Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Vești bune! A sosit al treilea transport de echipamente medicale din Coreea de Sud au ajuns în România

Publicat

in

Misiunea de zbor, ale cărei costuri sunt acoperite de Statele Unite în sprijinul Guvernului României, a fost executată cu o aeronavă C-17 Globemaster III.

Au fost aduse aproximativ 100.000 de combinezoane de protectie, cumpărate de statul român.

„Distribuirea echipamentelor de protecție va fi realizată cu mijloace de transport din dotarea IGSU și, cu sprijinul inspectoratelor județene pentru situații de urgență, acestea vor fi distribuite și alocate, în funcție de nevoi, personalului medical și echipajelor operative aflate în teren”, arăta MApN.

Acesta este cel de-al treilea zbor solicitat de Ministerul Apărării Naţionale cu aeronave C-17 Globemaster III.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

ACTUAL

Lider PNL, ieșire dură: ‘PSD respinge orice propunere pentru izolarea și carantinarea bolnavilor. Este inadmisibilă amânarea succesivă a adoptării legii’

Publicat

in

De

Viceliderul grupului PNL din Senat, Eugen Țapu-Nazare, ieșit cu un atac dur și acuză PSD că își bate joc de toate eforturile pentru ținerea epidemiei de coronavirus sub control.

„Cu un cinism fără margini, cumulat cu un dispreţ maxim la adresa medicilor şi a celor care luptă cu epidemia de coronavirus, PSD respinge orice propunere pentru izolarea şi carantinarea bolnavilor. Pentru liderii acestui partid nu contează că numărul cazurilor de îmbolnăviri este din ce în ce mai mare, nu contează nici că personalul medical este epuizat după patru luni de luptă cu epidemia”, a declarat senatorul Eugen Ţapu-Nazare.

Parlamentarul liberal acuză PSD că ţine blocat la Senat proiectul Guvernului pentru Legea carantinării şi izolării, în ciuda apelurilor „disperate” ale personalului medical care cer instituirea unui cadru legislativ.

Publicitate

„Rupţi total de realitate, preocupaţi de luptele interne, PSD a făcut ca România să fie singura ţară din Uniunea Europeană care nu are o lege a carantinării şi izolării. Este inadmisibilă amânarea succesivă a adoptării legii de către senatorii PSD, în ciuda faptului că Guvernul a participat la dezbateri şi a pus la dispoziţia comisiei analiza comparativă cerută în legătură cu legislaţia altor ţări europene care aplică izolarea şi carantina. Paradoxal, când voiau să îşi scoată infractorii din puşcării, pesediştii au stat până la 2 noaptea să voteze. PSD preţuieşte infractorii, nu românii”, a mai spus viceliderul grupului PNL din Senat.

Senatorul Eugen Ţapu-Nazare a avertizat că numărul îmbolnăvirilor, internărilor şi deceselor va creşte din cauza lipsei unei legi a carantinării şi izolării.

„Primele semnale au fost transmise deja de medicii epuizaţi de tot mai mulţi bolnavi în stare gravă şi de aglomerarea secţiilor cu cazuri noi, dar senatorii PSD se fac că nu le aud. Această campanie de instigare a PSD, de echivalare a spitalelor cu lagăre, de echivalare a acţiunii medicilor cu poliţia politică, a deciziilor autorităţilor privind detaşarea medicilor cu „munca forţată”, a produs psihoză şi a dus la umilirea personalului medical, la desconsiderarea eforturilor medicilor şi asistentelor”, a spus Eugen Ţapu-Nazare.

Senatorul PNL Neamţ l-a acuzat şi pe preşedintele PSD Neamţ, Ionel Arsene, că este unul dintre cei care au cerut amânarea aprobării în Senat a legii carantinării şi izolării.

„De departe, cea mai năucitoare şi iresponsabilă declaraţie îi aparţine tristului personaj Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ. Fără niciun discernământ, acesta inventează termeni ca „poliţia medicală” care ar ridica oamenii de pe străzi. PNL cere imperativ PSD să nu se mai joace cu vieţile românilor şi să nu mai umilească personalul medical. În cazul unei tragedii, PSD va avea pe conştiinţă zeci, sute, poate mii de morţi”, a conchis senatorul liberal Eugen Ţapu-Nazare.

Citește și:

EXCLUSIV Cutremur între Servicii! Șeful SPP câștigă dublu față de șeful SRI! Salariul generalului Pahonțu a explodat în ultimul an fiscal declarat

Lovitură devastatoare pentru Academia Română! Sume de bani încasate într-un mod de-a dreptul șocant

Nelu Tătaru a dat lovitura! Afacerea soției sale aduce familiei sume impresionante

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Reacția procurorului general privind decizia din dosarul 10 August: ‘Rolul nostru este să administrăm probele conform legii’

Publicat

in

De

Procurorul general Gabriela Scutea a venit cu unele precizări după ce procurorii DIICOT au clasat parțial dosarul 10 August: ”Înțeleg emoția publică generată de acest dosar. Suntem în poziția în care procurorii au obligația ca întotdeauna să administreze probele în mod imparțial și în mod complet”.

„Dosarul se cercetează pentru descoperirea adevărului. Sunt necesare câteva sublinieri. În 2018, reprezentanții Jandarmeriei au sesizat DIICOT referitor la acțiunile protestatarilor. DIICOT și-a asumat cercetarea faptelor la un loc. Cercetarea faptelor de abuz în serviciu era posibilă din punct de vedere legal. Ordonanța emisă structurează două planuri: protestatarii ca ansamblu și ca indivizi, persoanele care au fost agresate după ora 23”, a declarat procurorul general Gabriela Scutea.

Aceasta a precizat că ordonanța de clasare emisă de procurorii DIICOT are 235 de pagini, iar din parcurgerea ei „sumară” rezultă că procurorii au examinat „intervenția în forță și au delimitat unele acte care reflectă lipsuri ale organizării Jandarmeriei ca elemente contextuale și nu elemente de abuz în serviciu”.

Publicitate

„Se pune accentul pe inscripționarea căștilor de jandarmi sau lipsa lor și posibilitatea de a identifica persoanele care au agresat cetățenii”, a mai spus Scutea.

Procurorul general a spus că toate actele din acest dosar vor fi cântărire „în cadrul controlului ierarhic superior”.

„Înțeleg emoția publică generată de acest dosar. Suntem în poziția în care procurorii au obligația ca întotdeauna să administreze probele în mod imparțial și în mod complet. Rolul nostru este să administrăm probele conform legii, în sensul acuzării și în sensul respectării prezumției de nevinovăție. De aceea, toate actele din acest dosar vor fi cântărite în cadrul controlului ierarhic în această obligație legală a procurorilor șefi”, a mai spus Gabriela Scutea.

Întrebată dacă există posibilitatea ca ordonanța de clasare să fie infirmată în urma controlului, Scutea a spus că „ordonanța e foarte amplă și, pe cale de consecință, orice comunicări ulterioare vor fi efectuate”.

Întrebată în continuare dacă ea însăși, în calitate de procuror general va verifica actele din dosarul „10 august”, Gabriela Scutea nu a răspuns.

Dosarul „10 august” a fost clasat de DIICOT. Procurorii anunță declinarea unei părți din anchetă în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Parchetelor Militare.

Prin ordonanța din data de 26 iunie, procurorii DIICOT au dispus clasarea cauzei sub aspectul săvârșirii, în forma tentativei, a infracțiunii de acțiuni împotriva ordinii constituționale și declinarea competenței de efectuare a urmăririi penale pentru purtare abuzivă, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu, constând în aceea că „în data de 10.08.2018, începând cu ora 18.00, cu ocazia mitingului organizat în zona Piaţa Victoriei din municipiul Bucureşti, au avut loc incidente violente în care au fost implicate forţele de ordine din cadrul Jandarmeriei Române, în urma cărora a rezultat rănirea mai multor persoane”, în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Parchetelor Militare.

DIICOT a mai dispus clasarea cauzei sub aspectul săvârșirii de către suspecții maior Cazan Laurențiu Valentin, comisar şef de poliţie Chirică Mihai Dan, colonel Cucoș Gheorghe Sebastian și colonel Sindile Ionuț-Cătălin a infracțiunilor de abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă, participaţie improprie la fals intelectual participaţie improprie la uz de fals, complicitate la abuz în serviciu și complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă.

„În vederea aprecierii incidenței în cauza ce a format obiectul dosarului nr. 7475/P/2018 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București a dispozițiilor art.335 Cod procedură penală, respectiv cu privire la extinderea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de participație improprie la lovire sau alte violențe (…) un exemplar al ordonanței a fost comunicat prim-procurorului acestei unități de parchet”, transmite DIICOT.

Citește și:

EXCLUSIV Cutremur între Servicii! Șeful SPP câștigă dublu față de șeful SRI! Salariul generalului Pahonțu a explodat în ultimul an fiscal declarat

Lovitură devastatoare pentru Academia Română! Sume de bani încasate într-un mod de-a dreptul șocant

Nelu Tătaru a dat lovitura! Afacerea soției sale aduce familiei sume impresionante

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend