Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Vezi diferența între seturile de creioane colorate profesionale și cele normale

Publicat

in

Creioanele colorate profesionale pentru artisti, difera destul de mult de creioanele normale, in mai multe moduri, mai ales cel al calitatii, cele pentru profesionisti contin o cantitate mai mare de pigmenti si mai putin liant in timp ce la modelele normale normale acest lucru este invers.

Continutul marit de pigment confera unor creioane colorate pe set pentru artisti culori mai vibrante si mai intense o colorare excelenta pe foile de hartie speciale si o impregnare ce seamana in anumite moduri chiar cu pictura, avand un strat mult mai intens, iar corpul acestora este confectionat intotdeauna din lemn de calitate superioara, pe de alta parte creioanele normale nu pot crea desene cu un impact atat de mare si nu sunt atat de bogate in culori, deoarece au mai putin pigment de culoare.

O caracteristica a acestora o reprezinta combinatia miezului cu ceara, argila si alte ingrediente ce le fac mai moi si usor de utilizat, iar cele definite ca fiind pentru artisti pot crea variatii de nuante, tranzitia usoara de la lumina la intuneric si alte astfel de proceduri pe care acestia le utilizeaza in crearea operelor de calitate la care lucreaza.

Rezistenta la lumina a creioanelor colorate este importanta, in cazul in care cele simple sunt expuse razelor puternice ale soarelui, acestea se pot decolora usor si nu mai expirma acelasi grad de intensitate, pe langa cele scumpe ce se gasesc intr-un set de creioane colorate exclusivist, acestea vor dura mai mult, iar nuantele sunt nelimitate, se pot gasi si pana la 150 culori diferite intr-o singura trusa ceea ce este extraordinar pentru pasionatii de desen. Acestea sunt recomandate daca hobbyul dumneavoastra s-a transformat intr-o sursa de venit si doriti sa le valorificati veti avea nevoie de cele mai bune produse pentru aceste actiuni, astfel incat calitatea sa fie una deosebita.

Creioanele ce se folosesc pentru scoala la clasele primare sau pentru gradinite sunt diferite si au un pret mult mai mic, acestea se gasesc pe set de maxim douazeci si patru de bucati ce sunt mai mult decat suficiente pentru activitatile creative a celor mici, astfel brandurile mai cunoscute precum Daco, Ecada, Milan sunt confectionate din lemn de calitate din paduri certificate si sustenabile, avand un corp extrem de rezistent mai ales ca cei mici le vor supune la numite socuri si caderi repetate.

Forma lor are diferite scopuri pe langa confortul pe care il confera in momentul in care sunt utilizate des, de exemplu cele cu, corp hexagonal si triunghilar sunt ideale pentru ca nu permit rotirea si caderea lor de pe masuta sau banca, iar cele rotunde se pot rostogoli mai usor, astfel in alegerea acestora acesta este un criteriu pe care profesorii il iau in considerare atunci cand va trimit o lista de rechizite.

Alege pentru acestea o ascutitoare electrica pentru creioane, mai ales daca aveti un numar mare de astfel de obiecte este destul de inconfortabil sa le luati pe rand pentru a le ascutii manual, indicat este sa gasiti una ce permite introducerea atat a creioanelor obijnuite cat si a celor groase, forma varfului se poate selecta in mod normal din butonul pe care acestea il prezinta pe una din laturi.

De cate tipuri sunt creioanele colorate ?

Acestea se pot clasifica pe langa prezentarea de mai sus in mai multe modele ce permit abordari diferite asupra stilurilor de folosinta, in asa fel incat se pot folosi ca si acuarele, cele ce au mina usor de dizolvat in apa, dupa aplicare se pot intinde cu ajutorul unei pensule ce este imbibata in apa, are proprietati uimitoare de acoperire, si creaza o pelicula de culoare semitransparenta.

Creioanele de tip cerate au corpul integral realizat din ceara si adaugat pigmentii de culoare, iar la atingerea pe foaie acestea acopera intr-o masura medie, acest tip este mai putin utilizat, dar foarte apreciat in gradinite deoarece sunt usor de utilizat si atrag atentia mult mai repede pentru copii, iar varful acestora nu este unul tare, deci nu exista alte riscuri atunci cand sunt folosite in mod frecvent.

Bicolorele sunt precum cele ce se folosesc in mod frecvent, dar mina acestora este pe jumatate o culoare, iar la celalalt capat o alta culoare, astfel se poate economisi spatiu si in acelasi timp genereaza costuri mai mici avand doua nuante intr-un singur corp.

Mai mult ca sigur ati intalnit creioane colorate ce au la baza ulei, ce este utilizat pentru legarea pigmentului, ce se poate distribuii uniformizat pe cartile de colorat, mina lor este una medie spre moale, dar mult mai ferme decat cele cerate, se pot folosi si in combinatie cu alte modele pentru a putea creiona o opera mixta, iar unii artisti prefera o aplicare mai restransa a culorilor deoarece in mod cert confera un control marit, avantajul lor este acela de a avea mina foarte tare si nu exista riscul de rupere repetata.

Modelele grafice au mina doar din grafit si se utilizeaza in mod uzual pentru crearea de schite pe caietele special concepute pentru acest tip de arta, mina poate fii sub diferite duritati, de la cele moi de tip 2B pana la cele mai dure HB-uri, radiera este foarte importanta atunci cand doriti sa retusati ceva, este indicat sa folositi una moale pentru a nu afecta hartia, iar aici sunt recomandate cele de la Factis, deoarece oferta cea mai buna experienta pentru proiectele dvs.

O radiera electrica te poate ajuta in conturarea diferitelor forme fara prea mare efort, aceasta este pe baza de baterii, iar partea cu guma suficient de ingusta pentru a putea actiona in locurile dorite.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Marcel Vela face scut în jurul lui Ludovic Orban: ‘Guvernul condus de președintele PNL a dovedit competență, curaj și patriotism. A avut priceperea să salveze vieți’

Publicat

in

De

Președintele PNL Caraș-Severin, Marcel Vela, a reafirmat că organizația județeană pe care o conduce îl va susține pe Ludovic Orban pentru funcția de președinte al PNL la congresul din luna septembrie.

Am avut o şedină a organizaţiei judeţene, a Colegiului director, în care am stabilit data alegerilor în filială,  norma de reprezentare pentru fiecare organizaţie şi calendarul de alegeri în fiecare  organizaţie în cele 77 de UAT-uri din judeţul Caraş-Severin, din Banatul de munte.  În acelaşi timp, în cadrul şedinţei, ne-am exprimat încă o dată susţinerea pentru domnul preşedinte Ludovic Orban ca  şi candidat la Congresul din septembrie şi eu ca preşedinte sunt alături de domnia sa, în echipa sa şi filiala şi-a manifestat, aşa cum ştiţi, ca şi în viitor, la competiţia din luna septembrie, să fim alături de domnia sa.

Argumentele sunt foarte multe. Pot spune doar că a dovedit ca premier, în cel mai dramatic an al României de după Al Doilea Război Mondial că a avut curajul şi priceperea  să salveze vieţi. O spun în cunoştinţă de cauză şi nu doresc să intru în argumente, în probe, în motive”, a declarat Marcel Vela.

Vela a adăugat că, făcând parte din echipa guvernamentală a lui Ludovic Orban, ca ministru de Interne, este normal să rămână alături de acesta.

Sunteţi cu toţii la curent cu orice eveniment, orice acţiune a Guvernului României care a dovedit, un guvern liberal condus de preşedintele Ludovic Orban şi competenţă, şi curaj, şi patriotism. Făcâd parte din aceatsă echipă condusă de premierul Ludovic Orban mi se pare normal să rămân alături de domnia sa şi să luptăm alături pentru o lume mai bună, o Românie dezvoltată şi o perspectăvă mai dezvoltată pentru toţi compatrioţii noştri”, a declarat Marcel Vela, conform news.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Sorin Cîmpeanu, despre ora de educație sexuală: ‘Este foarte bună. Cuvântul sexual, pentru acei părinți care sunt mai puțin pregătiți, poate să genereze foarte facil idei preconcepute’

Publicat

in

De

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat despre introducerea orei de educația sexuală, în școli, că este una foarte bună și că elevii ar trebui să se înscrie din start la acest curs opțional.

În momentul de faţă aşa se numeşte, chiar dacă ştiu foarte bine că programa şi de educaţie sanitară cuprinde toate aceste noţiuni. Deja de la clasa a XI-a, lucrurile încep să fie foarte complexe în această programă pe partea de educaţie sexuală. Este vorba, însă, de un număr foarte mic de copii, disciplina fiind una opţională, care urmează această disciplină, educaţia sanitară cu componenta de educaţie sexuală”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a adăugat că nu are nicio emoţie cu această titulatură, deşi pentru unii părinţi ar putea genera idei preconcepute.

Nu am nicio emoţie cu această denumire chiar dacă acest cuvânt, sexual, pentru acei părinţi care sunt mai puţin pregătiţi poate să genereze foarte facil idei preconcepute. Este vorba de educaţie sexuală. Poate ar fi fost mai fericită o denumire mai explicită care să îi ajute şi pe cei care nu intră în profunzimea lucrurilor, ci se uită doar la denumiri. Zic, poate, dar e foarte în regulă aşa, eu, personal, nu am niciun fel de problemă. Eu cred că bine ar fi să fie înscrişi din start pentru această disciplină, urmând ca în cazul în care părinţii au rezerve să poată formula cereri de retragere de la această disciplină, motivate sau nu, dar punctual”, a declarat Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei este de părere că actuala programă de educaţie sanitară este una foarte bună.

Ar trebui mers pe programa deja existentă. Programa de educaţie sexuală, inclusă în cea de educaţie sanitară, este foarte bună, este gradual începând de la clasele mici până la lucrurile foarte complexe, în anii terminali de liceu”, a explicat ministrul, conform news.ro.

Sprin Cîmpeanu consideră că profesorii de biologie şi personalul medical care are competenţe ar trebui să predea aceste cursuri.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend