu l-am invitat zilele astea să mai stăm la o taină în direct. Dincolo de plăcerea de a da cu flit tuturor snobilor care împart lumea între conformi și neconformi, dacă știi cum să-l abordezi, omul chiar este savuros și ai ce discuta cu el”, a scris jurnalistul Victor Ciutacu, pe pagina sa de Facebook. 

 

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Coronavirus/ 192 patients – in intensive care in 985 hospitalizations

Publicat

in

De

A number of 985 people with COVID-19 are hospitalized in the specialized health units, of whom 192 in intensive care, the Strategic Communication Group (GCS) announced on Wednesday.

In total, 2,695 people confirmed with SARS-CoV-2 infection are in isolation at home and 1,290 are in institutionalized isolation in Romania, GCS said.

At the same time, 22,727 people are in quarantine at home and 84 in institutionalized quarantine.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Romania’s SARS-CoV-2 daily case count rises by 104 in over 30,600 tests performed in last 24 hours

Publicat

in

De

As many as 104 new cases of people infected with SARS-CoV-2 in Romania were recorded in the last 24 hours following 30,600 tests nationwide, the Strategic Communication Group (GCS), the official novel coronavirus communication task force, reported on Wednesday.

These are cases of patients that have not previously tested positive.

As of Wednesday, 1,079,983 cases of people infected with the novel coronavirus were confirmed in Romania. Of these, 1,044,687 were declared cured.

To date, 8,150,910 RT-PCR tests and 1,314,093 rapid antigen tests have been processed nationwide.

In the last 24 hours, 18,032 RT-PCR tests were performed (8,878 based on the case definition and medical protocol and 9,154 on request) and 12,673 rapid antigen tests.

Aside from the newly confirmed cases, following the retesting of patients who were already positive, 43 people were reconfirmed positive.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend