Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

VESTE MARE ! Dacia a depășit Toyota în Germania

Publicat

in

Dacia face minuni pe piața din Germania, înregistrând rezultate excelente de la o lună la alta. În luna mai, marca românească a reușit să atingă o cotă de piață de 2,5%, o premieră absolută, mai ales că vorbim despre cea mai mare piață de automobile din Europa. Dacia a vândut 7515 autoturisme în Germania, în luna mai, cu o creștere de 10,8% în comparație cu luna mai 2017. În urma acestor cifre, cota de piață a Dacia a urcat la un incredibil nivel de 2,5% pondere în piață, depășind, în a cincea lună, japonezii de la Toyota, care au vândut numai 7.228 autourisme. Dacă ținem cont de faptul că anul trecut, un an cu creștere a pieței germane, Dacia reușea să obțină o cotă de 1,7% în aprilie – mai și încheia anul cu 1,9%, iar în luna februarie din acest an încă încerca să sară de pragul de 2%, avem o imagine mai clară a performanței producătorului român.

Pe primele cinci luni din acest an, Dacia a vândut 31.236 vehicule, consolidându-și o cotă de piață de peste 2 procente, în urma unei creșteri a volumelor cu 19,7%, fiind evidentă tendința de migrare către zona de 3% din piață, în următoarele luni. Contextul de creștere a Dacia este unul nefavorabil, dacă ținem cont de faptul că piața de autoturisme din Germania a scăzut, în luna mai, cu 5,8 procente, chiar dacă și-a păstrat ritmul pozitiv după cinci luni (+2,6%). Cel mai probabil, efectele ultimelor decizii ale instanțelor, care permit orașelor să interzică accesul motoarelor diesel, au creat un nou val de indecizii în rândul cumpărătorilor, astfel că aceștia au preferat să aștepte o clarificare a situației. În total, au fost înmatriculate 305.057 mașini în mai și 1.497.723 autoturisme în intervalul ianuarie – mai.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Victor Ponta dă din casă: Tema era 15 iulie reintroducerea stării de urgenţă

Publicat

in

De

Victor Ponta, preşedintele Pro România, a declarat, marţi, la România TV, că tema principală a discuţiilor de astăzi în Parlament a fost reintroducerea stării de urgenţă. 

În cadrul emisiunii „Punctul Culminant”, Victor Ponta i-a explicat jurnalistului Victor Ciutacu faptul că reintroducerea stării de urgenţă din 15 iulie  „tema principală în Parlament”.

Cred că ar fi o catastrofă. Astăzi asta era tema principală în Parlament. Tema era 15 iulie reintroducerea stării de urgenţă.

Ceea ce este grav e că o o să rămânem în starea de alertă până la alegerile generale”, a spus Victor Ponta, la România TV.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Gabriela Firea face acuzații la adresa Grupului de Comunicare Strategică: Sunt uimită de anumite cifre pe care le furnizează! Sunt inexacte

Publicat

in

De

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, acuză Grupul de Comunicare Strategică de furnizare de informaţii eronate despre situaţia epidemiei în Bucureşti

,,Sunt uimită de anumite cifre pe care le furnizează acel grup de comunicare strategică. Sunt inexacte. Vinerea trecută s-a spus că în Bucureşti sunt doar şase ventilatoare mecanice libere. Este o informaţie falsă. Doar spitalele Primăriei Capitalei deţin 100 de ventiloatoare şi am mai achiziţionat 25 de ventilatoare. Le transmit tuturor cetăţenilor că nu este criză nici la locuri la ATI, nici de ventilatoare, nici de medici, nici de locuri în spitale. Pe lângă cele 19 spitale administrate de Primăria Capitalei, avem alte 7 spitale şi cu medici şi cu aparatură performantă”, a declarat Firea.

Potrivit primarului Capitalei, se încearcă menţinerea unei stări de temere. „Probabil se încearcă inclusiv amânarea alegerilor locale. Pe mine una nu m-ar deranja. Când se vor organiza alegerile, sunt binevenite”, a mai precizat Firea.

Gabriela Firea a criticat Guvernul pentru că a blocat procedura de testare a populaţiei iniţiată de Primăria Capitalei, dar şi pentru că nu a deschis încă Spitalul Colentina pentru bolnavii cronici.

Citește și:

Bombă: Serviciile sfidează starea de alertă! Singurul restaurant deschis e al SIE

EXCLUSIV VIDEO Cutremur major în Poliție! Scandal fără precedent: Mașini care circulă fără ITP valabil

EXCLUSIV Marcel Vela a început marea rebranduire a Poliției Române! Au fost trimise în misiune!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend