Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

VEȘTI BUNE ! Demarează un nou program Rabla – VEZI DETALII

Avatar

Publicat

in

Peste mai puţin de două luni va fi demarat un nou program Rabla, iar statul va prelua rablele pe patru roţi şi, în schimbul ei, vă va da bani pentru una nouă.

În primăvară va fi reluat programul Rabla, de încurajare a reînnoirii parcului auto al României. Ministrul Mediului, Costel Alexe a anunţat, la începutul acestei săptămâni că vor fi puse la bătaie 60.000 de vouchere pentru Rabla clasic, iar pentru Rabla Plus va fi crescut numărul tichetelor ce vor putea fi acordate.

„Ne propunem ca pentru 2020 să creştem numărul de vouchere pe care le acordăm. Am avut discuţii inclusiv cu premierul României şi cu cei din industria auto şi pentru 2020 ne propunem un număr de minimum 60.000 de vouchere pentru Rabla Clasic. Acesta va începe în luna martie. A rămas să stabilim cu colegii din minister şi cu cei din Administraţia Fondului pentru Mediu, săptămâna viitoare, care va fi bugetul şi care vor fi etapele în care va fi demarat. Vreau ca atunci când informăm cetăţenii, care sunt beneficiarii acestui program, să ne ţinem de termene, pentru că au fost programe derulate de Ministerul Mediului care efectiv au avut termene decalate şi de aici pleacă neîncrederea populaţiei în actul guvernamental”, a precizat ministrul Mediului.

Potrivit acestuia, până în prezent, cu ajutorul programului Rabla, peste 600.000 de autovehicule au fost scoase din uz şi, în schimbul lor, au fost achiziţionate aproximativ 550.000 de autovehicule noi. Persoanele care predau o rablă primesc un voucher clasic de 6.500 de lei. Tichetul poate fi cumulat, în funcţie de motorizare, cu un ecobonus de 1.000 de lei sau de 1.700 de lei pentru maşinile hibrid.

Peste 10.000 de euro de la stat, pentru maşinile electriceÎn ce priveşte maşinile electrice, bonusul acordat de stat este semnificativ mai mare. „Pentru Rabla Plus ne propunem să păstrăm cel puţin acelaşi buget şi vrem o creştere cu 10 – 20% a numărului de vouchere pe care să-l acordăm. În prezent, voucherul este de 10.000 de euro. Ar trebui să dăm un semnal şi ne propunem ca, de la an la an, să creştem bugetul şi pentru voucherele privind maşinile electrice şi mai ales să dezvoltăm numărul de staţii de încărcare. Acesta este viitorul. România trebuie să facă eforturi pentru a ajunge statele europene. Nu ştiu dacă suntem neapărat la coadă. Ministerul Mediului din România este cel care alocă cred că una dintre cele mai mari, dacă nu cea mai mare, finanţare privind voucherul pentru maşini electrice, de 10.000 de euro”, a mai spus Costel Alexe.

La casare, fără ITPMinistrul Mediului are planuri mari şi în ce priveşte transportul public. Pe lângă dezvoltarea reţelei de staţii de încărcare, acesta are în vedere şi introducerea în transportul în comun a mijloacelor cât mai puţin poluante. „Ne dorim foarte mult să achiziţionăm prin Administraţia Fondului pentru Mediu 130 de troleibuze şi 100 de autobuze electrice-hibrid. Nu facem altceva decât să încurajăm mijloacele de transport în comun electrice, nepoluante, astfel încât traficul în Bucureşti şi în marile oraşe să fie cel apreciat”, a completat ministrul Costel Alexe.

Aşa că, dacă aveţi o rablă prin curte, trebuie să ştiţi că, începând din 2019, s-a renunţat la prevederea prin care autoturismul casat trebuie să aibă inspecţia tehnică periodică valabilă. De asemenea, posesorul autovehiculului uzat trebuie să prezinte, pe lângă actele maşinii, certificat de atestare fiscală emis de administraţia locală de care aparţine. 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Oreste Teodorescu îi pune la zid pe Rareș Bogdan și Robert Sighiartău: ‘Nu au experiență politică. Nu au ales bine momentul’

Avatar

Publicat

in

De

Jurnalistul român Oreste Teodorescu a declarat luni seara la ‘Culisele statului paralel’ că vocile critice la adresa lui Ludovic Orban, se bazează pe faptul că cei nemulțumiți simt nevoia unei reformări și nu au răbdare.

”Viața unui partid e tumultuoasă. PNL se află la guvernare. În momentul de față avem vaccinare. Ne confruntăm cu mulți români care nu cred în validitatea acestui vaccin. Nu cred că era cel mai bun moment. Salut faptul că există mai multe voci, care dau dinamism, suplețe. (…) Faptul că există niște oameni tineri, care poate nu-s multumiți de actualele poziții, însă momentul e prost ales. Cred că această grabă se bazează pe faptul că cei nemulțumiți simt nevoia unei reformări și nu au răbdare. Și Robert Sighiartău, și Rareș Bogdan sunt oameni extraordinari, dar nu au experiență politică. Nu au ales bine momentul. Poate au ales bine speculând un moment de slăbiciune. Nu moare nimeni dacă mai stai două-trei luni”, a spus luni seară, Oreste Teodorescu, la ‘Culisele statului paralel’,  informează realitatea.net

Citește și:

O nouă lovitură pentru Guvern! Polițiștii refuză să mai verifice persoanele izolate/carantinate la domiciliu

Informații utile pentru toți șoferii români! Câți bani veți scoate anul acesta din buzunar

SURSE Omul lui Marcel Vela ar putea ajunge la șefia unei instituții de forță!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Cozmin Gușă prezintă imaginea dezastrului din economie! ‘România se scufundă’

Avatar

Publicat

in

De

Analist politic și membru PSD, Cozmin Gușă prezintă imaginea dezastrului din economia românească.

DATORIE PUBLICA DE 47% din PIB, LEGEA SPUNE CĂ PESTE 45% ÎNGHEȚI SALARIILE, PESTE 50% OPREȘTI ASISTENȚA SOCIALĂ”, spune Gușă, într-o postare pe Facebook.

<<LuCOVID LA VACCINARE!
ASIMILABIL STRIGĂTURII STUDENȚEȘTI „EXPOZIȚIE DE BULANE-N GARĂ LA HERCULANE, NOAPTEA PE LA 3!”
ÎN PARALEL ECONOMIA ROMÂNIEI SE SCUFUNDĂ, IATĂ O IMAGINE A DEZASTRULUI: „DATORIE PUBLICA DE 47% din PIB, LEGEA SPUNE CĂ PESTE 45% ÎNGHEȚI SALARIILE, PESTE 50% OPREȘTI ASISTENȚA SOCIALĂ” …
Ce mai spectacol grotesc cu liderii politici ce folosesc vaccinarea ca mijloc de PR personal! A venit azi și rândul LuCOVID-ului, și prevăd hăhăiala tâmpă prin care va ocoli orice subiect cu relevanță pentru români, cum ar fi, spre exemplu, cel evocat aseară de Marcel Ciolacu la emisiunea lui Ionuț Cristache (stiripesurse):
Liderul PSD Marcel Ciolacu a acuzat luni, la TVR1, că Guvernul Florin Cîțu vrea să vândă cele mai profitabile companii românești.
„Vom demonstra ca nu este nevoie in plina criza economica sa vindem societatile romanesti, activele lor se ridica la aproximativ, sa stie toti romanii de jaful care va urma, vorbim de aproximativ 10 miliarde de euro. Aici sunt Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Aeroporturi Bucuresti, CEC-ul. La CEC n-am inteles cum sa prinzi CEC-ul. Vor sa vanda actiunile.
Franta, Germania, foarte multe state, mi se pare ca si Polonia, Ungaria nu mai spun, au blocat vanzarea de actiuni prin lege, mai mult, Germania a dat posibilitatea Guvernului de a cumpara, daca este un brand national si intra in faliment, de a-l cumpara statul
Motivul este ca am ajuns la o datorie publica de 47% din PIB, LEGEA SPUNE CĂ PESTE 45% ÎNGHEȚI SALARIILE, PESTE 50% OPREȘTI ASISTENȚA SOCIALĂ, si atunci au gasit aceste debușeu, să iei să vinzi societățile românești. Vom ataca această lege la CCR.
Nu vinzi in criza. Nemtii de ce nu vand? Te-ai trezit, tu, Cîțu, mai deștept decât o țară ca Germania?
Știți ce profit au aceste companii? Un miliard de euro”>>, este mesajul integral al lui Gușă.

Vezi și O nouă lovitură pentru Guvern! Polițiștii refuză să mai verifice persoanele izolate/carantinate la domiciliu

Informații utile pentru toți șoferii români! Câți bani veți scoate anul acesta din buzunar

SURSE Omul lui Marcel Vela ar putea ajunge la șefia unei instituții de forță!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend