Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Vești mari pentru români! S-a aflat cum puteți fi asigurat gratis la sănătate

Publicat

in

Vești bune pentru cetățenii români! Mii dintre aceștia vor putea beneficia de asigurări de sănătate gratis.

Legislația din România permite ca asigurații din sistemul public de sănătate să poată lua în întreținere anumiți membrii ai familiei.

Astfel, cel pe care îl luăm în întreținere devine coasigurat și beneficiar al serviciilor medicale ca orice persoană asigurată în sistem.

Posibilitatea coasigurării unui membru al familiei este reglementată de Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății.

Cine poate fi coasigurat

Soţul, soţia şi părinţii fără venituri proprii, aflaţi în întreţinerea unei persoane asigurate în sistem sunt coasigurați, potrivit acestei legi.

Copii nu figurează în lista prevăzută de lege pentru că aceștia sunt asigurați implicit până la vârsta majoratului.

Persoana asigurată care dorește să ia în întreținere pe unul din membrii familiei care este fără venituri, trebuie, în primul rând să anunțe angajatorul căruia va trebui să-i ună la dispoziție următoarele documente, conform Ordinului Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) nr. 1549/2018:

  • act de identitate valabil la data solicitării, original și copie, documente care să ateste relația de rudenie sau căsătoria cu persoana asigurată;
  • o declarație pe propria răspundere din care să rezulte că nu realizează venituri proprii
  • o declarație pe propria răspundere a persoanei asigurate prin care aceasta declară că are în întreținere persoana respectivă.

Coasigurații au acces și beneficiază de aceleași drepturi ca orice asigurat în sistemul public de sănătate adică la serviciile medicale din pachetul de bază pentru asigurați, informează dcbusiness.ro

Vezi și

Surpriză pentru mii de angajați! Cine sunt cei care primesc bani pentru prezența la muncă

EXCLUSIV Informații noi de la Poliția Română privind intervenția în forță demarată azi: ‘Doar s-a adus’

Adevăratul motiv! De ce ar fi fost, de fapt, arestat Radu Mazăre în Madagascar

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

NATIONAL

Doi tineri din Telciu au fost duși în carantină pentru nerespectarea măsurilor de izolare la domiciliu

Publicat

in

De

Doi tineri din comuna bistriţeană Telciu, care ar fi trebuit să fie în izolare la domiciliu, au fost depistaţi miercuri de poliţişti în afara locuinţei, în timpul unor activităţi de patrulare, astfel că au fost plasaţi în carantină, sub pază, potrivit buletinului de presă remis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, potrivit Agerpres.

Primul tânăr, în vârstă de 30 de ani, a fost depistat în jurul orei 3,00 dimineaţa, la o distanţă de aproximativ trei kilometri de locuinţă.

Citește și: Minerii se revoltă în Valea Jiului! Care sunt nemulțumirile lor și ce măsuri vor lua

Cel de-al doilea, de 21 de ani, a fost identificat în cursul dimineţii, ca pasager într-un autoturism.

Cei doi au fost sancţionaţi contravenţional şi duşi într-un centru de carantină, urmând să suporte cheltuielile de cazare şi masă pentru cele 14 zile cât vor rămâne acolo.

Potrivit raportării de miercuri a Instituţiei Prefectului Bistriţa-Năsăud, la această dată se află în izolare la domiciliu 2.416 persoane din judeţ, cu 160 mai multe decât în ziua precedentă, iar în centrele de carantină sunt 40 de persoane.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Un giurgiuvean a furat o mașină și a fugit de poliție – Acum este arestat preventiv pentru faptele sale

Publicat

in

De

Un bărbat în vârstă de 41 de ani din municipiul Giurgiu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce a sustras un autoturism de pe raza municipiului reşedinţă, iar la întâlnirea cu un echipaj de poliţie ce patrula în zonă nu a respectat semnalul de oprire, abandonând ulterior maşina într-o parcare, potrivit Agerpres.

„Poliţiştii de ordine şi siguranţă publică din cadrul Poliţiei Municipiului Giurgiu, în timp ce patrulau pe strada Tineretului din municipiul Giurgiu, au executat semnal regulamentar de oprire conducătorului auto al unui autoturism ce se deplasa pe strada respectivă. Întrucât conducătorul auto nu a dat curs solicitării, s-a procedat la urmărirea acestuia, ulterior abandonând autoturismul într-o parcare de pe strada Tineretului. În urma verificărilor efectuate a fost stabilit faptul că autoturismul aparţine unui bărbat de 64 de ani, din municipiul Giurgiu, însă acesta era condus de către o altă persoană care, prin folosirea unei perechi de chei, a sustras autoturismul în cauză”, se arată într-un comunicat de presă emis miercuri de Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu.

Citește și: Minerii se revoltă în Valea Jiului! Care sunt nemulțumirile lor și ce măsuri vor lua

În urma investigaţiilor efectuate, sub coordonarea unităţii de Parchet, a fost identificată persoana în cauză ca fiind un bărbat de 41 de ani din municipiul Giurgiu, iar în urma extinderii cercetărilor a reieşit faptul că, în urmă cu două săptămâni, acesta a mai sustras bunuri din interiorul altui autoturism aflat în faţa unui bloc din oraş.

Astfel, bărbatul a fost prezentat Judecătoriei Giurgiu, ocazie cu care judecătorul de drepturi şi libertăţi a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 zile, fapt pentru care persoana în cauză a fost introdusă în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend