Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Veste bună pentru contribuabili ! Fiscul renunţă la timbrul extrajudiciar

Avatar

Publicat

in

În cadrul procesului de eficientizare a procedurilor, în vederea flexibilizării şi simplificării relaţiei dintre Fisc şi contribuabili, se are în vedere eliminarea timbrului extrajudiciar solicitat în prezent la eliberarea certificatelor şi adeverinţelor de către administraţiile financiare, a anunţat ANAF.
Această măsură vine în ajutorul contribuabililor care vor fi scutiţi de drumurile şi timpul alocat achiziţionării acestor timbre. Totodată, prin eliminarea timbrului extrajudiciar, contribuabilii vor putea solicita prin mijloace electronice eliberarea certificatelor şi a adeverinţelor de care au nevoie.
„Măsura care urmează să fie luată în scurt timp se află în momentul de faţă pe circuitul de aprobare şi elaborare a actului normativ şi se adresează exclusiv contribuabililor. Banii colectaţi la buget de pe urma achitării acestei taxe nu reprezintă un venit semnificativ, de care nu ne putem lipsi, atunci când punem în balanţă efortul depus de contribuabili. De acum, eliberarea certificatelor şi a adeverinţelor va fi un proces mult simplificat de care vor beneficia foarte mulţi oameni. Dincolo de eficientizarea mecanismelor de combatere a evaziunii fiscale, în procesul de modernizare a ANAF, început în urmă cu doi ani, consider că mecanismul de plată a taxelor  şi relaţia Fisc – contribuabil trebuie simplificate în continuare, pentru a încuraja conformarea voluntară” – a declarat Gelu Ştefan Diaconu, preşedintele ANAF.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Traian Băsescu: ‘Aici nu e ca la Geoană’

Avatar

Publicat

in

De

Candidatul PMP la Primăria Capitalei, Traian Băsescu, a făcut spectacol, după ce a aflat rezultatele de la exit-poll.

Băsescu a declarat că Nicușor Dan va câștiga bătălia și i-a transmis Gabrielei Firea că degeaba speră ca situația să se schimbe dimineața. „Aici nu e ca la Geoană”, a declarat Traian Băsescu.

Publicitate

Am realizat scorul de la europarlamentare. Ne-am fi dorit mai mult. Suntem mulțumiți că nu am ajuns la nivelul ALDE sau Pro România.

Dintre partidele mici, suntem cel mai mare partid.

Vreau să-l felicit pe Nicuțșor Dan. Am văzut că doamna Firea speră să se schimbe spre dimineață. Aici nu e ca la Geoană.

Doamnă, mergeți acasă, la copii.

Este un semn bun. Pe această polarizare, PMP trece pragul”, a afirmat Traian Băsescu.

Vezi și

În ziua alegerilor, doctorul Monica Pop trage un semnal de alarmă: ‘Nu vă lasați înșelați! Nu uitați’

Ministerul Finanțelor Publice își ‘ascute colții și ghearele’ din umbră. Banii de la stat deschid ușa controalelor

Contracte cu ‘cântec’ pentru ‘Trupa lui Biluță’. Șapte dintr-o lovitură!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Popa Dinică, noul primar la Corbeni

Avatar

Publicat

in

De

PSD a mai repurtat o victorie, la Corbeni! Candidatul social-democrat, fostul preot Nicolae Dinică, a câștigat fotoliul de primar al comunei, în faţa edilului liberal, Remo Mateescu si a fostului viceprimar PSD, Petre Nedelea.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend