Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Vești URIAȘE pentru pacienții cu hepatită: Cei cu fibroză FO și adolescenții vor avea parte de tratament

Publicat

in

Reprezentantul CNAS, Roxana Radu, a anunțat că începând cu noul contract cost-volum vor beneficia de tratamentul fără interferon și pacienții care au fibroză F0, adică cei cu hepatită în fază incipientă și că începând cu acest an vor primi tratament și adolescenții cu vârste între 12 și 18 ani, informează mediafax.ro.

„Este ceea ce ne-am propus încă din anul 2015, atunci părea că o să dureze mult până o să ajungem la această fază, dar iată că am ajuns”, a declarat Roxana Radu.

Citește și: Radu Tudor denunță un atentat la securitatea României! Celebrul jurnalist atacă Guvernul

Reprezentantul CNAS a declarat în cadrul aceluiași eveniment și faptul că înceând cu acest an, acces la tratament vor mai avea acces și copiii și adolescenții cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani, dar și pacienții care nu au răspuns la tratament cu terapiile cu antiviralele cu acțiune directă.

Ea a concluzionat spunând că se fac eforturi serioase de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate pentru a nu exista nicio pauză între actualul contract și începerea noului contract. Actualul contract cost-volum va expira la sfârșitul lunii august.

Citește și: Omul lui Ponta o face de râs pe Viorica Dăncilă! Ieșire, după decizia privitoare la candidatura sa .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Liderul tineretului ALDE, mâhnit de decizia Guvernului privind restaurantele: ‘Haosul din guvernarea Orban ne duce într-o situație de-a dreptul halucinantă’

Publicat

in

De

Co-președintele ALDE București, Claudiu Daniel Catană, acuză că „tupeul lui Orban depășește orice limită”, asta pentru că „încă o dată și-a arătat disprețul față de domeniul HoReCa, grav afectat de criza de coronavirus, prin declarațiile de aseară de la televiziune prietenă”

„După ce în urmă cu 2 luni a spus senin că pentru el sectorul HoReCa e irelevant pentru că nu contribuie suficient la PIB, acum, Orban, cu tupeu, după o lună și jumătate de stare de urgență, vine și le spune patronilor de restaurante că vor pune la punct un grup de lucru în care să discute condițiile de redeschidere a restaurantelor! Cât tupeu să ai să spui după atâta timp că abia acum analizezi condițiile pentru redeschiderea restaurantelor? De peste 2 luni cei din sectorul HoReCa cer Guvernului să vină cu soluții pentru redeschiderea restaurantelor, dar Orban și gașca îi ignoră! Restaurantele trebuiau deschise de la 1 iulie, dar domnii Orban și Tătaru au decis, prin voința proprie, că nu e cazul, punând în pericol mii de afaceri în domeniu și zeci de mii de locuri de muncă!

Prin tot ce face, Orban arată clar cât de puțin contează pentru Guvern faptul că firmele din industria ospitalității sunt multe deja cu un picior în groapa falimentului!

”Avem disponibilitatea de a deschide, daca se ajunge la o intelegere privind un set de reguli”, asta spune arogant ca un stăpân de moșie Orban.

Dle Orban, accidental ajuns premier, de 2 luni de zile cei din domeniul HoReCa spun că sunt gata să implementeze TOATE regulile de protecție, doar pentru a putea redeschide restaurantele, ca să nu intre în faliment!”, se arată pe pagina de Facebook a lui Daniel Catană.

Șeful tineretului ALDE, Daniel Catană, a mai spus că „haosul din guvernarea Orban ne duce într-o situație de-a dreptul halucinantă: avem hoteluri, pensiuni deschise, dar nu avem restaurante pentru turiști!”

„Cât de lipsit de minte să fii? Iar în condițiile astea, Orban le cere românilor să își facă în țară concediile. Și cum ar trebui să facă? Își iau în geamantan și o pâine și niște salam, ca să aibă ce să mănânce?

Întrebarea e simplă: de ce până acum nu s-a discutat și stabilit un astfel de set de reguli? Probabil pentru că lui Orban îi place mai mult să bea în biroul de la Guvern decât să meargă la restaurant, unde se cere o minimă etichetă!”, a conchis co-președintele ALDE București.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Președintele executiv al PMP trage un semnal de alarmă: situație INCREDIBILĂ la Târgu Mureș

Publicat

in

De

Președintele executiv al PMP, Marius Pașcan, trage un semnal de alarmă și arată că produsele din Ungaria sunt promovate intens la Târgu Mureș, în marile magazine, asta în timp ce legea obligă comercianții să aducă pe rafturi, în mod echilibrat, și produse românești.

Situație inadmisibilă la Târgu-Mureș:
Somnul NAȚIUNII naște monștri!

În urmă cu ceva vreme, pledam hotărât în Parlamentul României pentru o lege care să aducă pe rafturile marilor rețele comerciale, a supermarketurilor, în mod echilibrat și produse românești. A trecut legea iar mai apoi a început circul. Presiuni din toate direcțiile, că legea este discriminatorie, că favorizează împotriva normativelor europene produsele românești, că producătorii români nu sunt capabili să asigure consecvența și constanța aprovizionării, au început asalturi ale multinaționalelor, avertizări din partea Uniunii Europene în privința declanșării procedurilor de infringement împotriva României. O întreagă tevatură…
Legea deși adoptată de Parlament nu a fost niciodată respectată. Instituțiile statului român s-au plecat „ghiocel”, unii funcționari publici ai statului își demonstrează „vitejia” doar la revendicări salariale, în rest nu au nicio treabă cu datoria pentru a asigura respectarea normativelor privitoare la protejarea producătorilor români. Astfel, legea a devenit inutilă. În acest context, din păcate, România a devenit o țară care exportă materie primă și importă tot mai multă hrană. Consider că este inadmisibil ca, într-o țară considerată eminamente agrară, să se înregistreze importuri masive de produse alimentare. România a înregistrat în 2019 un deficit de 1,225 miliarde de euro în comerțul cu produse agroalimentare, în creștere cu peste 8% față de 2018.

În acest an, Parlamentul a adoptat Legea nr. 28/2020 pentru modificarea și completarea Legii nr. 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare. Această lege, adoptată în temeiul unui proiect inițiat de un senator PNL, proiect amendat substanțial în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice, pe baza consultărilor cu Comisia Europeană, a eliminat sintagmele carne românească, produs românesc, care sunt pietrele de temelie pentru protejarea producătorilor români de produse alimentare.

Mai mult, a înlocuit lanțul scurt de aprovizionare (lanț de aprovizionare care implică un număr limitat de operatori economici angajați în activități de cooperare și de dezvoltare economică locală, precum și relații geografice și sociale strânse între producători, procesatori și consumatori) cu parteneriatele directe (relația comercială directă dintre comerciant și cooperativele agricole, asociațiile de producători agricoli, societățile comerciale agricole de producție, producători agroalimentari și distribuitori, între care se încheie un contract comercial pentru minimum 12 luni), metodologia de desfășurare a parteneriatelor directe urmând a se aproba prin ordin al ministrului agriculturii și dezvoltării rurale.

O parte din obligațiile impuse comercianților au fost transformate în drepturi de noua lege. Astfel, aceștia pot acorda, prin înțelegerea părților, spații distincte de expunere și semnalizare la raft pentru fiecare produs alimentar, în funcție de țara de origine, fără a mai fi obligați să acorde spații distincte produselor românești. Comercianții pot organiza evenimente de promovare a produselor alimentare în general, fără a mai fi obligați să organizeze evenimente de promovare a produselor românești.

Noua lege a eliminat reglementarea etichetei pentru carnea comercializată pe teritoriul României. Mențiunile care anterior erau obligatorii – țara de origine a animalului, animal născut în țara, animal crescut în țara, animal sacrificat în țara, marca de sănătate/identificare și denumirea operatorului economic, animal tranșat în țara, marca de identificare și denumirea operatorului economic – au devenit istorie. Din păcate, Legea nr. 28/2020 a fost promulgată de Președintele Klaus Iohannis, de data aceasta fără a sesiza Curtea Constituțională.
În consecință, a devenit istorie protejarea în temeiul legii a producătorilor români de produse alimentare. Iată unde conduce o astfel de aberație și situație. Am fost sesizat că, în „Carrefour”, la Târgu-Mureș, produsele alimentare provenite din Ungaria au un regim preferențial, sunt promovate fiind însoțite masiv de simbolurile drapelului statului ungar. Cele românești parcă nici nu ar exista. Cetățeni revoltați au sesizat că la respectivul supermarket se promovează agresiv produsele altor țări în detrimentul celor românești. Niciun produs românesc nu beneficiază de o asemenea promovare. Treziți-vă din nepăsare, blazare și letargie, funcționari ai statului, faceți-vă datoria!
Oameni buni, somnul națiunii naște monștri! PMP va readuce pe ordinea de zi a Parlamentului o propunere legislativă pentru protejarea reală a producătorilor români de produse alimentare.”, scrie Marius Pașcan.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend