Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

VESTI PROASTE ! CJ Argeş NUREPARA drumul la Valea Danului ! Vezi lista drumurilor care vor fi reabilitate

Publicat

in

În cadrul conferinței de presă, vicepreședintele Ion Mînzînă a prezentat situația proiectelor derulate de Consiliul Județean Argeș, care se află în stadiu avansat de implementare.

Astfel, referitor la proiectele pe fonduri europene, sunt încărcăte în SEAP sau sunt în analiză – verificare a documentației la ANAP:

Advertisements

– MODERNIZARE DJ 504 LIM. JUD. TELEORMAN – POPEŞTI- IZVORU- RECEA- CORNĂŢEL – VULPEŞTI (DN65A), KM 110+700-136+695, L=25,995 KM, COM. POPEŞTI, IZVORU, RECEA, BUZOIEŞTI (valoarea – 18.304.988,45 euro)

– EXTINDERE ȘI DOTARE SPAȚII URGENȚĂ ȘI AMENAJĂRI INCINTĂ SPITAL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ PITEȘTI (2.286.708,26 euro)

În ceea ce privește RESTAURAREA MUZEULUI JUDEȚEAN ARGEȘ – CONSOLIDAREA, PROTEJAREA ȘI VALORIFICAREA PATRIMONIULUI CULTURAL (valoare – 4.844.767 euro), proiectul a fost încărcat în SEAP (proiectare și execuție), iar astăzi, 12 iunie a.c., se deschid ofertele.

De asemenea, zilele acestea urmează a mai fi încărcate în SEAP următoarele proiecte:

– MODERNIZARE DJ 503 LIM. JUD. DAMBOVITA – SLOBOZIA – ROCIU – OARJA – CATANELE, KM 98+000 – 140+034, L = 42,034 KM (21.401.210 euro) – (proiectarea și execuția)

– CONSERVAREA ȘI CONSOLIDAREA CETĂȚII POENARI ARGEȘ (2.431.813,76 euro) – se reîncarcă (proiectarea și execuția)

– CREŞTEREA EFICIENŢEI ENERGETICE A PALATULUI ADMINISTRATIV, SITUAT ÎN PITEŞTI (7.494.130,55 euro) – (proiectarea și execuția)

– EXTINDERE, MODERNIZARE ȘI DOTARE SPAȚII URGENȚĂ SPITALUL DE PEDIATRIE PITEȘTI (751.116,45 euro) – (proiectarea și execuția)


Proiecte finanțate prin PNDL II:

– Modernizare DJ 703 B Șerbănești (DJ 659) – Siliștea, L= 7,416 km, în comunele Rociu și Căteasca (14.779.218 lei) – se așteaptă răspuns ANAP (se speră ca în maxim 2 săptămâni să poată fi declarat câștigătorul)

– Modernizare DJ 702 A, Ciupa – Rătești, km 33+030-35+696 (4.759.759,48 lei) – evaluarea ofertei tehnice

– Pod pe DJ 738 Jugur – Drăghici – Mihăești peste râul Târgului, km 21+900, în com. Mihăești (4.491.230 lei) – analiză financiară a ofertelor

– Pod pe DJ 741 Pitești – Valea Mare – Făgetu – Mioveni, km 2+060, peste pârâul Valea Mare (Ploscaru), la Ștefănești (2.796.920 lei) – analiză financiară a ofertelor

Zilele acestea urmează a mai fi încărcate în SEAP următoarele proiecte:

– Pod pe DJ 703 H Curtea de Argeș (DN 7 C) -Valea Danului – Cepari, km 0+597, L=152 m, în comuna Valea Danului (în urma comisiei CTE s-au solicitat completari ale proiectului, care se află la proiectant)

– Drumuri: – Pădureți (săptămâna aceasta se reîncarcă în SEAP)

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Semnalul de alarmă a fost tras: Am avut pacienți asimptomatici cu leziuni pulmonare severe

Publicat

in

De

„În ultimele zile am avut 15-16 pacienți noi pe zi, capacitatea acestui spital a ajuns la limită. În două-trei zile va trebui să ne reorganizăm, din nou, să închidem parte din secția de non-covid și să o transformăm din nou în secție covid”, a spus managerul Spitalului „Victor Babeș”.

Specialistul a povestit că a fost martorul unor situaţii uluitoare, în care pacienţi confirmaţi cu coronavirus veneau la spital şi îi anunţau că sunt infectaţi, dar refuzau internarea şi tratamentul.

„Au fost pacienți care au refuzat tratamentul, pacienți care doresc să plece și, mai nou, sunt pacienți vin să ne anunțe, de parcă ne-ar face în ciudă, că ei sunt covid-pozitiv și că ei nu se internează în spital. Nici nu știu de ce mai vin să ne înștiințeze că sunt pozitiv. Vin cu hârtia de la laborator, spunând că ‘și eu sunt pozitiv’ și pleacă”, a povestit medicul.

Aceşti oameni sunt contagioși și transmit boala mai departe, caz în care pot fi anchetați penal pentru infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor: „Iau la cunoștință, semnează și pleacă”, spune dr. Musta.

O situaţie neplăcută cu care se confruntă în această perioadă medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara o reprezintă pacienţii care solicită tratamente la comandă sau ameninţă cadrele medicale că le dau în judecată dacă îi transferă în alte spitale.

„Dacă până acum oamenii ascultau sfaturile noastre, au început să vină să ne solicite tratamentele la comandă, au început să ne amenințe că ne dau în judecată dacă vrem să-i transferăm într-un spital suport, pentru că spitalul nostru e prea plin, sunt comportamente care sunt greu de suportat, care denotă o lipsă de respect față de cadrele medicale”, a precizat doctorul.

Dr. Virgil Musta semnalează şi grava problemă a manipulării oamenilor. Referitor la pacienţii asimptomatici, specialistul atrage atenţia că a avut pacienţi asimptomatici în cazul cărora, în urma evaluării, s-au constatat leziuni pulmonare severe.

„Sunt persoane care sunt manipulate foarte ușor și, indiferent de ce spui, ei au părerea lor și te contrazic. Sunt totuși persoane care te înțeleg dar consideră că pot desfășura izolarea la domiciliu și că condițiile de acasă sunt superioare celor din spital. Noi nu ținem oamenii cu forța, dar cel mai bine este ca inițial să-i putem evalua, să facem investigații, să vedem care este starea reală. Am avut pacienți asimptomatici care, în momentul când i-am evaluat, am constatat că au o formă gravă, leziuni pulmonare severe. În două-trei zile au apărut simptomele. Este mai corect să evaluăm și, după care, dacă doresc să solicitate externarea, nu ne putem opune”, a adăugat dr. Virgil Musta.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Pro România dă o nouă lovitură PSD-ului: A demisionat din PSD pentru că nu a vrut să renunțe la principiile în care crede

Publicat

in

De

Pro România anunţă luni pe Facebook „transferul” unui senator PSD de Neamţ, care va fi şi candidatul partidului condus de Victor Ponta la şefia Consiliului Judeţean Neamţ.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Advertisements

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend