Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Viceprimar si secretar ai unei primarii din Arges trimisi in judecata

Publicat

in

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

MARINESCU CATELUȚA, secretar al Primăriei comunei Șuici, județul Argeș, la data faptelor, în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de:
– folosirea sau prezentarea cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene,
– înșelăciune,

GĂBRIAN CONSTANTIN și STĂTICĂ ION, viceprimar respectiv inspector în cadrul Primăriei comunei Șuici, județul Argeș, în sarcina cărora s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de:
– complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene,
– complicitate la înșelăciune,
– fals intelectual.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2011, inculpata Marinescu Cateluța, în calitate de reprezentant al Asociației Crescătorilor de Animale și Producție Vegetală Șuici, beneficiind de ajutorul celorlalți doi inculpați, a folosit documente false, inexacte și incomplete în relația cu Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură, aspecte care au condus la obținerea unui sprijin financiar în valoare de 269.134,88 lei, reprezentând fonduri din bugetul general al Uniunii Europene și plăți naționale directe complementare din bugetul național.
Concret, inculpata a depus la instituția respectivă un contract de concesiune încheiat în stare de conflict de interese, nul absolut și o adeverință completată în fals, de ceilalți doi inculpați, în care se atestau împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că, numărul de animale deținute de asociație, nu avea corespondent în situația reală.

Precizăm că inculpații au mai fost trimiși în judecată într-un alt dosar penal pentru fapte similare.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – Centrul Județean Argeș s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 269.134,88 lei, precum și dobânzile și penalitățile datorate până la data efectuării plății integrale a debitului.

În cauză, a fost instituită măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor mobile și imobile ce aparțin inculpaților Găbrian Constantin și Stătică Ion, până la concurența sumei de 269.134,88 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Argeș, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.


Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Arhiepscopia Argeșului își face ONG – Se va numi FUNDAŢIA „CALINIC ARGEŞEANUL”

Publicat

in

De

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a decis, pentru o mai buna activitate de întrajutorare și gestionare a misiunilor cu caracter social, să înființeze propriul ONG. Acesta se va numi FUNDAŢIA „CALINIC ARGEŞEANUL”. O fundație este o persoană juridică de drept privat fără scop patrimonial. O fundație sau deasemenea fundație caritabilă, este o categorie de organizații nonprofit sau de încredere caritabilă care va oferi în mod obișnuit finanțare și sprijin persoanelor fizice sau pentru alte organizații caritabile prin granturi, dar se pot angaja direct în activități caritabile. 

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

RESTAURANT DOMNESC ANGAJEAZA

Publicat

in

De

SC. TACTIC SOCIAL EVENTS S.R.L (RESTAURANTUL DOMNESC), cu sediul in Curtea de Arges, angajeaza lucrator bucatarie.

Detalii la nr. de telefon: 0727364716

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend