Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Vești bune pentru o categorie de români! Decizia luată de Ministerul de Finanțe

Publicat

in

Vești importante pentru o categorie de români! Ministerul de Finanțe a luat o decizie care îi vizează! Toți ar putea scăpa de această plată.

Românii care au datorii la Sănătate vor fi iertați de Ministerul de Finanțe. Totul după ce Guvernul a adoptat, în trecut, o ordonanță prin care românii cu venituri sub salariul minim au ajuns să datoreze contribuții la nivelul salariului minim, chiar dacă nu încasau aceste sume

Ministerul Finanțelor a pregătit un proiect de ordin pentru aprobarea procedurilor de anulare a contribuției de asigurări sociale de sănătate (CASS), precum și a obligațiilor fiscale accesorii aferente acestora, anulate prin Ordonanță de Urgență a Guvernului în luna mai, anunță Profit.ro.

Foarte important, proiectul prevede că cei care au plătit deja sume care intră sub incidența amnistiei adoptate de Guvern pot depune o cerere pentru a-și primi banii înapoi. În perioada vizată de OUG s-a ajuns la situații ridicole în care persoanele cu venituri de 20 de lei datorau contribuții la CASS calculate la nivelul unui întreg salariu minim brut, mai informează sursa citată

Vezi și: S-a aflat!În ce condiții puteți crește punctajul la pensie

Mare atenție! Codul Rutier are parte de noi modificări – Se dau amenzi usturătoare

Vești pentru pensionari! A apărut un nou tip de pensie

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

NATIONAL

Bulgaria reintroduce interdicții pentru populație

Publicat

in

De

După ce Bulgaria a ridicat majoritatea măsurilor restrictive care fuseseră introduse pentru a ţine sub control epidemia de coronavirus, numărul de noi cazuri a început să crească. „Înmulţirea cazurilor a fost cauzată în special de balurile de absolvire din şcoli şi de adunările masive de oameni într-un singur loc”, a explicat joi ministrul Sănătăţii, Kiril Ananiev.

Pentru a stopa accelerarea infectării, Bulgaria reintroduce o parte din interdicții, a anunțat oficialul:

  • Cluburile de noapte şi discotecile din interior se vor închide. Cluburile de noapte şi discotecile vor putea să funcţioneze în exterior, însă la 50% din capacitatea lor şi obligatoriu cu distanţare socială
  • Spectatorii nu vor mai avea acces la evenimente sportive
  • Adunările publice vor fi limitate la 30 de persoane. Nunţile, banchetele şi alte adunări publice nu pot depăşi 30 de persoane, atât în interior, cât şi în exterior

Citește și: SONDAJ CURS – Viitorul Parlament va fi controlat la limită de o mare alianţă de dreapta .

Ţară cu o populaţie de şapte milioane de locuitori, Bulgaria a înregistrat de la începutul epidemiei 6.342 de cazuri şi 259 de decese.  Doar joi numărul de noi cazuri a fost de 240, un record pentru 24 de ore, iar Ananiev a spus că ministerul se aşteaptă la cifre asemănătoare în zilele următoare.

Zeci de persoane au fost testate pozitiv după un bal de absolvire la Veliko Târnovo. Numeroase încălcări ale regulilor de distanţare au fost raportate după ce spectatorii au fost lăsaţi pe stadioane la începutul lunii iunie.

Un meci din prima ligă de fotbal dintre Lokomotiv Plovdiv şi CSKA Sofia programat pentru joi se va desfăşura fără spectatori, după ce jucători, oficiali şi zeci de fani ai Lokomotiv au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus.

Bulgaria a extins starea de urgenţă epidemică până la sfârşitul lunii iulie pentru a permite ministrului sănătăţii mai multă flexibilitate în emiterea de ordine speciale pentru a ţine sub control infectările.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Clotilde Armand: Solicit Guvernului să pregătească o acţiune la Curtea de Justiţie a UE prin care să conteste unele prevederi din Pachetul de mobilitate

Publicat

in

De

Europarlamentarul grupului Înnoim Europa, Clotilde Armand, solicită Guvernului să demareze o acţiune la Curtea de Justiţie a UE prin care să conteste unele prevederi din Pachetul de mobilitate. Ea spune că cele trei documente care fac parte din Pachetul de mobilitate au fost adoptate de Parlamentul European, „după un lung proces legislativ care s-a desfăşurat în cea mai mare parte în legislatura trecută”, anunță news.ro.

„E o zi tristă pentru transportatorii din România şi pentru noi toţi. Cele trei documente care fac parte din Pachetul de mobilitate au fost adoptate de Parlamentul European. Au fost adoptate după un lung proces legislativ care s-a desfăşurat în cea mai mare parte în legislatura trecută. Printr-un şir de considerente politicianiste, s-a ajuns la un Pachet de mobilitate care are măsuri bune pentru şoferi, dar încalcă prin unele prevederi principiul liberei circulaţii a serviciilor, bunurilor şi forţei de muncă în interiorul Pieţei unice”, a scris Clotilde Armand, joi, pe Facebook.

Citește și: Codrin Ștefănescu: ‘Ce Constituție? Ce drepturi? Toată lumea la izolare! Guvernul LuCovid a luat-o razna de tot! .

Ea a precizat că „din acest motiv, trebuie să folosim acum calea juridică”.

„Solicit din nou Guvernului României să demareze pregătirea unei acţiuni la Curtea de Justiţie a UE prin care să contestăm unele prevederi din Pachetul de mobilitate. Cred, de asemenea, că e necesară consultarea guvernelor din alte state membre pentru a realiza un demers juridic comun”, a completat Armand.

Aceasta a adăugat că „vom avea noi argumente şi din studiul de impact comandat de Comisia europeană”.

„Ştim deja că această industrie se confruntă cu o penurie de mână de lucru. Ştim că fi mare nevoie în continuare de şoferii români pe drumurile europene. Sper ca firmele româneşti să găsească şi ele soluţii pentru a se adapta noilor reglementări”, a conchis Clotilde Armand.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend