Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

VEȘTI BUNE ! Demarează un nou program Rabla – VEZI DETALII

Publicat

in

Peste mai puţin de două luni va fi demarat un nou program Rabla, iar statul va prelua rablele pe patru roţi şi, în schimbul ei, vă va da bani pentru una nouă.

În primăvară va fi reluat programul Rabla, de încurajare a reînnoirii parcului auto al României. Ministrul Mediului, Costel Alexe a anunţat, la începutul acestei săptămâni că vor fi puse la bătaie 60.000 de vouchere pentru Rabla clasic, iar pentru Rabla Plus va fi crescut numărul tichetelor ce vor putea fi acordate.

„Ne propunem ca pentru 2020 să creştem numărul de vouchere pe care le acordăm. Am avut discuţii inclusiv cu premierul României şi cu cei din industria auto şi pentru 2020 ne propunem un număr de minimum 60.000 de vouchere pentru Rabla Clasic. Acesta va începe în luna martie. A rămas să stabilim cu colegii din minister şi cu cei din Administraţia Fondului pentru Mediu, săptămâna viitoare, care va fi bugetul şi care vor fi etapele în care va fi demarat. Vreau ca atunci când informăm cetăţenii, care sunt beneficiarii acestui program, să ne ţinem de termene, pentru că au fost programe derulate de Ministerul Mediului care efectiv au avut termene decalate şi de aici pleacă neîncrederea populaţiei în actul guvernamental”, a precizat ministrul Mediului.

Potrivit acestuia, până în prezent, cu ajutorul programului Rabla, peste 600.000 de autovehicule au fost scoase din uz şi, în schimbul lor, au fost achiziţionate aproximativ 550.000 de autovehicule noi. Persoanele care predau o rablă primesc un voucher clasic de 6.500 de lei. Tichetul poate fi cumulat, în funcţie de motorizare, cu un ecobonus de 1.000 de lei sau de 1.700 de lei pentru maşinile hibrid.

Peste 10.000 de euro de la stat, pentru maşinile electriceÎn ce priveşte maşinile electrice, bonusul acordat de stat este semnificativ mai mare. „Pentru Rabla Plus ne propunem să păstrăm cel puţin acelaşi buget şi vrem o creştere cu 10 – 20% a numărului de vouchere pe care să-l acordăm. În prezent, voucherul este de 10.000 de euro. Ar trebui să dăm un semnal şi ne propunem ca, de la an la an, să creştem bugetul şi pentru voucherele privind maşinile electrice şi mai ales să dezvoltăm numărul de staţii de încărcare. Acesta este viitorul. România trebuie să facă eforturi pentru a ajunge statele europene. Nu ştiu dacă suntem neapărat la coadă. Ministerul Mediului din România este cel care alocă cred că una dintre cele mai mari, dacă nu cea mai mare, finanţare privind voucherul pentru maşini electrice, de 10.000 de euro”, a mai spus Costel Alexe.

La casare, fără ITPMinistrul Mediului are planuri mari şi în ce priveşte transportul public. Pe lângă dezvoltarea reţelei de staţii de încărcare, acesta are în vedere şi introducerea în transportul în comun a mijloacelor cât mai puţin poluante. „Ne dorim foarte mult să achiziţionăm prin Administraţia Fondului pentru Mediu 130 de troleibuze şi 100 de autobuze electrice-hibrid. Nu facem altceva decât să încurajăm mijloacele de transport în comun electrice, nepoluante, astfel încât traficul în Bucureşti şi în marile oraşe să fie cel apreciat”, a completat ministrul Costel Alexe.

Aşa că, dacă aveţi o rablă prin curte, trebuie să ştiţi că, începând din 2019, s-a renunţat la prevederea prin care autoturismul casat trebuie să aibă inspecţia tehnică periodică valabilă. De asemenea, posesorul autovehiculului uzat trebuie să prezinte, pe lângă actele maşinii, certificat de atestare fiscală emis de administraţia locală de care aparţine. 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Ludovic Orban reacționează după protestul din Piața Victoriei: Purtarea măștii este principala armă împotriva coronavirusului. Chiar n-am înțeles de ce au protestat

Publicat

in

De

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Traian Băsescu, despre protestul impotriva legii carantinării: . Avem toate instrumentele necesare pentru a trata această pandemie sau epidemie la nivel local

Publicat

in

De

Fostul președinte al României, Traian Băsescu a  explicat totul despre legea carantinării, după ce mii de oameni au ieșit în stradă în aceasă seară. 

„România a falsificat situația pe care o avea, este evident  că nicidecum nu era pe sfârșit de pandemie sau nu atinsese vârful pandemiei când s-au relaxat măsurile. Rezultatele falsificării și al numărului mic de teste care s-au făcut, se văd acum”, a declarat Traian Băsescu, în direct la România TV.

Întrebat dacă avem nevoie de o lege a carantinării, Traian Băsescu a răspuns că nu crede și a venit cu explicații clare și cu dovezi despre tot ce înseamnă carantină și izolare, dar și ce presupune pandemie pentru România.

„Eu cred că nu este necesară nicio lege. Avem toate instrumentele necesare pentru a trata această pandemie sau epidemie la nivel local. Vreau să vă explic puțin despre ce e vorba. În primul rând, această pandemie este gestionată de cea mai reputată organizație dpdv. al sănătății, de OMS, care este structură a  organizației Națiunilor Unite”, a completat el

„OMS-ul are o Constituție, nu regulament, în care, chiar în prima pagină spune că părțile contractate sunt de acord cu prezenta Constituție sau nu. Dacă nu sunt de acord, nu au ce căuta în OMS. Deci orice stat care vrea să fie membru al OMS, trebuie să fie de acord cu această Constituție. Deci OMS nu este orice societate, este autoritate la nivel internațional. Această instituție a scris și a aprobat prin ratificarea de către statele membre ceea ce se numește „Regulamentul Internațional de Sănătate””, a mai spus fostul președinte.

Fostul președinte a arătat Regulamentul și lista cu cele 168 de state care au ratificat actul.

„Am îngroșat România. Acest Regulament a fost înregistrat conform Cartei ONU, art. 102, la secretarul general al Organizației Națiunilor Unite. El nu este un regulement de scară de bloc! Este un tratat inter-guvernamental, semnat de 168 de state, în anul 2007, un act care a dobândit putere asupra întregului glob pământesc. Obiectivul lui este să creeze un sistem unic la nivel global, de luptă împotriva pandemiilor, a îmbolnăvirilor și a transmiterii bolilor dintr-o țară în alta”, a mai spus el.

„Mă chinui de două zile să aflu cine a semnat în numele României. Nu am un rezultat cert, dar foarte probabil, domnul dr. Victor Ștefan Olsavszky, care era reprezentantul OMS al României în anul 2005. Dânsul a deținut această funcție din anul 1997 – 2016, iar acum este reprezentantul OMS pentru Bosnia și Herțegovina”, a adăugat.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend