Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Viceprimarul cu atribuţii de primar la Câmpulung, Liviu Ţâroiu, nu vrea refugiaţi în municipiu, dar nu poate spune refuza Ministerul de Interne!

Publicat

in

Viceprimarul cu atribuţii de primar al Câmpulungului a acordat un scurt interviu pentru Ziarul Profit în care a vorbit de trei dintre multele probleme ale municipiului.
Domnule viceprimar, unul dintre cele mai fierbinţi subiecte ale Câmpulungului, la această oră, este problema refugiaţilor. Vor fi aduşi sau nu la Câmpulung?
„Nu ştiu ce să vă spun. Important este că, deocamdată, România nu s-a hotărât ce va face, care va fi numărul. Nu am primit nimic oficial, până la această oră, că noi ar trebui să primit refugiaţi. Am discutat şi cu prefectul ca să avem o întâlnire cu ministrul Oprea, care este cel mai în temă să ne spună. Vedeţi că numărul lor a crescut. Ce pot să spun, din informaţiile pe care le am, este că municipiul Câmpulung nu a fost încă băgat în lista centrelor de cazare pentru refugiaţi.
O să discutăm şi la partid, o să discutăm şi la judeţ, unde vom spune că noi, categoric, ne opunem şi ne vom pune ideii de a avea refugiaţi la Câmpulung. Şi aici sunt mai multe motive: siguranţa cetăţenilor, faptul că ar ca oamenii de afaceri locali să fie tentaţi să angajeze din refugiaţi şi astfel să fie lezaţi câmpulungenii fără loc de muncă. Nici legislaţia nu este clară. Noi, ne vom opune ideii de a se aduce refugiaţi la Câmpulung, dar dacă se va stabili de la Ministerul de Interne acest lucru, noi nu putem face mare lucru”.
O altă problemă stringentă este situaţia proiectului Kretzulescu. Ce se mai întâmplă cu proiectul în condiţiile în care juridic problema este de durată?
„La prima înfăţişare de la Judecătoria Câmpulung reprezentanţii constructorului nu s-au prezentat invocând faptul că nu au primit citaţia. Casa noastră de avocatură a făcut cerere de transferare la Tribunalul Piteşti, Judecătoria Câmpulung neavând nici competenţe pentru un astfel de proces.
Suntem în discuţie cu managementul şi proiectantul ca să vedem ce vom face pe viitor, pentru că este mult mai sigur că finanţarea europeană va fi pierdută. Ne facem temele cum vom împărţi pentru viitor proiectul. Vor fi trei proiecte, unul Parcul Kretzulescu şi Grădina Publică, ce vor fi finalizate din bani de la Bugetul local, şi un alt proiect pentru clădirea băilor. Va trebui să discutăm în Consiliul Local să facem studiile de fezabilitate şi să continuăm lucrările pentru a putea finaliza cele două parcuri şi a face ceva în privinţa clădirii băilor unde s-au făcut nişte lucrări şi ar putea fi afectate de sezonul rece.
În privinţa fondurilor de la Uniunea Eurpeană, acestea sunt ca şi pierdute şi vom fi nevoiţi să dăm banii cheltuiţi înapoi. Avem capacitatea de a restitui banii şi de a finaliza în primă fază parcurile. Vinovaţii îi vom trage la răspundere, principalul vinovat fiind constructorul pe care deja l-am acţionat în judecată şi o parte din sumă va trebui să o recuperăm de la el”.
Recent aţi avut un nou termen în procesul pe care-l aveţi cu Consiliul Local Câmpulung. Sunteţi optimist?
„Dacă nu eram optimist că voi câştiga nu făceam cheltuieli cu avocaţii. Eu, susţin că am dreptate. Ei, au greşit efectiv în abordarea din Consiliul Local, pentru trebuia să îmi dea dreptul la apărare şi l-au anulat din Hotărâre, ceea ce era clar că respectiva Hotărâre nu e legală”.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

PROFESIONIȘTII LUI PEȘTE – Firma lui Adi Lazăr plantează un stâlp în stradă, cu acordul Primăriei – CARE E ȘMECHERIA

Publicat

in

De

Așa ceva… numai la firma unui fost subprefect poți vedea ! E vorba de firma lui Adrian Lazăr, fost subprefect fără mari realizari dar cu o firmă superacreditată si superautorizată, cică în materie de rețele electrice. Așa de autorizată este încât, prin lucrarea pe care o execută în prezent pe strada Cuza Vodă din Curtea de Argeș, ar trebui ca ANRE să le mai verifice o dată competențele și profesionalismul, mai ales că sunt și extrem de prețoși când vine vorba de contracte pe bani publici.

Fără a intra în termeni tehnici de specialitate, imaginile de mai jos vorbesc de la sine: un stâlp montat cu ani în urmă de adevărații profesioniști este mutat acum de “profesionista” firmă lui Adi Lazar efectiv în stradă, aceeași strada care era deja ingustă iar circulatia se desfășoară cu mari probleme. Aceasta lucare are acordul Primăriei din Curtea de Argeș dar nu stim daca are si acordul proprietarului rețelei de transport ( CEZ DISTRUBUȚIE) pentru a muta stalpii după bunul plac. Argeșenii, la momentul sosirii echipe PROFIT în zonă, s-au arătat extrem de revoltați vazând că, braț la braț cu primăria, firma lui Adrian Lazăr mută stâlpii după poftele unora care au încălcat norme elementare de urbanism atunci cand și-au construit sau extins casele în zonă. Printre cei care au sesizat profesionalismul firmei lui Adrian Lazăr și al primăriei care are ca rezultat plantarea unui stâlp de curent chiar in strada după ce l-au mutat din zona unde se afla initial, se numără și consilierul local Dan Petrescu. Acesta locuiește la câțiva metri de zona unde stîlpii se mută după pofta unora prin intermediul “profesioniștilor” lui Adi Lazăr. ” E bătaie de joc ce se întâmplă acolo, o sfidare a unor reguli făcută de Primărie în parterneriat cu firma fostului subprefect. Și asta pe banii noștri, și asta spre disconfortul cetățenilor doar pentru că interesele unora sunt date in vileag dacă stâlpii de electricitate ar fi montati unde au fost și până acum , și nu în stradă, așa cum vrea domnul Lazăr și domnul primar”, ne-a declarat Dan Petrescu.

În ceea ce ne privește, după ce am vazut minunea cu ochii noștri, am solicitat cateva păreri avizate si de la 2 oameni de afaceri cu firme de specialitate acreditate de ANRE dar care nu prea au contracte cu statul- asa cum are cea a lui Adian Lazăr. Raspunsul lor a fost unul care spune multe: o firma cu adevarat acreditata de ANRE nu ar fi executat lucrarea așa cum apare în poze si ar fi avut datoria sa informeze beneficiarul – adică primăria in acest caz – despre probleme, fie ele incluse intr-un anume proiect, și ar fi cerut să fie remediate în acord cu normativele tehnice și nu cu interesele unora. Reprezentantii CEZ încă nu ne-au raspuns solicitarii de a prezenta un punct de vedere.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Mircea Coșea, analist economic: ‘Nu există scuză să nu mărești alocațiile. Să mărești alocațiile cu 10 lei e o rușine!’

Publicat

in

De

Mircea Coșea, profesor la Academia de Studii Economice din București a declarat  „Nu există scuză să nu mărești alocațiile. Să mărești alocațiile cu 10 lei e o rușine!”, a punctat Mircea Coșea.

Mircea Coșea, despre importanța creșterii alocațiilor pentru copii

„Ceea ce se întâmplă cu alocațiile e un act de atentat la ființa poporului român. Apare ca un lucru minor, dar alocațiile reprezintă un element cuprins în politica demografică. Cea mai mare bombă, cel mai mare pericol pentru națiunea română e demografia.

Noi suntem în situația ca, în 10 – 15 ani, să ne reducem catastrofal populația. Trebuie făcute eforturi masive pentru creșterea natalității și pentru creșterea și educarea copiilor. Sacrificiul celor două miliarde sau câte or fi nu conteză, trebuie dați banii de oriunde și oricum imediat, ca aceste alocații să fie plătite ca un element firav, dar care contează în blocara acestei descreșteri catastrofale a numărului de români.

Suntem într-o situație dificilă, iar această zgârcenie contabilă de a economisi niște bani să nu mărești alocația mi se pare un lucru care nu arată înțelegerea gravității situației în care ne aflăm. Nu există scuză să nu mărești alocațiile. Să mărești alocațiile cu 10 lei e o rușine!”, a declarat profesorul Mircea Coșea, conform b1.ro.

Vezi și:

Alina Gorghiu, mesaj tranșant despre mărirea pensiilor și alocațiilor: ‘Nu ne putem hrăni cu iluzii false, ci trebuie să prezentăm oamenilor realitatea’

Kelemen Hunor, despre scandalul măririi alocațiilor pentru copii: ‘Scuze pentru această încurcătură, vom corecta asta, e obligația noastră’

Ludovic Orban, mesaj tranșant: ‘Alocațiile vor crește de la 1 ianuarie 2022. Aceasta este decizia coaliției’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend