Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

VEȘTI BUNE ! SE REDESCHID RESTAURANTELE, CAFENELELE ȘI CINEMATOGRAFELE ÎN ARGEȘ – VEZI LOCALITĂȚILE

Avatar

Publicat

in

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, condus de prefectul Emanuel Soare, a hotărât în ședința de vineri, 4 decembrie 2020, să permită, în anumite condiții, redeschiderea restaurantelor și cafenelelor, a cinematografelor, a instituțiilor de spectacole și/sau concerte și a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

Vă amintim că, în urmă cu două săptămâni, a fost interzisă activitatea operatorilor economici care desfășoară astfel de activități, în tot județul Argeș. Condiția reluării activității este însă ca acestea să funcționeze în localități în care incidenţa cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile să fie mai mică de 3/1.000 de locuitori. Lista localităților, cuprinsă în hotărâre, va rămâne neschimbată pe parcursul celor două săptămâni, indiferent de modul cum variază incidența cazurilor, de la o zi la alta.

De asemenea, CJSU a hotărât să permită comercializarea hranei și a băuturilor în interiorul unităților de tipul restaurantelor cu autoservire, cu respectarea unor condiții care să limiteze aglomerarea persoanelor.

Astfel, conform hotărârii CJSU Argeș nr 60, începând de luni, 7 decembrie, pentru o perioadă de 14 zile, se vor aplica următoarele măsuri:

-Se permite prepararea și comercializarea hranei, a produselor alimentare şi a băuturilor alcoolice şi nealcoolice, în unități în care nu se consumă în spațiile respective (de exemplu în restaurantele cu autoservire), cu condiția limitării la cel mult 3 cumpărători aflați simultan în incintă și cu asigurarea obligatorie a unei distanțe minime de 2 m între persoanele aflate în zona casei de marcat;

-Se permite activitatea cu publicul a restaurantelor şi cafenelelor, în intervalul orar 6.00-23.00, în interiorul clădirilor, în localitățile prevăzute în hotărâre, unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, prevăzute în hotărâre;

-Se permite activitatea operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 6,00-23,00, în localitățile, prevăzute în hotărâre, unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori;

-Este permisă activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare doar pentru persoanele cazate în aceste unități, în localitățile din județul Argeș, prevăzute în hotărâre, unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori;

-Este interzisă activitatea operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc în localitățile din județul Argeș, prevăzute în hotărâre, unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori;

-Sunt interzise activitățile în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte în localitățile din județul Argeș, prevăzute în hotărâre, unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000;

-Este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum a produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor în localitățile din județul Argeș, prevăzute în hotărâre, unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori.

Localitățile în care incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori sunt următoarele: ALBOTA, BASCOV, BĂLILEȘTI, BOTENI, BRADU, BUDEASA, BUGHEA DE JOS, CĂLDĂRARU, CĂTESCA, CÂMPULUNG, CETĂȚENI, CICĂNEȘTI, COSTEȘTI, CUCA, CURTEA DE ARGEȘ, DOBREȘTI, DRĂGANU, GODENI, LEREȘTI, MĂLURENI, MĂRĂCINENI, MIHĂEȘTI, MIOARELE, MOȘOAIA, MIOVENI, PITEȘTI, POIANA LACULUI, POIENARII DE ARGEȘ, PRIBOIENI, RUCĂR, SĂPATA, SCHITU GOLEȘTI, STÂLPENI, SUSENI, ȘTEFĂNEȘTI, TEIU, TOPOLOVENI, VALEA IAȘULUI.

Textul integral al Hotărârii CJSU nr61/4.12.2020 poate fi consultat aici: https://ag.prefectura.mai.gov.ro/des…/situatii-de-urgenta/

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Andrei Caramitru a răbufnit: Praf praf băieți. Praf. V-am votat dar tot sunteți vai de capul vostru praf sunteți

Avatar

Publicat

in

De

Andrei Caramitru, fostul consilier al liderului USR Dan Barna, critică în termeni duri scandalul platformei online de înscriere pentru vaccinare

„Jaf absolut platforma asta. E cea mai mare dezorganizare și bătaie de joc. Peste 1-2 zile va ieși un scandal colosal. Veți vedea ca toți din sectorul public s-au putut înscrie plus câțiva medici de familie smecheri au pus oameni acolo. Platforma merge înțeleg pentru persoane juridice. Restul – ciuciu.

Asta e o chestie care poate dărâma guvernul. Praf praf băieți. Praf. V-am votat dar tot sunteți vai de capul vostru praf sunteți”, a spus Andrei Caramitru, pe pagina sa de Facebook.

Platforma pentru programări a căzut, însă STS susține că nu e vorba de așa ceva: totul ar fi avut loc din cauza actualizării informațiilor.

STS: „Având în vedere că trecerea de la prima etapa s-a realizat începând cu orele 15:00, în acest moment se realizează transferul tuturor serviciilor de pe platforma disponibilă pentru etapa 1 pe varianta actualizată pentru etapa 2.

Facem precizarea că platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ nu s-a blocat din cauza numărului de accesări multiple, fiind în procedură de actualizare.

Specialiștii STS desfășoară activitățile tehnice necesare pentru asigurarea funcționării în condiții de siguranță a platformei de programare la vaccinare.”

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

VIDEO | Petrecere privată oprită de jandarmi la un restaurant din Argeș

Avatar

Publicat

in

De

Jandarmii argeșeni au continuat seria verificărilor care au vizat respectarea regulilor sanitare impuse pentru protecția cetățenilor alături de polițiști și celelalte instituții abilitate, în urma cărora au aplicat peste 20 de sancțiuni în valoare de 8500 de lei.

În cursul nopții trecute, jandarmii argeșeni au depistat, în municipiul Pitești, un restaurant în interiorul căruia avea loc o petrecere privată la care participau 20 de persoane. Pentru această faptă administratorul societății comerciale a fost sancționat cu amendă în valoare de 2000 de lei iar petrecerea a fost întreruptă.

Jandarmii care asigurau măsuri de ordine publică la sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Înmatricularea Vehiculelor Argeș au depistat un bărbat din comuna Bascov care se prezentase pentru obținerea pașaportului în timp ce figura în carantină la domiciliu ca urmare a sosirii sale din Marea Britanie în data de 14 ianuarie, a.c.. Acesta a fost sancționat cu amendă în valoare de 1000 de lei, iar situația a fost comunicată D.S.P. Argeș pentru impunerea măsurilor suplimentare.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend