Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

VEȘTI BUNE! A fost desemnat câștigătorul licitației pentru construcția secțiunii Tigveni – Curtea de Argeș a autostrăzii Sibiu – Pitești,

Publicat

in

Joi au fost transmise adresele de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire a contractului având ca obiect „Proiectare și execuție Autostrada Sibiu – Pitești, Secțiunea 4: Tigveni – Curtea de Argeș”. Ofertantul desemnat câștigător este S.C. PORR CONSTRUCT S.R.L., cu preţul de 1.678.873.121,77 Lei fără TVA, a anunțat vineri Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere – CNAIR. Durata contractului este de 60 de luni, din care 16 luni perioada de proiectare și 44 de luni perioada de execuție a lucrarilor. Perioada de garanție a acestora este de 10 ani.

Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea și execuția lucrărilor pentru „Autostrada Sibiu – Pitești, Sectiunea 4: Tigveni – Curtea de Argeș”, în lungime de 9,86 km, în conformitate cu prevederile contractului de proiectare și execuție.
În cadrul contractului vor fi realizate mai multe lucrări de artă având o complexitate ridicată, astfel:

  • Construirea a 12 poduri, pasaje și/sau viaducte, având o lungime medie de 230 de m., dintre care, cel mai lung fiind Viaductul de la km. 84+341, în lungime de 630 de m.
  • Construirea unui Tunel în lungime de 1350 de m, în zona de traversare a dealului Momaia, județul Argeș.

În perioada următoare, după îndeplinirea termenelor legale privind formularea contestațiilor, precum și după soluționarea eventualelor contestații/ plângeri formulate în cadrul prezentei proceduri de atribuire, ofertantul caâșigator va fi invitat la sediul CNAIR S.A pentru semnarea contractului, odată cu finalizarea procesului de avizare a acestuia.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Ion Cristoiu, despre scandalul Trump-FBI: ‘Nu cred că se va încheia. Ori dovedesc că a plecat cu secrete nucleare şi le-a vândut chinezilor, taiwanezilor sau nu ştiu cui, care este foarte grav, ori nu şi atunci este un abuz şi se arată că America este la fel ca România pe vremea binomului SRI-DNA’

Publicat

in

De

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că fostul preşedinte Donald Trump a câştigat războiul mediatic izbucnit în SUA în urma percheziţiilor FBI la Mar-a-Lago, reşedinţa fostului lider american, şi atrage atenţia că indiferent de partea cui va fi adevărul în acest scandal, America va avea de pierdut.

“Într-un asemenea scandal nu are importanţă adevărul. Are importanţă războiul mediatic pe care l-a câştigat deja Trump chiar dacă va veni FBI-ul şi va dovedi că el a vândut secrete nucleare amantei lui Putin. Din mai multe motive el a câştigat acest război. În primul rând, nu trebuie să uităm că alegerile au fost câştigate de democraţi şi de Biden pe muchie de cuţit. A fost o uriaşă participare şi numărul de voturi primite de Trump a fost uriaş. Dintre toţi cei care şi-au dat votul, e greu de presupus că 99% dintre ei au fost dezamăgiţi de Trump după. Chiar şi cu povestea aia de la Capitoliu. Deci avem un număr uriaş de americani, după părerea mea numărul lor a crescut între timp pentru că democraţii au dezamăgit, sunt mari probleme economice. În aceste condiţii contează ce vrea omul să audă. Şi cred că cei care l-au votat pe Trump şi duşmanii democraţilor ascultă argumentele lui. Asta este foarte important în această comunicare publică”, a afirmat publicistul vineri seara la emisiunea Gândurile lui Cristoiu de la Smart Tv.

„Procurorul general al Americii este mai slab decât Scutea la noi”

Ion Cristoiu mai spune că bătălia se dă între procurorul general al SUA şi Donald Trump, iar fostul preşedinte, de altfel un bun comunicator, a ieşit învingător deoarece în disputa privind respectarea sau nu a procedurilor legale la efectuarea perchiziţiilor, sentimentul general este că acestea au fost încălcate.

“În al doilea rând, Trump a învins deoarece se bate cu un piţifelnic. Procurorul general al Americii este mai slab decât Scutea la noi (n.r. Gabriela Scutea, procurorul general al Rom\niei). El e numit de Departamentul de Justiţie. Dacă observaţi bătălia se duce între Procurorul general, care în imaginea publică e un procuror general numit de Trump care a trecut de partea democraţilor ca să nu fie dat afară, şi Trump. (…) Al treilea motiv este respectarea sau nu a procedurilor. Nu ştiu în ce măsură s-au respectat sau nu, dar din punct de vedere al comunicării publice, deja toată planeta e încredinţată că nu. Pentru că e vorba de un Trump care e un bun comunicator. El care se bate cu FBI-ul, nu era acasă…în asemenea momente impactul este uriaş, e vorba de un fost preşedinte al Americii, nu de o cameristă. Şi atunci, ei trebuia să creeze posibilitatea unei campanii că nu au respectat procedurile. Trump este un extraordinar comunicator public. Dacă era Biden, pierdea din start. Trump ştie să se bată şi în acest moment vocea lui domină. (…) Un alt argument e că presa care a sprijinit FBI a fost compromisă, mai ales CNN a fost compromis în alegeri prin încălcarea regulilor profesionale”, a explicat publicistul.

Ion Cristoiu susţine că, indiferent dacă se va dovedi sau nu că fostul preşedinte a plecat de la Casa Albă cu secrete nucleare, imaginea Americii tot va avea de suferit din cauza impactului mediatic.

“Şi acum să vedem cel mai important argument, evoluţia cazului. Dacă el a plecat cu secrete nucleare, America pierde, dacă nu a plecat America tot pierde. Nu am auzit până acum ca un şef de stat să fie suspectat că a plecat cu documente secrete. Astăzi s-a atins un punct culminant. Până acum discuţia era dacă trebuia sau nu să le ducă, nu trebuia să ia şi lingurile, adică era mai mult aşa trebuia să le predea arhivei, potrivit legii. În cazul de faţă, acuzaţia lansată de procuratură face şi mai mare impactul mediatic. Deja să spui că erau secrete nucleare, încep întrebările. Păi de ce la un an şi jumătate? În primul rând că un preşedinte nu are acces la secrete nucleare,nucleare. Ce să facă cu ele, să le ducă acasă?”, a subliniat publicistul.

„America nu avea nevoie în acest moment de un scandal intern”

Ion Cristoiu adaugă că America are probleme economice şi nu avea nevoie de un scandal intern care îi afectează grav imaginea într-un moment de dezordine mondială.

“Trebuie să ţinem cont de contextul acestui scandal.  Este un context în care administraţia Biden este la pământ. (…) Ei au probleme economice şi atunci foarte mulţi care nu îl credeau pe Trump, îl cred pe Trump. Dar dincolo de toate acestea, că s-au respectat sau nu procedurile, amploarea scandalului şi acuzaţiile aduse de FBI ating grav imaginea Americii. America nu avea nevoie în acest moment de un scandal intern. Indiferent care e adevărul e în defavoarea Americii. Ori dovedesc că a plecat cu secrete nucleare şi le-a vândut chinezilor, taiwanezilor sau nu ştiu cui, care este foarte grav, ori nu şi atunci este un abuz şi se arată că America este la fel ca România pe vremea binomului SRI-DNA. Adică se pune la cale ceva pentru că avem nevoie să scăpăm de cineva. Asta este cea mai primejdioasă interpretare. Dar oricum nu avea nevoie de acest scandal. Să nu uităm că suntem într-o dezordine mondială. E scandalul Taiwanului, războiul din Ucraina nu se mai termină… America nu avea nevoie de o asemenea dezunire, de un asemenea scandal”, a punctat publicistul.

Ion Cristoiu nu crede că scandalul Trump-FBI se va încheia foarte curând având în vedere evoluţia sa din ultimele două zile când, prin lansarea acuzaţiilor că fostul preşedinte a sustras secrete nucleare, s-a ridicat foarte mult miza.

“Nu cred că se va încheia. Vedeţi că în fiecare zi apar noutăţi (…) după două zile vin şi spun că ei au căutat secrete nucleare. Deja face să miroasă şi mai tare afacerea publică. Eu nu am vorbit aici dacă e adevărat sau. (…) Ei au ridicat miza urieşeşte”, a mai spus publicistul, conform alephnews.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Analistul politic Bogdan Teodorescu: ‘Trăim niște timpuri complicate. Avem în față, un orizont negru, în care niște generații tinere spun următorul lucru: Opriți-vă, fiindcă voi o să muriți, mai devreme sau mai târziu, dar noi avem mult de trăit în locul ăsta și ne lăsați ceva în care nu se poate trăi’

Publicat

in

De

Bogdan Teodorescu, analist politic, a făcut o radiografie a lumii de astăzi, prinsă între pandemia de coronavirus, război, clișee și etichete. Acesta este de părere că societatea actuală acceptă cu foarte mare ușurință păreri neavizate de pe internet, în detrimentul opiniilor oferite de specialiști.

„Trăim niște timpuri complicate, la care se mai adaugă încă un lucru: schimbarea

 modelului de culegere informațiilor de către populația planetei,  de la modelul clasic al presei, la modelul nou, al internetului,  lucru care poate părea minor, dar care poate fi explicație pentru niște  fenomene pe care le trăim.

Unul dintre ele se cheamă ‘sfârșitul competenței’ –este abandonarea de către societățile democratice,  liberale, occidentale, a recursului la specialiști și acceptarea punctului de vedere al unor oameni  care există pe internet, care nu sunt specialiști, dar care, având posibilitatea să exprime pe internet,  cultivă idee extrem de periculoasă, în mijlocul căreia trăim și acum:

‘Părerea mea e egală cu părerea ta. Ncontează că tu ești academician și ai nu știu câte cărți publicate, iar eu habar n-am despre subiectul respectiv. Părerea mea e egală cu părerea ta, fiindcă, în ultimă  instanță, suntem egali’.  Ori, acest lucru, adăugați-l la tot ceea ce vedeți și veți  primi explicații în  legătură cu foarte multe eșecuri pe care le are societatea contemporană”, a afirmat Bogdan Teodorescu.

Bogdan Teodorescu consideră că asistăm la un fenomen în care ideologia neomarxistă și curentul progresist conduc la modificarea modului de viață al oamenilor, la nivel global.

„Lucrurile sunt amestecate cu globalismul economic și această viziune, care este numită, mai mult sau  mai puțin, neomarxism asupra realităților înconjurătoare, protecția minorităților, toleranță,  transparență, 

cheltuiala banilor guvernamentali, protecție climatică, ecologie – toate aceste lucruri se  adună în  acest pachet, al cărei țintă este, în mod esențial, modificarea modului de viață – în primul rând, al  societăților europene și, după aceea, modificare modului de viață al lumii în ansamblu.  Suntem oameni care nu apreciem această modificare și care avem tentația să punem într-o  cotă  negativă, instantaneu.

Pe de altă parte, însă, sunt elemente care, privite la rece, pot aduce în favoarea acestor  inițiative niște argumente cu care poți să fii sau nu de acord. 

Și atunci, automat, constatăm că, pentru unii oameni, tradiția devine problemă și lupta pe care o vedem este exact împotriva acestui fenomen al  tradiției, al conservării unor modele vechi.

Noi avem în față, de fapt, un orizont negru, în care niște generații tinere spun următorul lucru:  ‘Opriți-vă, fiindcă voi o să muriți, mai devreme sau mai târziu, dar noi avem mult de trăit în locul ăsta și ne  lăsați ceva în care nu se poate trăi’.

De aceea, bună parte din acest curent progresist despre care se vorbește este

susținută generațional de oameni tineri, fiindcă este foarte posibil ca preocuparea pe care o au ei pentru viitorul lor – care arată cu  totul altfel decât viitorul nostru – este foarte posibil ca ei să îmbrățișeze  acest abandon al tradițiilor,  dureros, ilogic și periculos din punctul nostru de vedere, ca singură  soluție pe care o au pentru viitorul  care nu arată deloc bine.

Noide fapt, aici suntem, fiindcă dacă facem un pas înapoi și renunțăm un pic la obsesii și la etichete, constatăm că, de la un punct încolo, noi am putea avea dreptate, dar există dreptate și în partea cealaltă” , a precizat Bogdan Teodorescu.

În acest context, analistul politic susține că Europa de Est este reticentă în fața noilor schimbări care apar în lume, în contextul în care această parte a continentului supraviețuit sub comunism,  conservându-și cu furie tradițiile”.

„Europa de Est, ieșind târziu din comunism – metafora care mie mi-a plăcut foarte tare – noi de-abia am intrat în supermarket. De vreo 20 de ani am intrat și noi în supermarket, suntem și noi cu  sacoșele să le punem acolo.

Îmomentul de față, Europa de Est evident că reticentă și în fața restrângerii despre care se vorbește, și în fața modificării etnice populației, nivelului populației și în fața renunțării la tradiție, fiindcă un  lucru pe care Vestul nu-l înțelege – Europa de Est supraviețuit sub comunism, conservându-și cu furie tradițiile”, a menționat Bogdan Teodorescu, conform gândul.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend