Conecteaza-te cu noi

ECONOMIC

Veste şoc pentru români: gazele se scumpesc cu mult mai mult decat era anuntat

Avatar

Publicat

in

Președintele ANRE, Niculae Havrileț, anunța că prețul gazelor va crește cu 5-6% de la 1 aprilie pentru consumatorii casnici, însă ministrul Energiei vine cu o precizare, spunând că până la sfârșitul anului prețul final al gazelor naturale pentru populație s-ar putea majora cu cel mult 8,5%.

Liberalizarea prețurilor gazelor naturale pentru populație se va face în două etape: piața între producători și furnizori se va liberaliza în acest an, iar etapa următoare, de liberalizare a prețurilor între furnizori și clienții casnici, se va încheia în 2021, a declarat ministrul Energiei, Toma Petcu, într-un interviu pentru News.ro.

Acesta susține că, în urma analizelor ANRE, până la sfârșitul anului prețul final al gazelor naturale pentru populație s-ar putea majora cu cel mult 8,5%.

„Legat de acestă agitaţie în piaţă, în sensul că preţul gazelor se poate mări cu 40%, 70% sau chiar 100%, am discutat cu domnul Havrileţ, preşedintele ANRE, instituţia care reglementează tarifele la gazele naturale, şi mi-a spus foarte clar că acest lucru este imposibil. Dumnealui chiar a înaintat o notă către Comisia de Industrii şi spre ştiinţă Ministerului Energiei, în care, din evaluarea dumnealor, dacă s-ar produce această liberalizare începând cu 1 aprilie, preţurile ar putea creşte, până la sfârşitul anului, cu un procent maxim cuprins între 6,5 şi 8,5%.

Din ce am înţeles de la domnul Havrileţ, doi dintre marii furnizori/distribuitori de gaze au solicitat majorări ale tarifelor de 40 şi chiar 70 de procente. Acest lucru nu poate fi acceptat sub nicio formă, pentru că nu au o motivaţie reală. În continuare, ANRE-ul, chiar şi după liberalizarea între furnizori şi consumatori, va fi cel care va stabili de fiecare dată tarifele la gaze şi sunt convins că va fi absolut corect de fiecare dată.”, a declarat Toma Petcu.

Ministrul Energiei a explicat că prima etapă de liberalizare se va putea amâna doar cu acordul Comisiei Europene, în cazul în care Parlamentul hotărăște în acest sens.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Comisia Europeană avertizează România: Deteriorare masivă a finanțelor publice în 2020

Avatar

Publicat

in

Comisia Europeană avertizează România: Deteriorare masivă a finanțelor publice în 2020

Având în vedere prognozele Comisiei Europene, precum şi recentele evoluţii macroeconomice şi bugetare, România nu pare în măsură să facă ajustările necesare pentru a putea să se asigure că deficitul excesiv identificat este corectat în viitorul apropiat, se arată într-o comunicare privind situaţia fiscală din România prezentată miercuri de CE în cadrul pachetului de toamnă pentru politica economică, potrivit Agerpres.

Comisia reaminteşte că, începând din aprilie 2020, România face obiectul procedurii de deficit excesiv, ca urmare a încălcării în 2019 a pragului privind deficitul prevăzut în tratat. De asemenea, în prognozele sale de toamnă, Comisia estimează că deficitul României va trece de 10% din PIB în 2020 şi va continua să crească în anii următori.

Executivul comunitar subliniază că deteriorarea perspectivelor economice şi introducerea măsurilor de urgenţă destinate combaterii pandemiei şi consecinţelor sale economice şi sociale explică doar parţial preconizata creştere a deficitului.

Micile magazine se închid unul după altul, ca într-un joc de domino. Afacerile de familie pun lacătul pe ușă definitiv

Din ce în ce mai multe societăţi comerciale din domeniul retailului nealimentar intră în faliment, pentru că nu mai pot rezista pe piaţă, avertizează Organizaţia Patronală a Retailerilor din România, Roretail.

Asociaţia a semnalat în numeroase rânduri, atât public, cât şi prin comunicări transmise factorilor de decizie, situaţia extrem de dificilă pe care o întâmpină retailul nealimentar din România. După o perioadă de trei luni în care magazinele au fost închise prin decizii ale autorităţilor, odată cu redeschiderea centrelor comerciale vânzările au rămas la niveluri mult inferioare celor de anul trecut.

În medie, scăderile vânzărilor din magazine în ultimele luni au ajuns la 60%-80%, iar situaţia este extrem de dramatică. Inclusiv cu ocazia Black Friday, vânzările din magazine au fost cu aproximativ 50% mai mici decât cele de la ediţia anterioară, din anul 2019. Primele magazine care au intrat în faliment sunt cele ale micilor companii din domeniu, unde nu există o contrabalansare a pierderilor de pe piaţa locală cu veniturile de pe pieţele externe.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Recipient cosmetice

Avatar

Publicat

in

De

Industria de cosmetice este o ramura de industrie care produce si distribuie produsele cosmetice. Incepand de la cosmeticele colorante, cum ar fi fardul de pleoape, rujul, sau mascara, pana la produse de ingrijire a pielii, sau de par, cum ar fi samponul, balsamul sau uleiul de par. Si acest domeniu a crescut enorm datorita raspandirii plasticelor, la inceputul secolului 20, devenind ambalarea, pastrarea si transportarea acestor produse mult mai facila. Aceste produse foarte variate ca si forma, textura sau modalitate de utilizare au nevoie de ambalaje dedicate, de inalta calitate, de recipiente dedicate cosmeticelor.

Desi nevoia pentru produse cosmetice, si indirect pentru recipiente potrivite cosmeticelor a aparut inca din cele mai vechi timpuri, fiind vorba de un domeniu care se incadreaza in domeniul lux, nevoia de modernizare este una accentuata din cele mai vechi timpuri si pana acum. Daca in vremurile antice era posibilitate doar de a decora si colora recipientele, acum avem acces de a utiliza materiale si tehnologii de ultima ora pentru a produce recipiente cosmetice performante, la un pret accesibil, pentru ca aceste produse sa faca fata cu brio pe aceasta piata, unde competivitatea este obligatorie.

Asta este motivul pentru care noi acordam atentie deosebita recipientelor pentru cosmetice. Va puteti convinge de acest aspect daca accesati si rasfoiti webshopul nostru. Indiferent de faptul ca ati cauta toc pentru ruj, sticluta pentru parfum sau odorizant, ambalaj special pentru deo-roll, sticla cu picurator, pipeta, dozator de crema sau lichid, flacoane pentru produse de ingrijire personala, le puteti gasi la noi pe stoc, intr-o varietate incantatoare de materiale, forme si culori.

Va invitam deci sa consultati oferta noastra, si sa alegeti cu atentie produsele cele mai potrivite pentru a va asigura competivitatea pe piata cosmeticelor. Produsele sunt impartite pe categorii, si le veti putea gasi cu usurinta accesand meniul principal, dupa care puteti sa faceti selectii cu ajutorul filtrului asezat pe partea stanga . Nu uitati ca dupa alegerea recipientelor cosmetice, noi va putem ajuta si cu personalizarea ambalajului, a etichetelor, si in cazul in care este nevoie de un lot mai mic de recipiente cosmetice.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend