Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

VEȘTI BUNE ! Demarează un nou program Rabla – VEZI DETALII

Publicat

in

Peste mai puţin de două luni va fi demarat un nou program Rabla, iar statul va prelua rablele pe patru roţi şi, în schimbul ei, vă va da bani pentru una nouă.

În primăvară va fi reluat programul Rabla, de încurajare a reînnoirii parcului auto al României. Ministrul Mediului, Costel Alexe a anunţat, la începutul acestei săptămâni că vor fi puse la bătaie 60.000 de vouchere pentru Rabla clasic, iar pentru Rabla Plus va fi crescut numărul tichetelor ce vor putea fi acordate.

„Ne propunem ca pentru 2020 să creştem numărul de vouchere pe care le acordăm. Am avut discuţii inclusiv cu premierul României şi cu cei din industria auto şi pentru 2020 ne propunem un număr de minimum 60.000 de vouchere pentru Rabla Clasic. Acesta va începe în luna martie. A rămas să stabilim cu colegii din minister şi cu cei din Administraţia Fondului pentru Mediu, săptămâna viitoare, care va fi bugetul şi care vor fi etapele în care va fi demarat. Vreau ca atunci când informăm cetăţenii, care sunt beneficiarii acestui program, să ne ţinem de termene, pentru că au fost programe derulate de Ministerul Mediului care efectiv au avut termene decalate şi de aici pleacă neîncrederea populaţiei în actul guvernamental”, a precizat ministrul Mediului.

Potrivit acestuia, până în prezent, cu ajutorul programului Rabla, peste 600.000 de autovehicule au fost scoase din uz şi, în schimbul lor, au fost achiziţionate aproximativ 550.000 de autovehicule noi. Persoanele care predau o rablă primesc un voucher clasic de 6.500 de lei. Tichetul poate fi cumulat, în funcţie de motorizare, cu un ecobonus de 1.000 de lei sau de 1.700 de lei pentru maşinile hibrid.

Peste 10.000 de euro de la stat, pentru maşinile electriceÎn ce priveşte maşinile electrice, bonusul acordat de stat este semnificativ mai mare. „Pentru Rabla Plus ne propunem să păstrăm cel puţin acelaşi buget şi vrem o creştere cu 10 – 20% a numărului de vouchere pe care să-l acordăm. În prezent, voucherul este de 10.000 de euro. Ar trebui să dăm un semnal şi ne propunem ca, de la an la an, să creştem bugetul şi pentru voucherele privind maşinile electrice şi mai ales să dezvoltăm numărul de staţii de încărcare. Acesta este viitorul. România trebuie să facă eforturi pentru a ajunge statele europene. Nu ştiu dacă suntem neapărat la coadă. Ministerul Mediului din România este cel care alocă cred că una dintre cele mai mari, dacă nu cea mai mare, finanţare privind voucherul pentru maşini electrice, de 10.000 de euro”, a mai spus Costel Alexe.

La casare, fără ITPMinistrul Mediului are planuri mari şi în ce priveşte transportul public. Pe lângă dezvoltarea reţelei de staţii de încărcare, acesta are în vedere şi introducerea în transportul în comun a mijloacelor cât mai puţin poluante. „Ne dorim foarte mult să achiziţionăm prin Administraţia Fondului pentru Mediu 130 de troleibuze şi 100 de autobuze electrice-hibrid. Nu facem altceva decât să încurajăm mijloacele de transport în comun electrice, nepoluante, astfel încât traficul în Bucureşti şi în marile oraşe să fie cel apreciat”, a completat ministrul Costel Alexe.

Aşa că, dacă aveţi o rablă prin curte, trebuie să ştiţi că, începând din 2019, s-a renunţat la prevederea prin care autoturismul casat trebuie să aibă inspecţia tehnică periodică valabilă. De asemenea, posesorul autovehiculului uzat trebuie să prezinte, pe lângă actele maşinii, certificat de atestare fiscală emis de administraţia locală de care aparţine. 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Moise Guran face dezvăluirea explozivă! Nicușor Dan umilit

Publicat

in

De

Fostul jurnalist, Moise Guran, trece la dezvăluiri, avându-l în vizor pe Nicușor Dan. 

„Programul lui Nicușor Dan nu s-a schimbat față de 2016, nici opinia mea față de candidatura lui”, a transmis Moise Guran pe propria pagină de Facebook.

„Îmi pare rău, dar eu sunt om liber, și cred în limite clare ale compromisului în politică. În 2016 am insistat ca Predoiu să se retragă în favoarea lui Dan tocmai pentru că devenea previzibilă câștigarea alegerilor de către Dragnea, în urma pierderii Bucureștiului pe mâna dezbinării opoziției.
Iar pentru că asta chiar s-a întâmplat, în stradă am stat noi să apărăm democrația, nu Băsescu, nici Orban.
Nu cred că este acceptabil ca acum Băsescu și Orban să decidă pentru noi ce putem sau ce nu putem noi vota. Nu, nu pentru asta am stat în stradă. Acesta nu este un mod nou de a face politică ci unul foarte vechi, cel care ne-a adus pe toți unde ne-a adus”, a scris Guran.

Vezi și:

E scandal mare în Ministerul de Interne! Marcel Vela, în fața procurorilor!

Dreapta-împrejur! Marea plecare din sistem

EXCLUSIV O mare mascaradă?! S-a confirmat dezvăluirea lui Coarnă. ‘Vela încearcă să-și facă imagine publică și pe coronavirus’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Informații utile! Când și cum îi va afecta, sistemul de imigraţie ce va fi aplicat în UK ,pe cei care doresc să se stabilească în Regat?

Publicat

in

De

Ambasadorul Marii Britanii, Andrew Noble, a informat că sistemul de imigraţie pe bază de puncte a fost gândit de mult timp de Guvernul britanic, iar datele din documentul politic publicat la 19 februarie sunt trasate în linii mari.

Sistemul de imigraţie pe bază de puncte, ce va fi aplicat în UK, nu îi afectează pe românii şi restul cetăţenilor UE care care s-au înregistrat pentru statut special, de rezident sau pre-rezident, ci pe cei care doresc să se stabilească în Regat, anul viitor, când expiră perioada de tranziţie post-Brexit, a declarat, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble.

Potrivit unui document ce prezintă planurile guvernului de la Londra, cetăţenii UE cu o calificare în meserie se pot înscrie pentru a se stabili în Marea Britanie, de la 1 ianuarie 2021, dacă vor cumula minim 70 de puncte, acordate pentru criterii precum calificarea în muncă, educaţie, dacă au deja un angajator în Regat şi dacă au un venit minim garantat.

Vezi și

E scandal mare în Ministerul de Interne! Marcel Vela, în fața procurorilor!

Dreapta-împrejur! Marea plecare din sistem

EXCLUSIV O mare mascaradă?! S-a confirmat dezvăluirea lui Coarnă. ‘Vela încearcă să-și facă imagine publică și pe coronavirus’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend