Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Viceprimarul Liviu Ţâroiu recunoaşte că municipiul Câmpulung e la mâna Guvernului dacă ajunge sau nu „azil pentru imigranţi”

Publicat

in

De mai mult timp, la Câmpulung se tot zvoneşte că fosta Unitate de Jandarmi ar putea fi transformată în Centru pentru imigranţi. Cum subiectul zilei şi pe plan naţional este cel al emigranţilor care ar putea ajunge şi în România, şi la Câmpulung spiritele au început să se agite pe acest subiect.
Interesant, că încă de anul trecut, intenţia guvernanţilor a fost aceea de a transforma Câmpulungul, pe care doar l-au muls şi cam atât, în „azil pentru imigranţi”. Chiar reprezentantul primăriei Câmpulung, Liviu Ţâroiu, de voie de nevoie, a recunoscut că au existat discuţii în acest sens.
„Primarul interimar” Ţâroiu vrea să ajungă la Ministerul Administraţiei şi Internelor, dacă nu o face deputatul Gheorghe Marin
Nu este nici pentru prima, dar credem că nici pentru ultima dată când spunem că deputatul Gheorghe Marin este doar „o aspirină” politică ce şi-a văzut doar propriile interese folosindu-se de voturile muscelenilor din Colegiul pe care ar trebui să-l reprezinte.
De când a redevenit parlamentar, social – democratul, Gheorghe Marin nu a arătat că a făcut nimic concret pentru Câmpulung sau vreo localitate a zonei Muscel. Ba, mai mult, şi atunci când i se solicită sprijinul se pare că o face cu încetinitorul sau deloc. Colegul său de partid, aflat la cârma Câmpulungului, Liviu Ţâroiu iţ-a cerut sprijin deputatului pentru rezolvarea „crizei imigranţilor” ce a atins şi Câmpulungul. Că se ştie că de la nivel de zvon numai un pas e până la fapte. Cum a dat, parlamentarul, curs solicitării rămâne să aflaţi din declaraţia viceprimarului cu atribuţii de primar Liviu Ţâroiu:
„Cea mai fierbinte problemă la acest moment este problema emigranţilor. În Câmpulung se vorbeşte foarte mult că ar fi posibil să găzduim, aici, la fosta Unitate de Jandarmi o parte din emigranţii care ar putea fi daţi, prin hotărârea Comunităţii Europene, găzduirii spre România. Vreau să vă spun că până la această oră nu avem nici un fel de adresă oficială precum că cineva ar dori să aducă la Câmpulung imigranţi. Aşa cum am mai spus, în 2014, undeva pe la jumătatea anului, o delegaţie a Ministerului Administraţiei şi Internelor, care a adus în discuţie această posibilitate cu Unitatea de Jandarmi. Noi, am infirmat-o la momentul respectiv şi am rugat să se facă demersuri că nu suntem de acord să primim asemenea cetăţeni în municipiul nostru, dată fiind şi situaţia economico – financiară şi date fiind posibilităţile ca aceşti imigranţi să poată fi integraţi în comunitatea locală. Am avut discuţii şi cu deputatul nostru, Gheorghe Marin, şi sper ca în această săptămână să aibă contacte la nivel de Minister, dacă nu săptămâna viitoare vom fi noi la nivel de Minister vizavi de această problemă. Pe noi ne interesează în mod special ca acea fostă Unitate e Jandarmi să fie ocupată de Poliţia Naţională a Câmpulungului, împreună cu Unitatea de Pompieri din municipiul nostru, pentru că spaţiul necesar este suficient acolo. Astfel am putea rezolva mai multe probleme ale municipiului, astfel că ANAF ar putea să preia clădirea unde funcţionează actual Poliţia Naţională, având i acordul verbal privind această posibilitate din partea Consiliului Judeţean Argeş, iar noi să preluăm cele două clădiri ale Muzeului, pentru a face o singură clădire pentru Muzeu şi să mutăm acolo Serviciul de Evidenţa Populaţiei la nivel de Câmpulung. Astfel, Muzeul ar prelua şi Vila Paul, unde am putea să facem expuneri de obiecte, care stau în conservarea Muzeului pentru că există spaţiu suficient pentru a fi expuse. Am luat legătura şi cu domnul prefect, şi nici la nivel de prefectură nu există nici un fel de solicitare privind această idee. Voi avea o întâlnire cu domnul prefect pentru ca o eventuală solicitare să nu fie viabilă la nivel de Câmpulung. La nivel de ţară există cinci centre pentru imigranţi, care pot prelua numărul pomenit de premier, de circa 1.700 imigranţi. Şi, atunci, nu există un pericol iminent pentru Câmpulung. Probabil că dacă acest fenomen se va extinde e posibil să avem vreo surpriză de acest fel, dar noi vom face toate demersurile necesare pentru a nu avea parte la Câmpulung de aşa ceva”.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

PROFESIONIȘTII LUI PEȘTE – Firma lui Adi Lazăr plantează un stâlp în stradă, cu acordul Primăriei – CARE E ȘMECHERIA

Publicat

in

De

Așa ceva… numai la firma unui fost subprefect poți vedea ! E vorba de firma lui Adrian Lazăr, fost subprefect fără mari realizari dar cu o firmă superacreditată si superautorizată, cică în materie de rețele electrice. Așa de autorizată este încât, prin lucrarea pe care o execută în prezent pe strada Cuza Vodă din Curtea de Argeș, ar trebui ca ANRE să le mai verifice o dată competențele și profesionalismul, mai ales că sunt și extrem de prețoși când vine vorba de contracte pe bani publici.

Fără a intra în termeni tehnici de specialitate, imaginile de mai jos vorbesc de la sine: un stâlp montat cu ani în urmă de adevărații profesioniști este mutat acum de “profesionista” firmă lui Adi Lazar efectiv în stradă, aceeași strada care era deja ingustă iar circulatia se desfășoară cu mari probleme. Aceasta lucare are acordul Primăriei din Curtea de Argeș dar nu stim daca are si acordul proprietarului rețelei de transport ( CEZ DISTRUBUȚIE) pentru a muta stalpii după bunul plac. Argeșenii, la momentul sosirii echipe PROFIT în zonă, s-au arătat extrem de revoltați vazând că, braț la braț cu primăria, firma lui Adrian Lazăr mută stâlpii după poftele unora care au încălcat norme elementare de urbanism atunci cand și-au construit sau extins casele în zonă. Printre cei care au sesizat profesionalismul firmei lui Adrian Lazăr și al primăriei care are ca rezultat plantarea unui stâlp de curent chiar in strada după ce l-au mutat din zona unde se afla initial, se numără și consilierul local Dan Petrescu. Acesta locuiește la câțiva metri de zona unde stîlpii se mută după pofta unora prin intermediul “profesioniștilor” lui Adi Lazăr. ” E bătaie de joc ce se întâmplă acolo, o sfidare a unor reguli făcută de Primărie în parterneriat cu firma fostului subprefect. Și asta pe banii noștri, și asta spre disconfortul cetățenilor doar pentru că interesele unora sunt date in vileag dacă stâlpii de electricitate ar fi montati unde au fost și până acum , și nu în stradă, așa cum vrea domnul Lazăr și domnul primar”, ne-a declarat Dan Petrescu.

În ceea ce ne privește, după ce am vazut minunea cu ochii noștri, am solicitat cateva păreri avizate si de la 2 oameni de afaceri cu firme de specialitate acreditate de ANRE dar care nu prea au contracte cu statul- asa cum are cea a lui Adian Lazăr. Raspunsul lor a fost unul care spune multe: o firma cu adevarat acreditata de ANRE nu ar fi executat lucrarea așa cum apare în poze si ar fi avut datoria sa informeze beneficiarul – adică primăria in acest caz – despre probleme, fie ele incluse intr-un anume proiect, și ar fi cerut să fie remediate în acord cu normativele tehnice și nu cu interesele unora. Reprezentantii CEZ încă nu ne-au raspuns solicitarii de a prezenta un punct de vedere.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Mircea Coșea, analist economic: ‘Nu există scuză să nu mărești alocațiile. Să mărești alocațiile cu 10 lei e o rușine!’

Publicat

in

De

Mircea Coșea, profesor la Academia de Studii Economice din București a declarat  „Nu există scuză să nu mărești alocațiile. Să mărești alocațiile cu 10 lei e o rușine!”, a punctat Mircea Coșea.

Mircea Coșea, despre importanța creșterii alocațiilor pentru copii

„Ceea ce se întâmplă cu alocațiile e un act de atentat la ființa poporului român. Apare ca un lucru minor, dar alocațiile reprezintă un element cuprins în politica demografică. Cea mai mare bombă, cel mai mare pericol pentru națiunea română e demografia.

Noi suntem în situația ca, în 10 – 15 ani, să ne reducem catastrofal populația. Trebuie făcute eforturi masive pentru creșterea natalității și pentru creșterea și educarea copiilor. Sacrificiul celor două miliarde sau câte or fi nu conteză, trebuie dați banii de oriunde și oricum imediat, ca aceste alocații să fie plătite ca un element firav, dar care contează în blocara acestei descreșteri catastrofale a numărului de români.

Suntem într-o situație dificilă, iar această zgârcenie contabilă de a economisi niște bani să nu mărești alocația mi se pare un lucru care nu arată înțelegerea gravității situației în care ne aflăm. Nu există scuză să nu mărești alocațiile. Să mărești alocațiile cu 10 lei e o rușine!”, a declarat profesorul Mircea Coșea, conform b1.ro.

Vezi și:

Alina Gorghiu, mesaj tranșant despre mărirea pensiilor și alocațiilor: ‘Nu ne putem hrăni cu iluzii false, ci trebuie să prezentăm oamenilor realitatea’

Kelemen Hunor, despre scandalul măririi alocațiilor pentru copii: ‘Scuze pentru această încurcătură, vom corecta asta, e obligația noastră’

Ludovic Orban, mesaj tranșant: ‘Alocațiile vor crește de la 1 ianuarie 2022. Aceasta este decizia coaliției’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend