Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Vești proaste pentru primari! Legea care scapă aleșii locali de incompatibilitate, respinsă de Băsescu

Publicat

in

COLEGIU PREFECTURAL CU PARLAMENTARIAleșii locali care sperau că odată ce Camera Deputaților a votat schimbarea Legii incompatibilității vor scăpa de problemele cu ANI se află din nou într-o situație neplăcută. Preşedintele României, Traian Băsescu, a cerut reexaminarea Legii pentru modificarea Legii serviciilor comunitare de utilități publice nr. 51/2006. Camera Deputaților a adoptat, în calitate de for decizional, în luna iunie, o lege prin care participarea consilierilor locali şi judeţeni precum şi a primarilor şi a şefilor de Consilii Judeţene în Consiliile de Administraţie ale firmelor aflate în subordinea Consiliilor locale sau Consiliilor Judeţene nu mai este incompatibilă. Legea reprezintă o solicitare mai veche a aleșilor locali și a structurilor asociative ale comunelor, orașelor, municipiilor și județelor față de guvern și de parlamentari, după ce în ultimii doi ani foarte mulți primari sau consilieri au fost declarați incompatibili pentru că făceau parte, ca reprezentanți ai primăriei sau CJ, în consiliile de administrație ale firmelor din subordinea autorităților locale. Starea de incompatibilitate în aceste cazuri a fost scoasă în afară legii. În județul Argeș, nu mai puțin de 10 aleși locali, primari, viceprimari sau consilieri locali, au fost declarați incompatibili de ANI.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Ministrul Sănătății: Prelungirea unor stări de alertă, după 15 iulie, este aproape iminentă

Publicat

in

De

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Medicii lansează un avertisment dur! Unele victime ale coronavirusului riscă să nu se mai recupereze niciodată

Publicat

in

De

Potrivit unor studii, mulți pacienți care au scăpat deja de covid-19 încă se confruntă cu tot felul de probleme de sănătate, cum ar fi boli renale, psihoză, insomnii, infecții ale coloanei vertebrale, accidente vasculare cerebrale, oboseală cronică sau probleme de mobilitate.

Specialiștii spun că e posibil ca unele victime să nu se mai recupereze niciodată după ce au luat virusul.

Advertisements

COVID-19 e o infecție sistemică și afectează toate organele corpului, nu e doar o boală respiratorie, au mai explicat experții. Victimele acestui virus ar putea să se confrunte cu probleme de concentrare sau chiar de a efectua exerciții fizice, potrivit news.sky.

Toate grupele de vârstă sunt vulnerabile, mai subliniază medicii din Italia. Ei pun accentul pe importanța păstrării distanței sociale, spălatului des pe mâini și purtării măștilor de protecție.

„La început am crezut că este o gripă, apoi am crezut că este o gripă cu pneumonie, dar ulterior am descoperit că este o boală sistemică. Acum observăm și alte manifestări acute de insuficiență renală care necesită dializă sau accidente vasculare cerebrale, apoi infarct miocardic acut, deci o mulțime de complicații ale virusului. De asemenea, există o proporție semnificativă a populației cu leziuni cronice cauzate de virus”, a declarat un expert.

Și cercetătorii de la Londra s-au arătat îngrijorați de efectele COVID-19. Aceștia au realizat un studiu din care a reieșit că infecția cu coronavirus ar putea afecta creierul definitiv. Mulți specialiști au dezvăluit și faptul că pacienții cu coronavirus pot avea anumite probleme luni de zile, chiar și după vindecare.

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, a confirmat că infecția cu coronavirus poate afecta atât sistemul nervos, cât și alte organe precum ficatul, pancreasul sau rinichii. „Da, este adevărat. Și nu numai creierul poate fi afectat, ci și alte organe. Ficatul, pancreasul, rinichiul, intestinele. Toate pot fi afectate de acest virus nou. La nivelul creierului pot apărea mai multe forme de manifestare. Virusul poate acționa direct în sistemul nervos, dând encefalită, o boală foarte gravă cu o mortalitate ridicată. Se pare că este una dintre cauzele de mortalitate în formele severe de boală”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Advertisements

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend