Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Vești importante pentru sute de mii de români! Vor avea parte de noi beneficii

Publicat

in

Proiectul de OUG trimis spre avizare Consiliului Economic și Social va da posibilitatea oferirii unor vouchere sociale, în perioada 1 iunie – 31 decembrie 2022, acelor persoane aflate „în risc de deprivare materială, precum și risc de sărăcie extremă ca urmare a creșterii prețului la utilitățile publice, precum și la bunurile de consum, cu impact major asupra standardelor de viață și de locuire ale populației”.

Vorbim, mai exact, de niște tichete sociale valorice, neimpozabile, în valoare de câte 250 de lei (un singur tichet) și care ar urma să se acorde o dată la două luni categoriilor de beneficiari listați în textul proiectului. Practic, tichetele sunt un tip de ajutor social, iar acordarea lor se va face, așa cum se întâmplă acum cu toate biletele de valoare, pe suport electronic.

La ce vor fi folosite aceste tichete? Potrivit proiectului, doar pentru produse alimentare de bază și mese calde.

Persoanele vulnerabile sunt acelea cu un venit mediu lunar sub 1.500 de lei, afectate de creșterea prețului la utilitățile publice și la prețurile bunurilor de consum, dar și de rata inflației. Mai exact, vor putea cere tichetele sociale:

  • pensionarii și persoanele cu handicap (grav, accentuat sau mediu) cu venituri mai mici sau egale cu 1.500 de lei;
  • familiile cu cel puțin doi copii în întreținere care au, pe membru de familie, venituri nete mai mici sau egale cu 600 de lei;
  • familiile monoparentale care au, pe membru de familie, venituri nete mai mici sau egale cu 600 de lei;
  • familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001;
  • persoanele fără adăpost;
  • persoanele în vârstă de până la 18 ani aflați în întreținerea acelor familii al căror venit mediu pe membru de familie e sub valoarea venitului minim garantat prevăzut în Legea nr. 416/2001.

În aceste sume de mai sus nu intră însă alocațiile pentru copii, pentru susținerea familiei, alocația de plasament, ajutoarele pentru încălzire, indemnizațiile pentru persoanele cu handicap, diverse alte indemnizații sociale, stimulentul de inserție și indemnizațiile de creștere a copilului, precum și orice alte sume cu caracter social acordate de stat anumitor categorii de persoane.

Măsura va trebui adoptată în curând, fiind necesare și norme suplimentare pentru aplicarea sa efectivă – de pildă, un model de cerere trebuie reglementat pentru acele persoane care vor vrea să obțină aceste tichete. Asta, deoarece, teoretic, tichetele vor trebui să poată fi acordate încă din 1 iunie, conform avocatnet.ro.

Atenție! Ordonanța trebuie aprobată de Guvern și publicată în Monitorul Oficial pentru ca măsura să se aplice.

Vezi și:

Vești bune pentru românii care vor să își cumpere o mașină nouă! Statul le întinde o mână de ajutor

Olguța Vasilescu vrea să-i ia fața lui Emil Boc! Mutarea pregătită în 2022

Scandal uriaș la Casa de Pensii! Se cere intervenția procurorilor, după ce s-a lăsat cu amenințări! ‘Vei rămâne pe drumuri! Ascultă-mă ce îți spun eu’

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Boris Johnson îl avertizează pe Emmanuel Mmacron: ‘Orice tentatvă de a soluționa conflitul acum nu va face decât să cauzeze o instabilitate de durată și să-i dea lui Putin dreptul de a manipula țările suverane și piețele internaționale veșnic’

Publicat

in

De

Boris Johnson, prim-ministrul Regatului Unit, l-a avertizat pe preşedintele francez Emmanuel Mmacron împotriva tentaţiei unei soluţii negociate ”acum” în Ucraina, cu Vladimir Putin.

Cei doi lideri ”au convenit”, într-o reuniune în marja summitului G7 din Bavaria, că ”este vorba despre un moment critic al evoluţiei conflictului şi că este posibil să fie răsturnat cursul războiului”, anunţă un purtător de cuvânt al Guvernului britanic.

Ei s-au pus de acord ”să consolideze” susţinerea militară a Ucrainei, precizează el.

Premierul a subliniat că orice tentatvă de a soluţiona conflitul acum nu va face decât să cauzeze o instabilitate de durată şi să-i dea lui Putin dreptul de a manipula ţările suverane şi pieţele internaţionale veşnic”, declară purtătorul de cuvânt.

Spre deosebire de Emmanuel Macron, Boris Johnson refuză orice dialog cu preşedintele rus Vladimir Putin, pe care l-a catalogat drept ”dictator” după invazia Ucrainei, la 24 februarie.

Într-un interviu acordat presei britanice, Boris Johnson îndeamnă Occidentul să poarte la summitul G7, urmat de un summit NATO, la Madrid, ”discuţii cu adevărat, cu adevărat sincere” pe tema implicaţiilor războiului şi sancţiunilor asupra inflaţiei, cu scopul de a ”proteja unitatea” afişată până în prezent.

Va exista, în mod realist, o anumită oboseală în rândul populaţiilor şi claselor politice”, estimează el, recunoscând o ”anumită anxietate” în acest subiect, potrivit news.ro.

Vezi și:

SUA, Regatul Unit, Canada și Japonia îi dau cea mai dură lovitură lui Vladimir Putin! Boris Johnson: ‘Aceste măsuri vor lovi în mod direct oligarhii ruși și vor ataca inima mașinii de război a lui Putin’

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Generalul Ioan Talpeș, fostul șef al SIE: ‘În majoritatea situațiilor, cetățenii care luptă pentru un loc în parlament sau orice altă poziție politică în stat caută să se apropie de servicii’

Publicat

in

De

Generalul Ioan Talpeș, fostul șef al Serviciului de Informații Externe (SIE), a vorbit despre explicațiile date de directorului SRI, Eduard Hellvig, cu privire la apariția în presă a draftului Legilor Securității Naționale.

„La ora actuală avem un statut de aliat. Cum merge colaborarea între aliați dacă tu ai niște lucruri care la ceilalți sunt secrete, cum ar fi subordonarea vis a vis de parlament. Eu vă spun că nu a fost niciunul din comisii la vremea aia în cadrul serviciului”, a declarat Ioan Talpeș.

Întrebat ce e bine ce e rău cu aceste legi, fostul șef SIE a spus: „categoric trebuiau refăcute, erau depășite de situația României. O să spun alte lucruri: această chestiune nu se face altcumva decât atunci când se pornește, că va urma un scandal. Este constituită o echipă, cu mai mult cu cât facem parte dintr-o formațiune internațională, să vadă cum e la ceilalți să meargă în condiții bune. Dar de fiecare dată există diferențe”.

„Vă garantez că în majoritatea situațiilor cetățenii care luptă pentru un loc în parlament sau orice altă poziție politică în stat caută să se apropie de servicii. Una este a controla și alta este să îți dai seama că acești șefi operează în conformitate cu interesele statului”, a mai spus Talpeș.

„Eu am fost unul dintre cei care l-au promovat pe Maior, dar cel care a fost un student eminent. De unde să știu eu cum a evoluat…”, a comentat fostul șef SIE, la Realitatea PLUS.

Vezi și:

Miron Mitrea, despre legile securității naționale: ‘Încă avem oameni bolnavi de securism. Este un scandal care poate ralia rapid toată societatea împotriva cuiva’

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend