Conecteaza-te cu noi

Curtea de Arges

VESTE BUNA ! Curtea de Arges primeste de la Guvern 6 milioane lei pentru repararea drumurilor rupte VEZI LISTA

Avatar

Publicat

in

– Guvernul a aprobat in sedinta de spatamana trecutra unor sume importante din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului pentru înlăturarea efectelor calamităţilor naturale care s-au resimti si la Curtea de Arges.

Ploile si ninsorile din ultima perioada a iernii au afectat serios cateva strazi din Curtea de Arges, probleme despre care ziarul nostru a fost, din pacate, singurul care a scris, tragand semnale de alarma.

Publicitate

In Monitorul Oficial a fost publicata HOTĂRÂREA nr. 177 din 4 aprilie 2018 privind alocarea unei sume din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018, pentru unele unităţi administrativ-teritoriale afectate de calamităţi naturale. Potrivit acestei Hotarari a Guvernului, printre orasele care vor primi bani se afla si municipiul Curtea de Arges caruia i-a fost alocata suma de  6.030.000 lei exclusiv pentru reparatii la drumurile si trotuarele care au avut de suferit in urma alunecarilor de teren.

Iata lista strazilor care vor fi reparate:

  • Refacere str. Bușaga în dreptul proprietății nr. 68, unde s-a înregistrat prăbușirea platformei drum pe partea dreaptă pe lungime de 12 m, lățime cca 1 m și adâncime 0,8 m, respectiv refacere trotuar aferent pe lungime de aproximativ 50 m și lățime de cca 0,8 m
  • Refacere str. Plopiș în dreptul proprietății Olteanu Nicolae, pe o lungime de aproximativ 30 m și lățime de 6 m, fiind afectată și conducta de apă
  • Refacere str. Plopiș nr. 21 – s-a tasat platforma drumului asfaltat pe o suprafață de aproximativ 20 mp cu pericol de prăbușire versant limitrof drumului respectiv
  • Refacere str. Valea Doamnei nr. 59A, fiind avariat drumul și trotuarul pe o lungime de cca 20 m și lățime de 2 m ca urmare a scurgerilor de pe versanți
  • Refacere Str. Făgetului ca urmare a prăbușirii platformei drumului pe L = 30 m, l = 3 m, h = 3 m, punctul familia Panoiu Valentin nr. 31

 

ALERTA ! Străzi „europene” rupte la Curtea de Arges si alunecari de teren !

 

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Dumitru Grecu: “ E timpul ca argesenii să scape de sub jugul politicienilor de meserie”

Avatar

Publicat

in

De

Candidatul Pro România la președinția Consiliului Județean Argeș ne-a explicat în câteva cuvinte despre strategia de dezvoltare a județului, evidențiind cele mai importante aspecte pe care are de gând să le implementeze dacă va câștiga alegerile.

Ne-a mărturisit că argeșenii ar trebui “ să aleagă un candidat venit din mediul privat, care înţelege că performanţa oricărei activităţi se reflectă în rezultate, iar nu în lozinci.”

Publicitate

Întrebat despre planurile sale referitoare la educație și cultură, ne-a spus că va avea în vizor “Reabilitarea, modernizarea și dotarea tuturor școlilor cu toate echipamentele necesare, inclusiv pentru elevi (cu accent pe zona rurală), pentru buna desfășurare a procesului de învățământ, în special în perioada de pandemie, alinierea la normele legale pentru obținerea autorizațiilor sanitare și de securitate la incendiu, acolo unde este cazul.”

Prioritar va fi și “ Eradicarea absenteismului de la scoala prin stimularea materiala a copiilor si provocarea acestora de a participa la activitati extracuriculare”, dar și “ Acordarea de burse sociale si de merit elevilor, inclusiv pentru stimularea practicarii de activitati extracuriculare, comunitare si sociale pentru dezvoltarea spiritului civic al acestora.”

Pe agenda sa de lucru se află și “realizarea unei platforme internet pentru consultanță și informații elevi (meditați on-line), aspect extrem de important pentru perioada pe care o traversăm. De asemenea, aceasta include și “ inventarierea tuturor spațiilor deținute de școli, în care nu se mai desfășoară procesul de învățământ și transformarea acestora în centre pentru activități extrascolare, inclusiv pentru formarea unor deprinderi necesare în inițierea unor viitoare meserii.”

Un alt aspect important pe care Dumitru Grecu își propune să îl ducă la următorul nivel este “Finanțarea întreținerii și dezvoltării infrastructurii culturale existente, asigurarea funcționării instituțiilor de cultură din administrarea Consiliului.” Vorbim despre susținerea și finanțarea unor activități culturale, inclusiv prin organizarea de evenimente la nivel local.

Ca și proiecte de interes pentru județul nostru ar mai fi de menționat “ Inițierea și finanțarea unor concursuri pe teme culturale între școli și stimularea copiilor pentru practicarea unor activități extracuriculare menite să ajute copiii în cunoașterea istoriei și tradițiilor poporului român, astfel încât să le dezvolte acestora un spirit de patriotism.”

Pentru că își dorește o candidătura altfel, Dumitru Grecu propune un plan de viitor îndrăzneț, cu accent pe cele mai importante zone de interes pentru propulație, astfel încât județul Argeș să facă diferența într-o Românie încercată de vremuri tulburi.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

“S-A REPEZIT LA MINE, PROBABIL SĂ MĂ LOVEASCĂ” – PANȚURESCU, portret de primar făcut de o angajată a sa, într-o scrisoare care spune tot

Avatar

Publicat

in

De

În ciuda faptului că la finalul mandatului legal de 4 ani Constantin Panțurescu nu a avut ce realizari sa prezinte în afara de reparatii la doua poduri si un bazin de înot cu mari probleme, comportamentul deplasat şi agresivitatea verbală cu care edilul de la Curtea de Argeş îşi tratează cetățenii, colegele de partid sau de la serviciu au devenit de notorietate, el avand tupeul să o jignească în ultimul hal pe deputata Simona Bucura-Oprescu.

De căteva zile, in mediul online circulă scrisoarea trimisă de o argeșeancă, chiar o angajată a primăriei, trimisă sub forma unei reclamații autorităților centrale de la București. În această scrisoare, biata femeie – asemeni altor argeșeni care au reclamat permanent comportamentul deplasat şi agresivitatea verbală a lui Panțurescu – face dezvaluiri incredibile despre cel care mai vrea încă 4 ani de mandat in fruntea orașului regal.

Publicitate

Iată câteva fragmente din scrisoarea/sesizare a argeșencei în care arată apucăturile primarului Panțurescu.

“S-a repezit spre mine, probabil să mă lovească”

„Vineri 22.11.2019 ora 13:15, după ce m-am înregistrat în registrul de deplasări aflat la portar, m-am deplasat cu maşina familiei la cele două secţii de votare, deoarece maşinile instituţiei nu erau disponibile, unde am procedat la verificarea secţiilor de votare, am încuiat secţiile şi m-am întors la serviciu. Imediat ce am intrat în biroul unde îmi desfăşor activitatea şeful de serviciu Tudorescu Simina mi-a comunicat faptul că şeful biroului Resurse Umane-Savu Dorinel a chemat-o în biroul său şi a început să o apostrofeze şi să o hărţuiască în legătură cu plecarea mea la cele două secţii de votare, deşi cunoştea faptul că eram obligată prin dispoziţie, la fel ca toţi ceilalţi 15 funcţionari publici nominalizaţi prin aceeaşi dispoziţie, să fiu prezentă la secţiile de votare. Şeful biroului Resurse Umane – Savu Dorinel i-a reproşat că am plecat fără bilet de voie, deşi eram înregistrată în registrul de deplasări, în condiţiile în care niciun funcţionar public desemnat ca şi mine nu a fost tras la răspundere pentru deplasarea la secţiile de votare. Considerând că Savu Dorinel este de rea-credinţă şi, nefiind prima dată când acesta are un comportament abuziv, am mers la primarul Panţurescu Constantin şi i-am relatat despre abuzul pe care l-a săvârşit Savu Dorinel. Contrar funcţiei pe care o îndeplineşte şi dispoziţiei pe care a emis-o, primarul a început să ţipe şi să urle la mine, spunând că de asta există şeful resurse umane pentru a vedea cine intră, cine iese şi ce face fiecare în primărie şi parafrazându-l «mai bine să vezi tu ce faci cu ăla acasă», făcând referire la soţul meu. Este evident că primarul a încercat prin atitudinea sa cât şi prin intermediul lui Savu Dorinel să-mi îngrădească şi să-mi obstrucţioneze activitatea, încercând sub orice formă să mă împiedice în a-mi exercita atribuţiile de serviciu pe care însuşi acesta mi le-a dispus, ameninţându-mă şi hărţuindu-mă în mod constant. Discuţia cu acest primar care îmi este şi şef a fost extrem de traumatizantă, la un moment dat acesta s-a ridicat de pe scaun şi s-a repezit spre mine, probabil să mă lovească, dar am avut prezenţa de spirit şi am ridicat tonul spunându-i că nu-i permit să urle şi să ţipe la mine şi să mă ironizeze legându-se de viaţa mea privată”, povesteşte reclamanta în sesizarea trimisă prim-ministrului.

„Cine nu este cu PSD trebuie sancţionat!”

Acuzaţiile la adresa primarului de la Curtea de Argeş continuă, semnatara reclamaţiei considerând că aceste ieşiri ale edilului au cel mai probabil un fundament politic, bazat pe principiul „cine nu este cu PSD trebuie sancţionat”.  
„Vin cu această sesizare ca urmare a acţiunilor abuzive îndreptate atât asupra mea, cât şi a celor care nu-i împărtăşesc opţiunile politice, considerând că acei funcţionari publici care nu simpatizează cu PSD-ul, deci implicit cu el în calitate de preşedinte al PSD Curtea de Argeş, sunt funcţionari care trebuie eliminaţi, hărţuiţi, ameninţaţi, şantajaţi în cel mai josnic mod. Din purtarea abuzivă a acestui primar am simţit că se încearcă sancţionarea mea, tocmai pentru faptul că mi-am dus la îndeplinire sarcinile dispuse de acesta cu privire la verificarea secţiilor de votare”- se mai arată în plângere.

„Mă simt vulnerabilă, ameninţată, hărţuită!”

În cuprinsul reclamaţiei, subordonata primarului Panţurescu vorbeşte, aşadar, nu numai despre comportamentul şefului său, ci şi despre o serie de acţiuni pe care aceasta le califică drept abuzuri. În această linie se înscriu şi referirile la modul în care s-au făcut angajările în Primăria Curtea de Argeş.

„Acest aspect sesizat este unul minor, dar, de fapt, la nivelul Primăriei Curtea de Argeş, abuzurile sunt mult mai grave, acest primar creându-şi un grup de interese format din şefii de servicii pe care i-a numit prin concursuri simulate, prin angajarea multor persoane în funcţie de grupul de interese pe care îl conduce, prin salarizarea acestora diferenţiat, prin grile de salarizare separate faţă de restul funcţionarilor publici, prin acordarea sporurilor pe fonduri europene aceloraşi funcţionari din grupul său de interese, acordarea de premii de excelenţă tot celor din grupul său, folosirea bunurilor instituţiei în interes personal etc. Formulez această sesizare invocând şi prevederile legii 571/2004 privind protecţia personalului din autorităţile publice, instituţii publice şi din alte unităţi care semnaleză încălcări ale legii, întrucât mă simt vulnerabilă, ameninţată, hărţuită atât în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cât şi în viaţa privată. Vă rog să procedaţi la verificarea amănunţită a activităţii acestei primării pe perioada mandatului primarului Constantin Panţurescu, cu privire la angajările şi promovările făcute de acesta, la modalitatea de salarizare pe două grile a funcţionarilor publici, înfiinţarea de servicii noi în scopul promovării funcţionarilor publici agreaţi de acesta, includerea funcţionarilor din grup în proiecte pe fonduri europene sau cu finanţare de la guvern etc. Este ruşinos că am ajuns unii dintre noi să fim asimilaţi unor funcţionari nou-angajaţi aduşi pe sistemul «de pile», oameni care au lucrat aproape 20 de ani ca vânzători în piaţă şi care au trecut un aşa-zis examen pentru inspector taxe şi impozite locale. Exemplele sunt foarte multe, iar noi, cei cu vechime şi profesionişti, suntem catalogaţi de acest primar şi şefii de serviciu numiţi de el, proşti, incompetenţi, c…e, deoarce nu putem fi corupţi, intimidaţi, şantajaţi. Primarul este deranjat de însuşi faptul că o parte dintre noi ne facem treaba legal şi profesionist”, se arată în aceeaşi sesizare. 

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend