Conecteaza-te cu noi

Administratie

Vezi motivul pentru care primarul Mioveniului a trimis o scrisoare de multumire politiei

Publicat

in

Zilele oraşului Mioveni, desfăşurate în perioada 26-29 iunie, s-au dovedit a fi şi în acest an un succes, autorităţile locale marcând, printr-o suită de evenimente culturale, artistice şi sportive, 530 de ani de atestare documentară.
Cu acest prilej, primarul oraşului, Ion Georgescu, a ţinut să mulţumească tuturor celor care au contribuit la buna organizare şi desfăşurare a manifestarilor cuprinse în programul din acest an al “Zilelor oraşului Mioveni.”
“Doresc să transmit în mod oficial mulţumiri tuturor forțelor de ordine, polițiștilor, jandarmilor și agenților de poliție locală din Mioveni, care au asigurat permanent paza, protecția și ordinea în oraş, Serviciului Judeţean de Ambulanţă Argeş, sponsorilor, angajaţilor Primăriei și ai instituțiilor subordonate, reprezentanţilor mass-media pentru promovarea evenimentului şi, nu în ultimul rând, miilor de locuitori  care au fost prezenți în fiecare seară de spectacol”.

 

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

ARGEȘ | Fetiță de 2 ani căzută de la etajul doi al unui bloc – S-A DESCHIS DOSAR PENAL

Publicat

in

De

Incident teribil în aceasta dimineață, pe strada 1 Mai din Mioveni, anunțat printr-un apel la 112. O fetiță de 2 ani a cazut în gol de la etajul II al unui bloc din Mioveni. Aceasta a suferit multiple traumatisme și este semiconștientă. Paramedicii SMURD au preluat o și o transportă de urgență la spital.

Compartimentul Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș este abilitat să comunice următoarele:

În dimineața zilei de 23 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au fost sesizați, prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că o fetiță de 2 ani, ar fi căzut de la etajul 2 al unui bloc din Mioveni. La fața locului s-a deplasat un echipaj medical, care a preluat-o pe minoră, politraumatizată și a transportat-o la Spitalul de Pediatrie. Polițiștii efectuează cercetări, pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale care se impun, fiind întocmit dosar penal, conform art. 196 din Codul Penal.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

ACTUAL

LUPTA ANTICOVID în ARGEȘ: 2000 argeșeni verificați, 183 firme și sute de amenzi, în doar 24 ore

Publicat

in

De

Poliţiştii argeşeni sunt în continuare la datorie, alături de jandarmi, pompieri, poliţişti locali şi reprezentanţi ai altor autorităţi, cu care acţionează în sistem integrat, pentru prevenirea răspândirii şi combaterea infectării cu coronavirus.

În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au desfășurat 24 de acţiuni punctuale, dintre care 21 au fost organizate independent de către poliţişti, 2 organizate împreună cu I.J.J. Argeş şi una cu alte structuri.
Aproape 2.000 de persoane, precum și 178 de mijloace de transport persoane au fost verificate în cadrul activităților.
De asemenea, în ultimele 24 de ore, au fost verificate 183 de societăți comerciale, unde poliţiştii, alături de celelalte structuri cu care acționează în sistem integrat, au instruit reprezentanţii tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale verificate cu privire la măsurile dispuse pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului.
Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii argeşeni au aplicat, conform Legii 55/2020, un număr de 224 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 14.500 de lei, după cum urmează:

  • 194 de sancțiuni, în valoare de 11.000 de lei, ca urmare a nepurtării sau purtării necorespunzătoare a măștii;
  • 28 de sancțiuni, în valoare de 1.500 de lei, ca urmare a nerespectării interdicțiilor de deplasare;
  • două sancțiuni, în valoare de 2.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantinare.

În ziua de 20 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, împreună cu polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, au acționat pentru verificarea respectării normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului și a celor sanitar-veterinare, la trei societăți comerciale din categoria restaurantelor/barurilor, nefiind constatate nereguli.
De asemenea, au fost prelucrate prevederile Hotărârii Guvernului nr. 1090/2021, (publicată în Monitorul Oficial nr. 962/07.10.2021), ale Legii nr. 55/2020 și ale Hotărârilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Argeș.

În ziua de 20 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Tigveni au acționat, pe raza de competență, pentru respectarea măsurilor dispuse prin instituirea stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV 2.
Au fost verificare 4 societăți comerciale, precum și 14 autovehicule, dintre care 3 pentru transport public de persoane.
În urma abaterilor constatate în cadrul acțiunii, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale toate cu avertisment, dintre care 4 sancțiuni conform Legii 55/2020 și o sancțiune conform OUG 195/2002.
De asemenea, polițiștii au desfășurat acțiuni de prevenire pentru informarea populației despre noile măsuri instituite cu privire la combaterea răspândirii virusului SARS-COV2, în special pe raza comunelor Poienarii de Argeș și Ciofrângeni, unde a fost instituită carantina săptămânală.

În ziua de 20 octombrie a.c., polițiștii Biroului Siguranță Școlară, împreună cu polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor și polițiștii Secției nr. 1 Poliție Pitești, au acționat pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-COV-2, în zona adiacentă a trei unități de învățământ de pe raza municipiului Pitești.
Polițiștii au acționat pentru verificarea respectării măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID–19 la intrarea/ieșirea elevilor de la cursuri, precum și obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice sau stații pentru transport în comun.
În urma celor constatate, au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale, persoanelor depistate că nu purtau masca de protecție.

În ziua de 20 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au acționat, pe raza de competență, pentru respectarea măsurilor dispuse prin instituirea stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV 2.
Au fost verificate șapte săli de jocuri de noroc, precum și spațiile publice aglomerate, ocazie cu care au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale, în valoare de 500 de lei, conform Legii 55/2020.

În ziua de 20 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș au acționat și pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-COV-2 și au aplicat 12 sancțiuni contravenționale, în valoare de 500 de lei, conform Legii 55/2020.
Polițiștii au depistat un bărbat de 57 de ani, care efectua transport de persoane, pe raza localității Cerbu, fără a purta masca de protecție.
În urma celor constatate, bărbatul a fost sancționat contravențiomal cu amendă în valoare de 500 de lei, conform Legii 55/2020.

În ziua de 20 octombrie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Rucăr care efectuau verificarea la domiciliu a persoanelor față de care au fost dispuse măsuri de izolare/carantină, au constatat că un bărbat de 36 de ani, din Stoenești, nu a respectat măsura carantinării la adresa declarată.
Ca urmare a celor constatate, acesta a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeș.

În ziua de 20 octombrie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Rucăr care efectuau verificarea la domiciliu a persoanelor față de care au fost dispuse măsuri de izolare/carantină, au constatat că un bărbat de 34 de ani, din Stoenești, nu a respectat măsura carantinării la adresa declarată.
Ca urmare a celor constatate, acesta a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeș.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend