Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Veste bombă! Se dau noi tichete- Cine sunt beneficiarii

Publicat

in

Vești uriașe pentru români! O propunere importantă se află pe masa deputaților, care este for decizional.

În expunerea de motive a inițiativei legislative se spune că angajatorii care încadrează personal prin încheierea unui contract individual de muncă vor putea acorda tichete de sănătate.

Noua prevedere legislativă spune că angajatorul va suportan intergal contravaloarea acestor tichete case se vor ridica la valoare a 6 salarii de bază medii brite pe țară garantate în plată, pentru un angajat în decursul unui an fiscal.

Sumele corespunzătoare tichetelor acordate vor fi deductibile la calculul impozitului pe profit, respectiv al celui pe venit.

Motivele care stau la baza acestei inițiative sunt:

  • faptul că angajații cu salarii mici nu își permit servicii medicale mai scumpe;
  • costurile medicale cresc de la an la an iar multe companii renunță să mai asigure angajaților servicii medicale;
  • tichetele vor oferi posibilitatea ca angajații să poate apela la servicii medicale de care au nevoie;
  • aceste tichete vor putea acoperi cheltuieli legate de servicii medicale de specialitare, stomatologie, investigații paraclinice, tratamente balneo și recuperare medicală cât și medicamente.

Pe de altă parte angajații vor fi încurajați să efectueze controale medicale periodice, analzie și astfel să poată fi depistate la timp maladii grave și astfel scad cheltuielile legate de îngrijirea sănătății.

Vezi și

Sorina Matei o dă în vileag pe Laura Codruța Kovesi! Mesajul primit de la fosta șefă DNA

Andrei Caramitru acuză că USR-ul a fost trădat! Lovitura încasată de la #Rezist

În miez de noapte, Sorina Matei anunță un cutremur pe scena politică! Dan Barna ar putea să facă pușcărie

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

NATIONAL

Cu aproape 110.000 de decese, Donald Trump face marele anunț: ‘SUA au depăşit cu mult pandemia COVID-19’

Publicat

in

De

Preşedintele american Donald Trump – care se confruntă cu manifestaţii istorice împotriva rasismului şi critici din toate părţile – a anunţat vineri că Statele Unite au ”depăşit cu mult” pandemia covid-19, în pofida faptului că pandemia covid-19 continuă să omoare aproape 1.000 de oameni pe zi în ţară şi să se răspândească într-un ritm galopant în America Latină, relatează AFP.

Trump a dat asigurări că Statele Unite au depăşit criza, evocând date cu privire la şomaj, scrie news.ro.

Citește și: Klaus Iohannis șochează! Demers anti-românesc

”Am luat toate deciziile pe care trebuia să le luăm”, a tunat preşedintele american, lăudând o îmbunătăţire a datelor cu privire la şomaj în ţară.

Statele Unite sunt cea mai afectată ţară din lume de covid-19 – cu 108.211 de morţi la 1.872.660 de cazuri, urmate de Regatul Unit (39.904 de morţi), Italia (33.689) şi Franţa (29.065).

Citește și: Ordin urgent al lui Marcel Vela! Se face lumină: ‘Nu are atribuții’

Trump face aceste declaraţii la câteva ore după publicarea unor date pozitive despre economia Statelor Unite.

Nivelul şomajului a scăzut la 13,3% în mai. Cei mai pesimişti analişti estimau un nivel de 20% al şomajului, din cauza pandemiei.

Citește și: Furie totală! Codrin Ștefănescu a explodat: ‘Să se rupă norii, să se cutremure pământul’

Comentând datele cu privire la şomaj, Trump a lăudat ”forţa” economiei americane.

”Această forţă ne-a permis să depăşim această teribilă pandemie. Noi am depăşit-o cu mult”, a declarat el într-o conferinţă de presă la Casa Albă.

Citește și: Avertismentul lui Ludovic Orban, care le pică greu tuturor românilor: ‘Poate să conducă la noi măsuri de restricții’ .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Venezuela – Parisul dezminte prezenţa lui Juan Guaido în Ambasada Franţei la Caracas

Publicat

in

De

Franţa a dezminţit vineri faptul că liderul opoziţiei venezuelene Juan Guaido s-a refugiat în Ambasada sa la Caracas, aşa cum acuză şeful diplomaţiei venezuelene Jorge Arreaza, care a cerut arestarea acestuia, relatează AFP potrivit news.ro.

”Domnul Juan Guaido nu se află în reşedinţa ambasadorului Franţei la Caracas”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Ministerului francez de Externe, Agnès von der Mühll.

”El nu se află în niciuna dintre incintele noastre” de la Caracas, a subliniat ea, contactată de AFP, relevând că Franţa a ”confirmat acest lucru în mai multe rânduri autortăţilor venezuelene”.

Ministrul venezuelean de Externe a acuzat joi faptul că opozantul se află în ”Ambasada Franţei” şi că alt opozant, Leopoldo Lopez, s-a refugiat în reşedinţa ambasadorului Spaniei.

”Noi nu putem intra în sediile unei ambasade a vreunei ţări (…) pentru a face astfel încât Justiţia să-i aresteze în forţă”, a adăugat el, referindu-se la inavomabilitatea reprezentanţelor diplomatice.

Procurorul general Tarek William Saab îl acuză pe Juan Guaido de faptul că a urzit o tentativă de invazie cu complicitatea Statelor Unite, la începutul lui mai, şi că încurajează acţiuni destabilizatoare ”în plină pandemie” covid-19.

”Este o ruşine pentru diplomaţia Spaniei, este o ruşine pentru diplomaţia Franţei ceea ce s-a întâmplat, iar ei vor plăti preţul foarte, foarte curând”, a ameninţat şeful diplomaţiei venezuelene.

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a sugerat luni că rivalul său Juan Guaido s-ar putea ”ascunde într-o ambasadă”.

”ALEGERI LIBERE”

În total 45 de persoane – inclusiv doi foşti militari americani – au fost arestate cu privire la o presupusă implicare în această ”invazie” ratată, care a constat într-o debarcare a unor bărbaţi, la 3 mai, la Macuto, la mai puţin de o oră de Caracas, pe coasta caraibă.

În martie, Juan Guaido a fost convocat de către Ministerul Public în cadrul unei anchete cu priivre la o ”lovitură de stat” şi ”tentaivă de magnicid” vizându-l pe preşedintele Nicolas Maduro.

Washingtonul a dezminţit orice implicare.

Statele Unite, care-l cataloghează pe preşedintele socialist drept un ”dictator” şi doreşte să fie înlăturat de la putere, au impus sancţiuni exporturilor de ţiţei ale Venezuelei şi multor oficiali guvernamentali şi militari din ţără.

Nicolas Maduro, aflat la putere din 2013, se bucură la rândul său de susţinerea Cubei, Chinei şi Rusiei.

Iranul i-a trimis în mod foarte demonstrativ un prim petrolier la 26 mai, pentru a uşura un pic dificultăţile industriei locale de extracţie şi rafinare a ţiţeiului, în genunchi din cauza gravei cirze economice care devastează Venezuela.

La fel ca Franţa şi Spania, peste 50 de ţări din lume îl recunosc pe Guaido drept preşedinte interimar al ţării, în locul lui Maduro, ales şef de stat, în opinia lor, prin nereguli grave.

”Doar o cale democratică şi alegeri libere, transparente şi credibile vor permite (…) soluţionarea durabilă” a crizei politice din Venezuela ”şi să se pună capăt suferinţelor populaţiei venezuelene”, a subliniat Quai d’Orsay, îndemnând la căutarea unei ”soluţii politice” între cele două tabere.

Tensiuni diplomatice au apărut în mai între Paris şi Caracas cu privire la tratamentul rezervat ambasadorului Franţei în Venezuela Romain Nadal.

Începând de la 2 mai, poliţişti venezueleni păzesc în permanenţă strada pe care se află reşedinţa ambasadorului, iar reşedinţa acestuia este privată de apă şi electricitate.

Franţa l-a convocat la 14 mai pe ambasadorul Venezuelei la Paris în semn de protest faţă de această situaţie care ”aduce atingere funcţionării normale” a unei reprezentanţe diplomatice.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend