Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Vești bune! Se construiește un nou spital de urgență- Unde va fi și când va fi dat în folosință

Publicat

in

Vești bune.  Un nou spital de urgențe va fi construit în România.Primăria Sectorului 1 din Bucureşti a lansat, prin Compania de Investiţii şi Dezvoltare în Sănătate şi Domenii de Interes Public – Privat Sector 1, o licitaţie de 2,41 miliarde lei (504 milioane euro), fără TVA, pentru construcţia unui spital de urgenţă categoria I A, potrivit unui anunţ publicat pe platforma SICAP.

Licitaţia vizează elaborarea fazei de proiectare (aviz, proiect tehnic, detalii de execuţie) şi a fazei de execuţie a lucrarilor, inclusiv asistenţa tehnică din partea proiectantului pe toata durata execuţiei lucrărilor, conform Hotărârii nr. 907 din 29 noiembrie 2016.

Spitalul va fi construit pe Şoseaua Bucureşti-Târgovişte, Nr. 10, Sector 1, Bucureşti. Perioada de garanţie este de minimum 60 de luni, iar durata minimă a perioadei de proiectare şi execuţie este de 18 luni (din care proiectare – 4 luni, iar execuţia – 14 luni).

Intrarea în vigoare a contractului este condiţionată de alocarea fondurilor bugetare, iar elaborarea proiectului tehnic de execuţie este condiţionată de aprobarea prealabilă a indicatorilor tehnico-economici şi emiterea autorizaţiei de construire/desfiinţare a executării lucrărilor.

Ofertantul trebuie să fi avut o cifră de afaceri globală de cel puţin 2,405 miliarde lei, pentru ultimele trei exerciţii financiare. Durata contractului este estimată la 36 luni.

Tipul procedurii este licitaţie deschisă, iar termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 19 februarie.

Schimbare radicală- Cum va fi impozitată această categorie de români

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

NATIONAL

SONDAJ – Dezastru pentru Guvernul Orban: Românii îl consideră mai corupt decât guvernele PSD şi incapabil să gestioneze economia. Deciziile CCR, apreciate

Publicat

in

De

Cel mai recent sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbană şi Regională – CURS arată o percepţie negativă a românilor cu privire la Guvernul Orban. Românii nu au încredere în capacitatea PNL de a gestiona situaţia economică. Mai mult, aceştia şi-au pierdut încrederea şi în bunele intenţii ale liberalilor.

Potrivit cercetării sociologice, 68% dintre români consideră că amenzile din starea de urgenţă au fost abuzive, iar 66% consideră că decizia CCR de a le declara neconstituţionale a fost corectă.

Deşi majoritatea românilor cred că Parlamentul a procedat corect când a prelungit starea de urgenţă şi când a încuviinţat starea de alertă, aceştia nu văd cu ochi buni măsurile luate în baza acestor stări execepţionale şi consecinţele acestor decizii.

Adevărata problemă a PNL este că majoriatea românilor (55%) consideră că partidul nu are oameni pregătiţi să gestioneze criza economică. Mai mult, românii cred că Guvernul PNL a profitat de pandemie pentru a face achiziţii netransparente (53%) şi că Iohannis şi PNL întreţin intenţionat panica (48%). O adevărată surpriză este faptul că mai mulţi români cred că Guvernul Orban este mai corupt decât guvernele PSD decât cei care cred contrariul.

content-image

content-image

METODOLOGIE:

Universul de eșantionare: populaţia adultă rezidentă în România, în vârstă 18 ani şi peste

Volumul eşantionului: 1100 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste

Tipul eșantionului: probabilist, multistadial, stratificat

Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-2,95% la un nivel de încredere de 95%

Metoda de culegere a datelor: față-în-față, la domiciliul respondenților

Validarea eșantionului: s-a realizat pe baza ultimelor date INS

Datele sunt ponderate în funcție de vârstă

Perioada de realizare: 19 – 30 iunie 2020

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Liga I – Reacția lui Dan Petrescu după ce a pierdut primul loc

Publicat

in

De

Antrenorul Dan Petrescu vrea ca Astra Giurgiu să joace la fel cu CS Universitatea Craiova cum a făcut-o cu echipa lui, CFR Cluj, duminică, potrivit news.ro

„Ghinionul a fost principalul motiv. În meciul cu Steaua am avut mult noroc, cred că astăzi situaţia s-a întors. Nu înţeleg cum cei de la Astra au dat două goluri, că au avut maximum două ocazii. Noi am avut cred 6-7 ocazii mari, la 2-0, la 2-1, la 2-2. Meritam victoria, dar ăsta-i fotbalul. Presiunea a fost prea mare poate şi s-a ratat incredibil de mult, mai ales că noi eram o echipă pragmatică, care nu rata când avea ocazii. Au venit şi momente din acestea, când trebuie să ştim să trecem peste ele. Echipa a jucat foarte bine, a avut ocazii, a dominat, e clar că era foarte cald şi când îi ai pe Budescu, Alibec şi Fatai în teren şi Răduţ, clar că ştiam că se poate întâmpla orice. Presiunea trebuie să fie pe Craiova, ei sunt pe primul loc, ei trebuie să câştige, ei sunt favoriţi. Singurul lucru pozitiv este că încă suntem la mâna noastră, dacă câştigăm toate meciurile nu mai are ce să se întâmple. Dacă pierdem vreun meci şi Craiova le câştigă pe toate, atunci o să fie campioni înainte să mergem la Craiova. Astăzi, nu meritam să primim două goluri. La meciul cu Craiova nu ne-am apărat bine. Astăzi, un autogol incredibil, nu am înţeles cum a fost, şi al doilea gol în momentul în care voiam să fac nişte schimbări… Poate am pierdut puţin concentrarea, prea uşor a dat Alibec. E important ce vor face celelalte echipe cu Craiova, mi-aş dori foarte mult când vine Craiova aici, Astra să joace cu acelaşi spirit şi să-i văd în teren pe Budescu, Alibec şi Fatai, că nu i-am văzut la meciul tur. Erau dispăruţi. La meciul tur, de la Craiova, niciunul din ăştia trei nu a jucat. La Giurgiu, când vine Craiova, sper să fie toţi aceşti trei jucători, sper ca şi cei de la Botoşani să joace meciul vieţii şi Steaua, la fel şi după aia cine merită să câştige… Cine joacă cu noi joacă pe viaţă şi pe moarte, aţi văzut văzut cum a jucat Astra astăzi. Mi se parte ciudat ce s-a întâmplat la ultimele meciuri, cu Mediaş, cum a luat roşu Buş, noi nu am primit penalti clar cu Craiova, azi eu cred că a fost penalti la Camora. Arbitrajele sunt cum sunt şi nu am văzut vreun arbitraj împotriva Craiovei deloc, nu vreau să le iau din merite, că nu ar fi corect să zic ceva de Craiova, dar sunt multe lucruri care se întâmplă şi din păcate nimeni nu le vede. (n.r. – despre un incident cu Dani Coman) Nu ştiu ce a vrut, întrebaţi-l pe el. Nu sunt prieten cu Dani Coman. Nu sunt prieten cu el, nu am fost niciodată, nu am nicio treabă. Întrebaţi-l pe el ce a avut”, a declarat Petrescu.

CFR Cluj a terminat la egalitate, scor 2-2 (2-1), meciul disputat, duminică, în deplasare, cu Astra Giurgiu, în etapa a VI-a a play-off-ului Ligii I. Clujenii au condus cu 2-0 şi, în urma egalului, au pierdut locul I în clasament, în favoarea formaţiei CS Universitatea Craiova.

Au marcat: Bordeianu ’31 (a), Alibec ’80 / Rondon ’12, Burcă ’17.

Clasament play-off-ului este următorul: CSU Craiova – 38 de puncte, CFR Cluj – 37 de puncte, Astra Giurgiu – 29 de puncte, FCSB – 28 de puncte, FC Botoşani – 28 de puncte şi Gaz Metan Mediaş – 25 de puncte.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend