Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Veste bună pentru românii vaccinați! Ministerul Sănătății a prelungit termenul de ridicare a tichetelor de masă

Publicat

in

Termenul de ridicare a voucherelor pentru cei care se vaccinează cu schema completă a fost prelungit, miercuri, de la 60 de zile la 6 luni prin ordin al ministrului Sănătăţii. Decizia vine după ce în mai multe centre din ţară s-a semnalat lipsa voucherelor, iar autorităţile recunosc că există întârzieri în livrarea acestora. Ministerul Sănătăţii anunţă că bugetul pentru vouchere, suplimentat în octombrie cu 13,8 milioane de lei.

”Ministerul Sănătăţii a prelungit termenul de ridicare de la centrele de vaccinare a tichetelor de masă acordate pentru persoanele cu schema completă de vaccinare de la 60 de zile la 6 luni, printr-un Ordin al ministrului interimar al Sănătăţii, Cseke Attila”, a transmis, miercuri seară, Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că măsura a fost luată pentru continuarea activităţii de vaccinare în condiţii optime, dar şi din cauza apariţiei unor întârzieri în livrarea tichetelor pentru populaţie.

În luna septembrie 2021,  Ministerul Sănătăţii a stabilit metodologia de acordare a alocaţiei de hrană sub forma tichetelor de masă, persoanelor care se vaccinează cu schema completă de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2.

Conform acesteia, persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 cu schema completă beneficiază de o alocaţie de hrană în valoare de 100 lei, sub forma a 5 tichete de masă. 

”În luna octombrie 2021, ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a aprobat suplimentarea fondurilor pentru achiziţia tichetelor de masă cu suma de 13,8 milioane de lei”, a mai transmis MInisterul Sănătăţii.

În 27 octombrie, premierul interimar Florin Cîţu anunţa că va fi suplimentat bugetul pentru acordarea voucherelor pentru peroanele care se vaccinează.

În legătură cu persoane care s-au vaccinat, la maratonul din Capitală sau în alte zone şi nu au primit aceste vouchere, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare Valeriu Gheorghiţă afirma că vor fi primite în perioada următoare.

Între timp, în tot mai multe centre din ţară autorităţile anunţă că nu mai există vouchere pentru cei care s-au vaccinat, informează news.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

VIDEO | NESIMȚIRE CRASĂ! Alina Gorghiu minte cu nerușinare și se cocoață pe drama unei familii, în cazul primarului din Argeș

Publicat

in

De

Punct de vedere al echipei PROFI 24 TV si ziarul PROFIT după declarațiile minicinoase ale Alinei Gorghiu de la postul B1 TV

Președintele PNL Argeș și vicepreședintele Senatului, Alina Gorghiu, nu se deosebește cu nimic, la capitolul nesimțire crasă, de primarul PSD din Călinești sau liderii PSD care au permis acestui condamant la inchisoare să devină primar pentru ca mai apoi să abuzeze sexual o tânără angajată. Într-o intervenție la B1 TV, Alina Gorghiu a mințit cu o nesimțire cel puțin egala cu a primarului PSD, în încercarea de a se cocoța pe drama tinerei pentru a câștiga simpatia/aprecierea românilor. Printre alte minciuni, Gorghiu spune că presa din Argeș primise de trei săptămâni înregistrările dar nu a pomenit nimic si nu a luat în seamă ce se întîmplă la Călinești, lâsând să se înțeleagă că presa nu și-a făcut datoria și că , vezi Doamne, noroc cu ea că a publicat un mic fragment din înregistrările incriminatoare. Firesc, echipa trustului nostru de presă ( PROFI 24 TV, ziarul PROFIT si celelalte portaluri de știri), singura instituție de presă care primise inregistrările și care demarase documentarea ( inclusiv la IPJ Argeș) și vorbise cu familia tinerei abuzate pentru pregătirea primului material si a primei emisiuni dedicate cazului de la Călinești, nu poate să-i transmită doamnei Gorghiu decât urmatorul mesaj: cucoană, ești o mare nesimțită! Asta pentru că nu știm ce ai mata cu presa din Argeș, dar cetățenii, Poliția Argeș, conducerea PSD Argeș și liderii PNL, aflasera de cazul de la Călinești cu ceva timp înainte ca mata să publici pe facebook o postare fără prea multe detalii tocmai de la trustul nostru de presă, din emisiunea în care s-a difuzat înregistrarea, emisiune în care tatăl fetei a intrat în direct. Chiar și decizia PSD de a suspenda primarul din toate funcțiile și valul de reacții în presa națională au survenit după emisiunea Chestiuni Arzătoare difuzată și după publicarea imediată a unui articol în ziarul PROFIT, mai exact cu mult timp înainte ca mata să te lauzi că, vai, ai scos la iveală un caz incredibil la Călinești.

Concluzia: înțelegem că vrei capital de imagine cocoțându-te pe drama unei familii, dar nu minți și nu jigni o întreagă echipă de jurnaliști pentru că asta se numește, simplu, nesimțire!

Echipa PROFI 24 TV si Ziarul PROFIT

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Profesorul Mircea Coșea, avertisment pentru guvernanți: ‘Dacă nu păstrezi locurile de muncă, mai crește și prețul la benzină, atunci în toamnă o să ai mișcări sociale necontrolate, nu ca acum controlate’

Publicat

in

De

Mircea Coșea, profesor universitar la Academia de Studii Economice, a vorbit despre actuala situație de criză economică ce a dus la creșterea prețurilor la energie, alimente și combustibili.

Profesorul Mircea Coșea afirmă că în următoarele ”șase luni de zile noi vom fi tot în criză. Se pare că vom fi în criză încă vreo doi ani de zile, deci discuțiile despre Codul fiscal sunt doar discuții. Dar, dacă este să analizăm ce se întâmplă acum, lucrurile par să fie puțin mai speciale. Admițând că ieșim din criză, Codul fiscal se schimbă în două condiții: atunci când ai o politică de aritmetică bugetară sau o politică de strategie bugetară”.

Este o politică ce seamănă, pe undeva, cu politica pe care o promoveză acum anumiți reprezentanți ai Băncii Naționale, într-o anumită măsură și Consiliul Fiscal, într-o anumită măsură și Uniunea Europeană.

O politică despre care se poate spune că este destul de corectă.

 Și anume că impozitele și taxele trebuie să fie astfel reglementate, încât deficitul bugetar să scadă. Adică să ai, până la urmă, un echilibru macroeconomic, bazat pe deficite controlabile: să ai taxe și impozite mai mari pentru a acoperi deficitul și să ai, până la urmă, o imagine frumoasă, clară macroeconomică asupra deficitului”, a precizat economistul.

Și anume: ai o viziune, ai un program, ai o strategie, pentru ca urmând-o, economia să meargă, de acum înainte, într-o direcție pe care o consideri bună, dar care presupune niște eforturi și stabilirea de priorități. Adică trebuie să dezvolți anumite ramuri, vrei să faci green-deal, vrei să faci spitale, vrei să nu mai bem limonadă, spre exemplu, pentru că are prea mult zahăr. Într-un cuvânt, ai o strategie. Dar o strategie trebuie să fie întotdeauna marcată de o politică bugetară astfel orientată, încât statul să poată stimula anumite activități pe care le consideră benefice, prioritare și să inhibe anumite activități pe care nu le consideră a fi bune la un moment dat”, a declarat Mircea Coșea.

Dacă vrei să ieși din criză, trebuie să ajuți pe cei care creează valoare, nu să iei bani pentru lucruri pe care nu poți nici măcar să le controlezi. A controlat cineva ce s-a întâmplat cu taxa aceea pe autostrăzi, pusă de Ponta? S-a construit vreo autostradă? Nu știe nimeni. Ce vreau să spun. Și anume că înainte de a discuta despre un nou Cod fiscal este nevoie, acum, de un program anticriză. 

Noi nu am rezolvat problemele care o să ne doară la toamnă. Nu am rezolvat problema facturilor: prețul energiei crește în continuare, facturile nu sunt reglementate, plafonarea nu a rezolvat problema.

În al doilea rând, nu am rezolvat problema prețurilor mari la alimente, pentru că încă importăm până la 70% mâncare. Iar odată cu importul de mâncare vine și importul de prețuri.

În al treilea rând, nu trebuie să atacăm acum mediul de afaceri, indiferent dacă este român sau străin, dar care lucrează pe teritoriul țării, pentru că este singurul care ține locuri de muncă. Dacă nu păstrezi locurile de muncă, mai crește și prețul la benzină, atunci în toamnă o să ai mișcări sociale necontrolate, nu ca acum controlate. Prețul la benzină trebuie neapărat redus. Se poate sau nu se poate. Se poate, dar nu așa, cum vrea un partid sau altul care vin cu niște procente. Aici trebuie măsurat exact cât îi mai dai bugetului, cât mai rămâne pentru un litru de benzină. Pentru că ai la un litru de carburant 60% impozite și taxe ai o marjă foarte mare de reducere. Depinde cât vrei să faci. Nu poți să faci o minune, dar ceva poți să faci”, a mai declarat Mircea Coșea, în cadrul unei emisiuni TV.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend